CaddeBTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

BTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

13.12.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

K-pop müzik türünün dünyada en çok dinlenen grubu BTS, üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden Güney Kore gündemine yerleşmişti. Ülke bu konuda adeta ikiye bölünürken; grubun ajansı tarafından BTS üyelerinin askerlik görevlerini yerine getirecekleri duyurularak, tartışmalara son nokta konmuştu. BTS'in en büyük üyesi Kim Seok-Jin'in, zorunlu eğitimine başladı. Ünlü ismin ajansından açıklama yapılırken; şarkıcının hayranları eğitim alanına gitti. İşte detaylar...

BTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

Yaşları 18 ila 28 olan her sağlıklı bireyin 2 yıl süren askerlik görevini yerine getirmek zorunda olduğu Güney Kore'de, ülkeye kültürel anlamda katkı sağladığı gerekçesiyle sporcular, atletler ve klasik müzik sanatçılarına tolerans gösteriliyor. Bu sebeple dünyanın dört bir yanında hayranları bulunan ve yaşları 25 yaşındaki Jungkook'tan, Aralık ayına kadar askere kaydolması veya hapis cezasına çarptırılması gereken 29 yaşındaki Jin'e kadar değişen K-pop grubu BTS'in üyelerinin askerlik görevlerini yerine getirip getirmeyeceği tartışma konusu olmuştu.

Haberin Devamı

BTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

"HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORLAR"

Ancak ajansları, grup üyelerinin askere gideceğini söyleyerek, yıldızların zorunlu hizmetten muaf tutulmayı hak edip etmediğine dair süren tartışmaya son vermişti. BTS'in bağlı olduğu Hybe ajansının bir parçası olan Bighit Music, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "BTS üyeleri şu anda askerlik hizmetlerini yerine getirme planlarıyla ilerliyorlar. Grubun her üyesi solo çalışmalara başlarken, bunun için mükemmel bir zaman. BTS üyeleri hizmet etmekten onur duyuyor" demiş ve eklemişti:

Grup üyesi Jin, solo çalışmasının programı Ekim sonunda biter bitmez gereken süreci başlatacak. Grubun diğer üyeleri, askerlik hizmetlerini kendi bireysel planlarına göre gerçekleştirmeyi planlıyor.

CEPHE HATTINA GÖNDERİLECEK

Yerel basın, K-pop grubu BTS'in en büyük üyesi Kim Seok-Jin'in 13 Aralık'ta askerlik hizmetine başlayacağını ve grupta askere giden ilk kişi olacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Yonhap haber ajansının askeri ve endüstri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Jin, Gyeonggi eyaletindeki Yeoncheon'da beş haftalık zorunlu eğitimine başlayıp, ardından da bir 'cephe hattına' gönderilecek.

BTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

KISALTTIĞI SAÇLARINI PAYLAŞTI

Tüm bu yaşananların ardından Kim Seok-Jin, zorunlu askerlik görevine başladı. Geçtiğimiz gün bir Kore uygulaması olan Weverse'de askerlik öncesi kısalttığı saçlarının bir fotoğrafını paylaşan ünlü isim, yeni modeliyle ilgili; "Düşündüğümden daha güzel oldu" diye yazdı.

Popüler erkek grubunun müzik performans direktörü Sungdeuk Son ise bu fotoğrafı Instagram'da yayınladı. Fotoğrafın altına, "Umarım sağlıklı bir yolculuk geçirirsin ve bu hayatında değeri olan bir zaman olur..." notunu düştü.

"LÜTFEN JİN'İ ZİYARET ETMEYİN"

Grubun plak şirketi Big Hit Music, Weverse'de yayınladığı bir yazıda şarkıcının askerdeyken nasıl olduğu konusunda sevenlerini bilgilendireceklerini söyledi ve ekledi:

Jin, orduya katılarak askerlik için gereken süreyi tamamlayacak. Askere alınacağı gün herhangi bir resmi etkinlik düzenlemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Giriş töreni sadece askeri personel ve Jin'in ailesi tarafından izlenebilecektir. Kalabalıktan kaynaklanabilecek herhangi bir sorunu önlemek amacıyla, hayranlarımızdan alanı ziyaret etmekten kaçınmalarını rica ediyoruz. Bunun yerine, yüreklendirici destek ve veda sözlerinizi kalplerinizde saklamanızı istiyoruz. Askerlik görevini tamamlayıp geri dönene kadar Jin'e olan sevgi ve desteğinizin devam etmesini rica ediyoruz. Şirketimiz de bu süre zarfında ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamak için çaba gösterecektir.

BTS üyesi Kim Seok-Jin zorunlu askerlik görevine başladı

"KARIŞIK DUYGULAR İÇERİSİNDEYİZ"

Ancak DailyMail'de yer alan habere göre; yüzlerce medya mensubu ve BTS hayranı, Jin'in gideceği eğitim kampının ana kapısının önündeki kavşağı doldurdu. Endonezya'dan 32 yaşındaki bir Kim Seok-Jin hayranı olan Veronique, "Bugün karışık duygular içindeyiz; bir yandan askere gitmesi normal, bu zaten her Koreli erkek için bir zorunluluk. Diğer yandan onu en az 18 ay göremeyeceğiz. Aynı anda hem mutlu, üzgün, gururluyuz" dedi.