Televizyonun sevilen karakteri ‘Tombalak’ Gürdal Tosun, 90 kiloya indiğinde böbrek nakledilecekti, ama vücudu daha fazla dayanamadı
Ekranların sevilen dizisi Bir Demet Tiyatro’dan, ikinci yıldız da kaydı.
Dizinin sevilen karakteri ‘Laz bakkal’ Aydın Tolon’un üç yıl önce kalp yetmezliği sonucu ölmesinin ardından, çırağı ‘Tombalak’ı canlandıran tiyatro sanatçısı Gürdal Tosun da önceki gece yaşamını yitirdi.
SSK’da tedavi ediliyorduSevilen sanatçının, ‘bağırsakları besleyen ana damarlarda kan pıhtılaşması ve tıkanıklık’ sonucu can verdiği açıklandı.
Tosun, 22 Ağustos’ta Bozyaka’daki SSK İzmir
Eğitim Hastanesi’ne yatırıldı.
Annenin gözyaşlarıGeçen cuma biyopsi yapılan ve nakledilecek böbrek bekleyen Tosun, önceki gece fenalaştı. Tosun, doktorların tüm tıbbi müdahalelerine rağmen saat 23.30 sıralarında yaşama gözlerini yumdu.
Gürdal Tosun’un yanında refakatçı olarak kalan annesi Sevim Tosun, oğlunun ölümünden sonra yıkıldı. Oğlunun ellerinde öldüğünü belirten anne Tosun, “Onu babasının yanına gömerek öbür dünyada bir araya getireceğim" diye gözyaşı döktü. Yeşilçam’ın emektar aktörü, baba Necdet Tosun’un arkadaşı İrfan Sabuncu da, “Gürdal, aşırı kiloluydu. Zayıflamaya başlamıştı. 90 kiloya indiğinde böbrek nakli yapılacaktı. Ancak kısmet olmadı" dedi.
Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın ağabeyi Erdal Tosun’a başsağlığı mesajı gönderdiği Gürdal Tosun’un cenazesi, bugün Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Okullu tiyatrocuGürdal Tosun, 1966’da İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Şehir Tiyatroları, Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde çalıştı. 100’ün üzerindeki tiyatro oyununda rol üstlendi. Şeker hastası olan Gürdal Tosun iki yıldır böbrek yetmezliğinin pençesindeydi.