TeknolojiEski Kindle Sahiplerinin Dikkatine

Eski Kindle Sahiplerinin Dikkatine

21.03.2016 - 12:31 | Son Güncellenme:

Masanızın çekmecesinde duran eski Kindle için ortaya çıkma zamanı geldi yoksa bir daha kullanamayabilirsiniz.

Eski Kindle Sahiplerinin Dikkatine

Amazon eski Kindle e-okuyucu sahiplerini uyardı. 22 Mart salı günü gelecek olan güncellemeyi kurmazsanız bu tarihten itibaren cihazın Store’una giremeyeceksiniz ya da bulut üzerinden eşitleme yapamayacaksınız. Bu şu anlama geliyor bu güncelleme çok önemli ve eğer yapmazsanız artık yeni kitaplar indiremeyeceksiniz. Amazon’un duyurduğu bu acil durum güncellemesi orjinal Paperwhite (2012) ve bu modelden önceki tüm ürünler için geçerli. E-okuyucunuzu bu tarihten önce güncellemezseniz Amazon’un açıklamasına göre internet servislerine erişmeye çalıştığınızda şöyle bir uyarı mesajı çıkacak. Your reader is unable to connect at this time. Please make sure you are within wireless range and try again. If the problem persists, please restart your reader from the Menu in Settings and try again. Bu uyarının anlamı ise; e-kitap okuyucunuz şu anda internete bağlanamıyor. Kablosuz internet erişimi sınırları dahilinde olduğunuza emin olun ve tekrar deneyin. Eğer problem devam ederse cihazınızı Ayarlarda bulunan Menüden yeniden başlatarak tekrar deneyin.

Haberin Devamı

Amazon’un bütün e-kitap okuyucuları internete bağlı oldukları takdirde uyku modunda olsalar bile kendilerini otomatik olarak güncelliyorlar. Eğer e-kitap okuyucunuz bir yerde atıl bir şekilde duruyorsa büyük bir ihtimalle güncel değildir. Onu açarak güncellemelisiniz. Eğer bu tarihten önce güncelleme yapamazsanız da korkmayın. Güncelleme dosyasını Amazon’un internet adresinden indirerek USB kablo aracılığı ile bilgisayar üzerinden kurabilirsiniz. Bu güncellemeden etkilenecek olan Kindleların modelleri;

1st Generation (2007) 2nd Generation (2009) DX 2nd Generation (2009) Keyboard 3rd Generation (2010) 4th Generation (2011) 5th Generation (2012) Touch 4th Generation (2011) Paperwhite 5th Generation (2012)

Amazon’dan Şaşırtan Patent