Teknoloji Docx Nedir, Nasıl Açılır? Docx Dosyasının Doc Dosyasından Farkları Nelerdir?

Docx Nedir, Nasıl Açılır? Docx Dosyasının Doc Dosyasından Farkları Nelerdir?

23.04.2021 - 06:01 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda DOCX uzantılı dosyalar kişiler tarafından görülebiliyor. Kişiler DOCX dosyası gördüğünde bu dosyaların ne olduğunu merak ederek araştırma yapabiliyor. DOCX uzantısına sahip olan dosyaların nasıl açılacağı da kişiler tarafından araştırılan bir detaydır. DOCX nedir, nasıl açılır? DOCX dosyasının DOC dosyasının farkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Docx Nedir, Nasıl Açılır Docx Dosyasının Doc Dosyasından Farkları Nelerdir


DOCX dosyası, WORD programının kaydettiği dosya uzantısıdır. Bu uzantılar WORD üzerinde kaydedilerek oluşturuluyor. Kişiler genellikle WORD dosyalarını DOCX uzantısıyla görüntülüyor.

DOCX Nedir? Nasıl Açılır?

Bilgisayarda yer alan tüm dosyaların farklı açılış yöntemleri olabiliyor. DOCX uzantısı dosya uzantıları arasında yer alıyor. Kişiler bilgisayarlarında böyle bir uzantılı dosya gördüğünde nasıl açacağını merak edebiliyor. DOCX dosyasını açabilmek için öncelikle bilgisayarlarda WORD programı olması gerekiyor. Eğer bilgisayarlarda WORD uygulaması bulunmuyorsa, DOCX uzantılı dosyayı herhangi bir şekilde açmak mümkün değildir.

Bilgisayarlara WORD uygulaması yüklenerek, DOCX uzantılı dosyalar kolayca açılabilir. DOCX uzantıları, WORD dosyalarını temsil eder. Bu nedenden dolayı herhangi başka bir programla bu dosya uzantısını açmak kolay değildir.

DOCX dosyalarını açmak isteyen kişiler, öncelikle WORD uygulamasının bilgisayarda olup olmadığını kontrol etmelidir. Daha sonra yapılan kontrolle uygulama bulunuyorsa, bilgisayara internet üzerinden indirilmelidir.

DOCX Dosyasının DOC Dosyasından Farkları Nelerdir?

Kişiler WORD dosyasını kaydettiklerinde bazen DOCX bazen de DOC uzantısını görebiliyor. Bu iki uzantı aslında WORD uygulamasına ait bir uzantıdır. DOC dosyaları WORD uygulamasının 2003 sürümü ve daha yüksek sürümlerini içeren bir uzantıdır.

DOCX uzantısı ise 2007 sürümüyle birlikte tüm sürümleri açan bir uzantıdır. Her iki uzantıda WORD uygulamasına ait olması nedeniyle, kolayca açılabilir. Kişiler bilgisayarlarına WORD uygulamasını yükleyerek, her iki uzantıyı da kolayca açabilir ve kullanabilir. Dosyaların açılması WORD uygulamasıyla oldukça kolaydır.