SiyasetVatan için Azrail’e aleykümselam deriz

Vatan için Azrail’e aleykümselam deriz

18.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Açığa alınan savcının Menderes hatırlatmasına vurgu yapan Davutoğlu “Vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail’e ‘ve Aleykümselam’ deriz” dedi

Vatan için Azrail’e  aleykümselam deriz

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin 41. mitingi için İstanbul Maltepe Meydanı’ndaydı. Büyük bir kalabalık tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Davutoğlu, helikopterle geldiği alanın üzerinde 6 tur atarak partilileri selamladı. Ardından da eşi Sare Davutoğlu’yla kürsüye çıkan Davutoğlu, konuşmasına “İstanbul bizim için bir aşktır, sevdadır” diyerek başladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam gönderdi.

81’de 81 hedefi
Kalabalığı “mahşeri bir kalabalık” diye nitelendiren Davutoğlu muhalefeti şu sözlerle eleştirdi; “’Seçimi kazanamazsınız, birinci parti olamazsınız istifa etmeye hazır mısınız’ diyorum. Cevap yok ama. Biz iktidar olamazsak ben bu gömleği başka bir asil arkadaşıma devrederim. Ama ben böyle deyince Kılıçdaroğlu ne dedi? Yuhlamayın yine de. Vakti gelince dersini sizden alacak. Diyor ki ‘Oyumu muhafaza edersem istifa etmem’. Bütün derdi yüzde 24-25’te kalmak. Devlet Bahçeli dedi ki ‘Eğer oy kaybetmezsem başarılı sayılırım’. HDP Genel Başkanı diyor ki ‘Barajı geçersem başarılı sayılırım’. Hiçbirisi iktidar olurum demiyor. Çünkü millete güvenmiyorlar. Biz diyoruz ki ‘İktidar olacağız’. Onlar diyor ki ‘Biz sizi engelleyeceğiz’. Aradaki fark ne biliyor musunuz. Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. Onlar ise siyasetin nesnesi.
Bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok. Muhalefetin hedefi ‘Paralel çete’ ile 4’lü koalisyon kurup Ak Parti’yi engellemek.
Ey İstanbullular sizi arkasına alan durabilir mi? Muhalefetin hiçbiri iktidar olurum diyemiyor. Onların akıl hocaları diyor ki; Ak Parti’yi durdurun.
Kılıçdaroğlu, ‘Bana 4 yıl verin yeter’ diyor. İstanbullular, Kağıthaneye ‘Kağıttepe’ diyen, kendisi için oy atmaya gideceği sandığı bulamayan birine 4 yıl değil 4 saat bile emanet verilir mi? Biz birlik, hürriyet, özgürlük, demokrasi yolcusuyuz. CHP 33 ilde milletvekili çıkaramamış, MHP’nin 45 ilde milletvekili yok. HDP Kürt vatandaşlarımızı istismar ile meşgul. Bizim ise 79 ilde milletvekilimiz var. Bu sefer 81’de 81 yapacağız inşallah.”

İdam çıkışı
17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcıların açığa alındıktan sonra kendileri için, ‘Bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak’ dediklerini söyleyen Davutoğlu, “Yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes’i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail’e ‘ve aleykümselam’ deriz. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanına modern firavunlar idam cezası verdi. Burada Rabia işaretlerini görüyorum. Buradan Kahire’ye selam olsun. Nasıl Türkiye’de Adnan Menderes’e idam cezasını verenlerin, Salim Başol’un adı anılmıyorsa, önümüzdeki yıllarda Mursi ve arkadaşlarını adı anılacak ama ona idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak” dedi.
“Azınlık vakıflarının malları iade edildi. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı tanındı. Siyasi partilerin kapatılması tarihe karıştı. Biz iktidara geldiğimizde Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı kim kaldırdı?, Başörtüsü zulmünü kim kaldırdı? Karakollarda işkence iddiaları vardı. Kim işkenceleri tarihe gömdü?” diyen Davutoğlu, “Şimdi bütün bunları görmeyenler tutturmuşlar ‘Ak Parti otoriterliği temsil ediyor’ diyorlar. Aslında AK Parti’yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar Sisi. Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, IMF’ye borcunu ödedi.
Türkiye’nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor önümüzü kesmek istiyorlar. Baktılar ki Mısır’daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar, 7 Haziran’da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar. İzin verecek misiniz? Bu dev artık ayağa kalktı.
Bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar. Türkiye ya kudretli yoluna devam edecek ya da bu dörtlü çete Elif gibi Türkiye’yi kıracaklar. Allah huzurunda, millet önünde söz veriyoruz; yeni Türkiye’yi kuracağız. 2023’e yürüyeceğiz. 2071’e yürüyeceğiz. Dünyada adaleti hakim kılacağız” şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Vaatler
‘Asli işte çalışan taşeron olmayacak’

Davutoğlu, konuşmasında emeklilere yönelik, “İnşallah en kısa zamanda, emeklilerimizle ilgili de hayat standartını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız” ifadelerini kullandı.
Taşeron çalışma sistemine ilişkin olarak da, “Geçen sene taşeronlarla ilgili yasayı biz çıkardık. Buradan bütün alt işveren durumunda çalışan kardeşlerimize sesleniyorum, asli işte çalışan hiç kimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayolları’nda bulduğumuz formülle bütün asli işte çalışanlara kesin bir çözüm getireceğiz” dedi.
Boğaz’dan geçecek 3 katlı tünelle Hasdal’dan Ümraniye Çamlık arasındaki mesafeyi 11 dakikaya indireceklerini söyleyen Davutoğlu, Esenler’deki 8.7 milyon metrekarelik arazinin belediye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini hatırlattı.
Başbakan Davutoğlu bu alana, Esenler’de yıkılacak depreme dayanıksız evlerin yerine yatay mimariyle konutlar yapılacağını, 1,5 milyon metrekarelik alanda da Hyde Park’tan daha büyük bir şehir parkı kuracaklarını ifade etti. Davutoğlu, “Çevreci olmak adıyla ortalığı talan eden vandallar” olarak nitelendirdiği Gezi Parkı eylemcilerine de kalabalıktan bir cevap istedi. Alanı dolduran on binlerce partili de eylemcilere yuhladı.