GalatasarayÖZEL | Galatasaray'da Victor Osimhen'i ikna metodu! Okan Buruk: "Kerem bana 'Hayatımın fırsatı' dedi"

ÖZEL | Galatasaray'da Victor Osimhen'i ikna metodu! Okan Buruk: "Kerem bana 'Hayatımın fırsatı' dedi"

04.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bütün dünyada geniş yankı uyandıran Osimhen’in transfer sürecini ve Kerem Aktürkoğlu’nun sürpriz ayrılığını MİLLİYET’e değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların teknik patronu, Nijeryalı golcüyle görüntülü konuştu ve işi bitirdi.

Menajer George Gardi’den Osimhen için gelen telefonu doğrulayan Buruk, “Benim bir tarzım var. Futbolcuyla telefonda görüntülü konuşmak gibi... Osimhen’le konuştum ve ikna oldu. Galatasaray’a gelmeyi çok heyecan verici buldu. Zaten aklımda da çift forvete dönme fikri vardı. Böyle bir fırsat kaçmazdı” dedi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı teknik adam, bu transferle birlikte forvette kaliteli alternatiflere sahip olarak elini rahatlattı.

'KEREM BANA 'HAYATIMIN FIRSATI' DEDİ'
Cim-Bom’un hocası, Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya gitmesiyle ilgili olarak ise “Benim için sürpriz oldu. Aslında istemiyordum ama Kerem, ‘Benim için hayatımın fırsatı ve bunu değerlendirmek istiyorum’ dedi. Oyuncu gitmeyi kafasına koymuşsa dur diyemezsin. Böyle bir durumda kafası belki hep orada olacaktı. Kerem’e başarılar diledim ve izin verdim” diye konuştu. İtalya’da kalan Buruk transferde bizzat yer alacak.

"MERTENS İLE KONUŞTUM"

İstanbul’a dün saat 03.20’de özel uçakla gelen Victor Osimhen, çok sayıda Galatasaray taraftarının karşılamasıyla kendinden geçti. Onlarla birlikte tezahürata katılan Nijeryalı golcü, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde, “Burada olduğum için çok mutluyum. İnanılmaz bir atmosfer var. Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum” dedi. Dries Mertens ile daha önce Napoli’de birlikte forma giydiğine de değinen Osimhen, “Bana çok yardımcı oldu. Buraya gelmeden önce onunla da konuştum. Onunla sahada olmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

MCKENNIE OLMUYOR

Transferleri UEFA’ya bugün verilecek listeye yetiştirmek isteyen Galatasaray, Juventus forması giyen Weston McKennie’yi satın alma opsiyonlu kiralamak için çalıştı. 26 yaşındaki ABD’li futbolcu için 2+10 milyon euroluk teklif yapıldığı belirtildi. İtalyan ekibinin UEFA listesine McKennie’yi yazdığı öğrenildi.

Diğer taraftan Galatasaray’la adı geçen Rabiot’un ise büyük olasılıkla Real Madrid’e transfer olacağı belirtildi. Galatasaray, kanat transferinde ise Fluminense forması giyen Arias konusunda ise istediği sonucu alamadı. Aslan son gün ortaya çıkacak fırsatları değerlendirecek.

JUVENTUS TAMAM SIRA KOSTIC'TE

İtalya’da transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, dün Filip Kostic’in menajeriyle bir araya geldi. Orta sahanın sol kanadında görev yapan oyuncu için Juventus’un gidişine sıcak baktığı, ancak Sırp futbolcunun Türkiye’ye gelmeye ikna olmadığı vurgulandı. Buna rağmen çalışmalar sürdürülüyor.

Haberin Devamı

"SON NOKTAYI KOYAN BOMBA"

Galatasaray’ın Osimhen transferi, Avrupa basınında geniş yer buldu. İşte onlardan bazıları:

Tutto Mercato: Nijeryalı forvet on binlerce taraftar tarafından karşılandı ve boynunda Türk kulübünün bayrağıyla menajeri de ona eşlik etti.

Il Mattino: Gecenin bir yarısı krallar gibi bir karşılama ve bir aşk hikayesinin başlangıcı. Futbolunu, sahayı, golleri ve hepsinden önemlisi huzuru yeniden keşfetmeye ihtiyacı var.

Marca: Bazen futbol transfer piyasasında bir anlaşmanın başarısı sadece belirli tesadüflere bağlıdır. Victor Osimhen’in Galatasaray’a transferi de bunların hepsine sahip. Bu, her şeyin biraz olduğu bir yaz transfer dönemine son noktayı koyan ‘bomba’ olabilir.

Eurosport: Victor Osimhen pembe dizisinin sona ermesi uzun zaman aldı. Osimhen için kesinlikle garip bir yaz oldu. Ve umduğu gibi de sonuçlanmadı. Türkiye’de her halükarda bir başka eski İtalyan Ligi yıldızı Mauro Icardi ile birlikte oynayacak.

MaisFutebol: Mourinho’nun dikkatine: Galatasaray, Victor Osimhen transferini doğruladı. Kulüp, Nijeryalının maaşını ödeyecek. Orada, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’nun sezon başından beri görev yaptığı, Galatasaray’ın İstanbul’daki en büyük rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

HARRY POTTER BÜYÜSÜ

Benfica kulüp televizyonuna konuşan Kerem Aktürkoğlu, kendiyle özdeşleşen “Harry Potter” ile ilgili soruları yanıtladı. “Topa yaptığı büyüyle tanınıyorsun. Neye söz verebilirsin?” sorusuna, “Sonuna kadar savaşacağımın sözünü verebilirim. Her zaman yüzde 100’ümü vereceğim. Takıma her zaman yardımcı olacağım. Ve elbette kupalar kazanacağız” dedi.

Filmdeki, Expelliarmus’u (rakiplerin silahsızlandırma büyüsü) da yorumlayan milli futbolcu, “Gerçekten rakipleri silahsız bırakmak istiyorum” dedi.