Yanlış Beslenme

Yanlış Beslenme

Son dakika yanlış beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yanlış beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yanlış beslenme haber sayfamızda...

Yanlış Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.916 yanlış beslenme haberi bulunmuştur.
Saç çizgisinin geriye gitmesinde erken müdahaleyle saç ekimi
Saç çizgisinin geriye gitmesinde erken müdahaleyle saç ekimiSaç çizgisinin geriye gitmesinin sebepleri genetik faktörler, hormonal değişiklikler ve çevresel etkenlerin birleşimi olarak biliniyor. Stres, yanlış beslenme ve kullanılan bazı ilaçlar da bu süreci hızlandırabiliyor
30.12.2024Pazar
Yanlış beslenme zannediliyor ama mide kanserinin önde gelen nedenlerinden biri!
Yanlış beslenme zannediliyor ama mide kanserinin önde gelen nedenlerinden biri!Günlük yaşamda sıkça karşılaşılan hazımsızlık, iştah kaybı veya mide ekşimesi gibi şikayetler, genellikle yanlış beslenme veya stresin sonucu olarak düşünülüp önemsenmeyebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, masum gibi görünen bu şikayetlerin mide kanserinin ilk işaretleri olabileceğini hatırlattı.
27.12.2024Sağlık
Yatağa düşüren gribe doğal ilaç! Bir yiyen doktor yüzü görmüyor, C vitamini deposu
Yatağa düşüren gribe doğal ilaç! Bir yiyen doktor yüzü görmüyor, C vitamini deposuKış aylarının soğuk ve yağmurlu günleri beraberinde nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları da getiriyor. Bu dönemde bağışıklık sistemimizin zayıflaması, yanlış beslenme gibi durumlar, vücudunuzu hastalıklara karşı savunmasız kalmamıza neden olabilir. İlaçlar önemlidir, ancak doğru beslenmenin de önemi çok büyüktür. Doğal ve besleyici gıdalar, bağışıklık sistemini desteklerken hastalıkların iyileşme sürecini de hızlandırabilir. Peki, kış aylarında hem hastalıklardan korunmak hem de hastalandığınızda daha hızlı toparlanmak için hangi besinlere tüketmeliyiz?
18.11.2024Genel Sağlık
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?Kalp, vücudun her yerine oksijen taşıyan hayati bir organ olarak çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Ancak günümüzde artan obezite oranları, hareketsiz yaşam tarzları ve yanlış beslenme alışkanlıkları çocukların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi, yetişkinlik dönemine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekilenleri Çocuk Kardiyoloji Uzman Doktoru Kutay Sel, Milliyet Çocuk için anlattı.
1.11.2024Ebeveyn
Hepimizin canını sıkan sivilceler neden çıkar?
Hepimizin canını sıkan sivilceler neden çıkar?Sivilceler, hepimizin hayatında en az bir kere de olsa karşılaştığı cilt problemlerinden biridir. Özellikle gençlik döneminde, cildin yağ dengesi bozulduğunda sivilceler daha sık görülür. Ancak, sadece ergenlik döneminde değil, stres, yanlış beslenme veya hormon değişiklikleri gibi farklı sebeplerle her yaşta sivilceler ortaya çıkabilir. Peki, bu can sıkıcı sivilceler neden oluşur?
21.10.2024Bilim ve Çocuk
1 gramı bile beyni 'çürütüp' hastanelik ediyor! Yağını azaltıp şeker basıyorlarmış
1 gramı bile beyni 'çürütüp' hastanelik ediyor! Yağını azaltıp şeker basıyorlarmışBeynimiz, vücudumuzun en karmaşık ve hayati organlarından biridir. Bütün vücut fonksiyonlarımızı yönetir. Doğru bir beslenme eşliğinde güçlü ve sağlıklı kalır. Yanlış beslenme alışkanlıkları ise beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilediği gibi paralel olarak tüm organlarımızı da yıpratabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için hangi besinlerin sağlığımıza zarar verdiğini bilmemiz büyük önem arz ediyor. İşte, tüketildiğinde ömrü kısaltabilecek ve sağlığımızı ciddi anlamda riske atabilecek besinler.
21.10.2024Genel Sağlık
Bakan Memişoğlu: Toplumun 3 temel riski var
Bakan Memişoğlu: Toplumun 3 temel riski varSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Elazığ Valiliği’ni ziyaret etti, açıklamalarda bulundu.
10.08.2024Gündem
Eriyen çene kemiği yeniden yapılabiliyor
Eriyen çene kemiği yeniden yapılabiliyorDiş eti iltihabı, uzun süreli protez kullanımı, diyabet gibi sorunlar sebebiyle eriyen çene kemiği, ‘Box Teknik’ yöntemiyle yeniden yapılıyor. Dünyada yalnızca 5 klinikte yapılabilen bu yöntem Türkiye’de de uygulanabiliyor.
2.08.2024Ege
B12 vitamin depolarını dolduruyor! Unutkanlığı ve halsizliği bitiren besinler
B12 vitamin depolarını dolduruyor! Unutkanlığı ve halsizliği bitiren besinlerGünümüzde yoğun iş temposu, stres ve yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle vitamin eksiklikleri oldukça yaygın hale geldi. Bu eksikliklerin başında gelen B12 vitamini, vücudumuz için hayati öneme sahip. Özellikle unutkanlık, halsizlik ve konsantrasyon eksikliği gibi belirtilerle kendini gösteren B12 vitamini eksikliği, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Peki, B12 vitamini depolarımızı nasıl doldurabiliriz? İşte unutkanlık ve halsizlik gibi sorunlara karşı etkili besinler...
10.07.2024Sağlık
Saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemleri
Saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemleriSaç ekimi, saç dökülmesi ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç ekimi günümüzde gelişmiş olan olan lokal anestezi ilaçları ile genellikle ağrısız olarak yapılabilmektedir.
6.07.2024Pazar
Kadınların % 40’ı erkeklerin % 30’u obez
Kadınların % 40’ı erkeklerin % 30’u obezDünyada bir milyardan fazla kişi obez ve 2022 verilerine göre bu kişilerin yaklaşık 880 milyonunu yetişkinler ve 159 milyonunu ise çocuklar oluşturuyor. Obezitenin ise pek çok tedavi yöntemi bulunuyor.
4.05.2024Pazar
Bağırsaktan vuruyor! Görülme yaşı 20'lere düştü: İlk sinyali böyle veriyormuş, işte çaresi
Bağırsaktan vuruyor! Görülme yaşı 20'lere düştü: İlk sinyali böyle veriyormuş, işte çaresiYapılan araştırmalar, dünya genelinde erken başlangıçlı kanserlerde artış yaşandığını gösteriyor. Yani artık sadece orta yaş grubu ya da yaşlılar değil, gençler de büyük risk altında. Bağırsak ile bağlantılı olan kanserlerde görülme yaşının neredeyse 20'lere kadar düşmesi ise akıllarda birçok soru işareti yarattı. Alanında uzman 2 isim, gerçekleri açıkladı.
Gıda analizinde ihracat hamlesi
Gıda analizinde ihracat hamlesiGıdada denetimler artarken 147 akredite gıda kontrol laboratuvarı bulunan Türkiye’ye yurt dışından da analiz için numune gelmeye başladı.
25.03.2024Ekonomi
Gizli tehlike!
Gizli tehlike!Sunucu ve yazar Metin Uca’nın hayatını kaybetmesine neden olan “şah damarı tıkanıklığı hastalığı”nı erken dönemde fark etmek, belirti vermemesi nedeniyle her zaman mümkün olmuyor.
21.11.2023Gündem
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite hastalığı çığ gibi büyüyor. Bugünden itibaren, başka hastalıklara da yol açan ve küresel salgına dönüşen obezite hastalığının tedavi ve cerrahi yöntemlerini paylaşacağız.
6.11.2023Gündem
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indiSağlık Bakanı Koca, meme kanserinin tüm kanser türleri arasında birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Yanlış beslenme ve kilonun artışı tetiklediğini söyleyen uzmanlar, meme kanseri görülme yaşının 40’ın altına düştüğünü bildirdi.
13.10.2023Gündem
İlaç gibi hareket
İlaç gibi hareketBugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
30.09.2023Pazar
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
14.09.2023Gündem
Yemek öncesi 1 kaşık yeterli! Şoke eden etki: Ne mide şişkinliği ne de gaz bırakıyor
Yemek öncesi 1 kaşık yeterli! Şoke eden etki: Ne mide şişkinliği ne de gaz bırakıyorHer 3 kişiden 1’inin karşılaştığı mide şişkinliğine; yanlış beslenme davranışı, öğünde dengeli olmayan yiyecek seçimleri ve sindirim sisteminin tolere edemediği besinlerin tüketiminin yol açabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, mide şişkinliğine karşı faydalarıyla öne çıkan 10 besini açıkladı.
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın...
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın...Yapılan araştırmalara göre birçok insan sabahları yorgun uyanmaktadır. Tabi bunun nedenleri arasında birçok farklı unsur yer alır. İşte, konu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...Vücutta çeşitli minerallerin ve vitaminlerin eksik olması durumunda çeşitli rahatsızlıkların oluşması söz konusu olabilmektedir. Çinko eksikliği olması durumunda da bazı hastalıkların oluşabileceği söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Geleceğin sofrası sizi şaşırtacak
Geleceğin sofrası sizi şaşırtacakÖmrün uzadığını ancak yanlış beslenme nedeniyle insanlığın hastalıklarla boğuşmaya devam ettiğini belirten Endokrinoloji Uzmanı ve Gastronomi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer geleceğin sağlıklı yemeklerinin patates yerine muz ve deniz algleri olacağını belirtti.
10.06.2023Ege
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak11 ayın sultanı ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte metabolizma hızında da değişiklikler meydana geliyor. Bayram ve oruç derken tatlı tüketimi artıyor. Metabolizmanın böylelikle yavaşlamasına neden oluyor. İşte ramazan ayı sonrası metabolizma hızınızı artırmak için 6 adım...
5.06.2023Sağlık
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklıRamazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yanlış Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.