Son dakika hareketsizlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hareketsizlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hareketsizlik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 839 hareketsizlik haberi bulunmuştur.
Sessiz pandemi! Görülme yaşı 20'lere kadar düştü, hiçbir belirti vermiyorSağlıksız beslenme, hareketsizlik ve aşırı kilo gibi etkenlerle tüm dünyada hızla yaygınlaşan diyabet tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebiliyor. "Son 30 yılda tip 2 diyabet 20’li yaşlara kadar inmiş durumda" diyen Endokrinoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, diyabet hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
2 milyon kişiyi öldüren iskorbüt yeniden gündemde! Dikkat çeken 'mide ameliyatı' detayıYüzyıllar önce ortaya çıkan 'iskorbüt hastalığı' milyonlarca kişinin hayatına mâl olmuş ve yıllar boyunca denizcilerin peşini bırakmamıştı. Temelde C vitamini eksikliğinden ve beraberinde getirdiği sorunlardan kaynaklanan bu hastalık adeta yeniden hortlamış durumda. Araştırmacılar, bu uyanışa sebep olarak mide küçültme ameliyatlarını işaret etse de uzmanlar bakın ne diyor.
Çocuk kalbinin ritmini bozuyor! Kafeinden gelen tehlike: Anne-baba ne yapmalı?Kalp, vücudun her yerine oksijen taşıyan hayati bir organ olarak çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Ancak günümüzde artan obezite oranları, hareketsiz yaşam tarzları ve yanlış beslenme alışkanlıkları çocukların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıklarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi, yetişkinlik dönemine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuklarda kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekilenleri Çocuk Kardiyoloji Uzman Doktoru Kutay Sel, Milliyet Çocuk için anlattı.
Tam zamanı, vücut direncini çelik gibi yapacak güçte! İşte hastalık savar 9 besinSonbaharda soğuyan havalar ve viral enfeksiyonlar bağışıklık sistemini olumsuz etkilerken sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres ve yetersiz uyku gibi etkenlerle hastalıklar çok daha hızlı şekilde kapıyı çalabiliyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak şart! Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Dönmez sonbaharda bağışıklığı güçlendirmede etkili 9 besini anlattı.
Fibromiyalji vücudu sessizce ele geçiriyor! Nedeni hareketsizlik ve stresFibromiyalji sendromu, yaygın kas-iskelet sistemi ağrıları ve belirli vücut bölgelerinde hassasiyet ile karakterize kronik bir sendrom. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Burcu Torunoğlu, fibromiyalji sendromunun yaşam kalitesine olan etkilerini anlattı.
İki büklüm eden krampların sebebi buymuş! 3 vitamin iyileştiriyor, sofradan eksik etmeyinKas krampları, aniden ortaya çıkabilen ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsız edici durumlardan biridir. Çoğu zaman aşırı fiziksel zorlama, hareketsizlik ya da yetersiz beslenme nedeniyle yaşanan bu ağrılar, vücudumuzdaki belirli vitaminlerin eksikliğinden de kaynaklanabilir.
Damarlar sağlıklıysa cilt sağlıklıdırVücuttaki damarların korunması, tüm organların ömrünü uzatmak için önemlidir. En değerli organlardan biri olan cilt, damarların sağlıklı olması durumunda sağlıklı ve genç görünür.
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'maymun çiçeği' açıklaması!Maymun Çiçeği virüsü ve COVİD-19’a ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil” dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'maymun çiçeği' açıklaması!Maymun Çiçeği virüsü ve COVİD-19’a ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil” dedi.
Masa başı çalışanlar dikkat! Bu hatalar boynumuzu büküyorOfis hastalıkları arasında en sık görülenlerden birini boyun fıtığı oluşturuyor. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde evden çalışma, saatlerce masa başında ekrana kilitlenme ve hareketsizlik derken son yıllarda boyun ağrılarından yakınanların sayısı hızla arttı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yüce, pek çok kişinin hayatını kâbusa çeviren, aynı zamanda verimlilik kaybına da yol açabilen boyun fıtığı hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta hakkında bilgi verdi.
Kalp krizi sonucu organları iflasın eşiğine gelen genç, beyni soğutularak hayata yeniden tutunduGöğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede sıra beklerken kalp krizi geçiren 23 yaşındaki Mehmet Göçer, doktorları bile şaşırtarak hayata tutunmayı başardı. 30 dakika boyunca kalbi duran genç adam, entübe edildi, beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşadı. 3 gün boyunca uyutulan ve hipotermi denilen beyin soğutma tedavisi uygulanan Göçer, doktorları ‘düşük ihtimal’ vermesine rağmen hayata tutunabildi.
Divertiküler hastalığı düzenli takip edilmeliKalın bağırsak kanserinin tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Ancak bazı hastalar ‘Divertiküllerim var, şikayetlerim ondandır’ diyerek bağırsakların verdiği sinyalleri görmezden geliyor. O nedenle düzenli doktor kontrollerinin aksatılmaması önemli.
Çıplak ayakla yürümek, sıcak zemine basmak! Diyabette tehlikeyi artıran 9 yaz hatasıModern çağın salgın hastalığı diyabet ülkemizde son yıllarda hızla artarak toplum sağlığını tehdit ediyor. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, şekerli içecek ve tatlı tüketimi, fazla kilo, endokrin bozucu ve kimyasallara maruziyet gibi etkenlerle ülkemizde son 20 yılda diyabetli hasta sayısının yüzde 100 arttığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş, diyabette en sık yapılan ve tehlikeyi artıran 9 yaz hatasını açıkladı.
Doğru egzersiz çocuklar için çok önemli! Yaşa göre değişiyorÇocuklarda sıklıkla görülen hareketsizliğin yaygın nedenleri genellikle teknolojik alet kullanımıdır. Bu cihazların getirdiği hareketsizlik gelişim çağındaki çocuklar için büyük problemlere yol açabiliyor. Uzmanlar, doğru egzersizin yaşa göre değiştiğini belirtiyor.
Pankreas kanseri gençlerde yaygınlaşıyorErken teşhisi pek mümkün olmayan pankreas kanseri, son yıllarda obezitenin yaygınlaşması nedeniyle genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor
Gençliğin sırrı ‘Endotel tabakası’ndaVücuttaki damarların korunması, tüm organların ömrünü uzatmak için önemlidir. En değerli organlardan biri olan cilt, damarların sağlıklı olması durumunda sağlıklı ve genç görünür.
Bağırsaktan vuruyor! Görülme yaşı 20'lere düştü: İlk sinyali böyle veriyormuş, işte çaresiYapılan araştırmalar, dünya genelinde erken başlangıçlı kanserlerde artış yaşandığını gösteriyor. Yani artık sadece orta yaş grubu ya da yaşlılar değil, gençler de büyük risk altında. Bağırsak ile bağlantılı olan kanserlerde görülme yaşının neredeyse 20'lere kadar düşmesi ise akıllarda birçok soru işareti yarattı. Alanında uzman 2 isim, gerçekleri açıkladı.
Teknoloji bağımlılığı kanser mi yapıyor?Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) bu yıl yayımladığı rapora göre, 2022’de 20 milyon yeni kanser vakası görülmüşken, düzensiz beslenme, tütün ürünleri kullanımı, hareketsizlik, stresle birlikte bu rakamların artacağı tahmin ediliyor.
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı" Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede 'eridi!'Polis eve geldiğinde mide bulandıran manzarayla karşılaştı. 12 yıldır gözlerden kaybolan genç kadının cansız bedeni yarı çıplak halde evindeki kanepe 'erimişti'. Ebeveynlerinin ağır ihmaliyle trajik sona sürüklenen zavallı kadının cesedi; idrar, dışkı, kurtçuk, böcek ısırıkları ve ciddi bir ülserle kaplıydı.
Eklemlerimiz alarm veriyor! Kireçlenmesine yol açan 5 önemli yanlışModern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan, eklem ve kıkırdak aşınmalarına genetik rahatsızlıklar, ilerleyen yaş ve menopoz sonrası kemik erimesi (osteoporoz) gibi birçok etkenin yol açabildiğini belirtirken, bazı yanlışlarımızın da kireçlenme sürecini hızlandırdığını vurguluyor. Prof. Dr. Erdoğan kireçlenmeye yol açan 5 önemli yanlışı sıraladı.
Hareketsizlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.