Ocağın başında kadınlar var
Ocağın başında kadınlar varSon yıllarda profesyonel aşçılığa kadınlardan da büyük ilgi var. Türkiye’nin önde gelen kadın aşçıları hikâyelerini anlattı
İstanbul Rum mutfağının olmazsa olmazları
İstanbul Rum mutfağının olmazsa olmazlarıOlmayan yemekleri köken belirterek uydurmak ya da hikâyeleriyle gelenekselleşmiş yemeklerin özgünlüğünü bozarak yine aynı adla sunmak mutfak kültürümüze zarar veriyor
10.10.2021Pazar
Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Topik Kelime Kökeni Nedir?
Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Topik Kelime Kökeni Nedir?Yemeklerin yanına olmazsa olmaz severek tüketilen katıklar bulunmaktadır. Bu katıklar ara sıcak ya da ara soğuk olarak adlandırılırken, aynı zamanda meze olarak da ifade edilmektedir. Acılı ezme, haydari, humus, Rus salatası ve topik gibi meze çeşitleri bulunmaktadır. Peki sayılan bu mezelerden topik ne tür bir mezedir? Hangi ülkenin yiyecekleri arasında bulunmaktadır? Kelime kökü olarak topik nereden gelmektedir? İşte bir yiyecek olarak topik ifadesinin anlamı ve detayları.
24.05.2021Eğitim
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofraları
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofralarıBugün sekiz gün süren Hanuka bayramı başlıyor, ilk mum yakılıyor, 24 Aralık Salı günü ise Noel Yortusu. Pek yakında yılbaşı geliyor. Kimi cemaatler Noel’i 6 Ocak günü kutlayacak. Hepsi güzel ışıl ışıl sofralar kurmak, geceleri dostların muhabbetiyle aydınlatmak için bir fırsat
22.12.2019Pazar
Karaköy’ün “Mahkeme” sofrası
Karaköy’ün “Mahkeme” sofrasıMahkeme Lokantası, adını hemen yanı başındaki tarihi mahkeme binasından alıyor. Gündüz esnaf lokantası olarak hizmet veren mekan, saat 17.00’den sonra restorana dönüşüyor.
2.08.2018Cumartesi
Anadolu’nun geleneksel lezzetleri Kiva Bomonti'de
Anadolu’nun geleneksel lezzetleri Kiva Bomonti'deAnadolu’nun geleneksel reçetelerini özüne sadık kalarak hazırlayan ve yöresel yemekleri günümüze taşıyan Kiva, geniş bahçesi ve zengin menüsü ile yaz akşamları için keyifli bir ortam sunuyor.
Prens Adaları’nın kaçış noktaları
Prens Adaları’nın kaçış noktalarıYaz biterken Prens Adaları hâlâ İstanbullunun göz bebeği. Özellikle hafta sonlarında insanlar soluğu Adalar’da alıyor. Bu kez de kalabalık yüzünden Adalar’dan keyif almak zorlaşıyor. Ada sakinlerine insan selinden uzak bir gün geçirmek için nerelere gidilmesi gerektiğini sorduk, önerilerini sıraladılar...
15.08.2015Pazar
“Bu otel restoranı hiç kasıntı değil”
“Bu otel restoranı hiç kasıntı değil”Çukurcuma’daki Corinne Otel’e bağlı Corinne Restaurant’ın müdürü Kartal Bozacıoğlu: “Biz herkese ev havasında diye anlatıyoruz. Çünkü otel restoranları her zaman korkutur insanları ama biz buranın kasıntı bir yer olmasını istemiyoruz”
20.06.2015Pazar
Anason kokan 100 yıllık meyhane: Safa
Anason kokan 100 yıllık meyhane: SafaArif Kızıltay, Yedikule’nin en meşhur meyhanelerinden tarihi Safa Meyhanesi’ni işletiyor. Kızıltay “Sabah meyhaneyi açtığımızda içerisi 100 yıl boyunca duvarlara sinmiş anason kokuyor” diyor
16.03.2013Pazar
“Meyhane yatak odası gibidir”
“Meyhane yatak odası gibidir”“İstanbul Meyhaneleri-Vuslatın Başka Âlem” belgeseli İstanbul’daki meyhaneleri anlatıyor. Geçtiğimiz hafta tamamlanan belgeselin yönetmenlerinden Gürcan Öztürk “Meyhane yatak odasına benzer. Girip çekim yapmak kolay değil” diyor
9.03.2013Pazar
ESKİ CAMBAZ YENİ RAKIN RAKS
ESKİ CAMBAZ YENİ RAKIN RAKSBeyoğlu Kurabiye Sokak’tan geçerken birden rembetiko veya tango tınılarının yükseldiği yada Kürt-Ermeni ezgilerinin duyulduğu bir dükkan görürseniz şaşırmayın.
12.06.2012Cadde
MEZE ZiYAFETiNiN YENi ADRESi
MEZE ZiYAFETiNiN YENi ADRESiİstanbul’un en eski semtlerinden Bebek’in artık bir de meyhanesi var.
12.03.2012Cadde
“BABAM 4 SAATTE 10 LÜFER TUTARDI”
“BABAM 4 SAATTE 10 LÜFER TUTARDI”Yemek kitaplarının Oscar’ını alan ‘Natali, Tarifler ve Anılar’ isimli kitabın yazarı Natali Gökyay’ın annesi Rum, babası Ermeni, eşiyse Türk. İstanbul Mutfağı’nın her evde aynı olduğunu, sadece lezzet tonlarının değiştiğini anlatan Gökyay, “Bu kitapta bizim evdeki yorum var” diyor
30.05.2011Cadde
En moda En yeni
En moda En yeniYKM’nin kendi markası Loox’un ilkbahar yaz koleksiyonunda çiçekli, püfür püfür elbiseler yer alıyor.
3.04.2009Cumartesi
Müziğiyle ve mezesiyle bir İstanbul oyunu
Müziğiyle ve mezesiyle bir İstanbul oyunuİstanbul’u anlatan bir çizgi romandan uyarlanan “Histanbul” oyununun çıkışında seyirciyi şehrin yedi farklı mezesi bekleyecek
14.11.2008Cumartesi
Şubeleşmenin başarılı iki örneği
Şubeleşmenin başarılı iki örneğiBeylerbeyi'ndeki İnciraltı ve Cibalikapı Moda, Cibali'deki Cibalikapı Balıkçısı'nın şubeleri. Değişik hata ve sevaplarıyla ikisi de aynı düzeyde ve standart üstü. İkisinde de güzel sürprizler ve hafif hayal kırıklıkları iç içe
21.12.2007Pazar
İstanbul'un modern meyhaneleri
İstanbul'un modern meyhaneleriİstanbul'un gece hayatında yeni bir sayfa açıldı: Modern meyhaneler. Bu mekanlarda erkek erkeğe rakı tokuşturanlar değil, cemiyet hayatının ünlü simaları görülüyor
17.03.2007Pazar
Bakla çorbası mevsimi
Bakla çorbası mevsimiŞu günler bakla mevsimi. Bakla çorbası içmek isterseniz Nişantaşı ve Etiler'de hizmet veren Hünkar lokantasına uğrayabilirsiniz
10.03.2007Cumartesi
Şimdi sosyetik meyhaneler moda
Şimdi sosyetik meyhaneler modaön masalarda pahalı viski ve şampanyalar eşliğinde o günün assolistlerini izler, eğlenirlerdi...
23.01.2007Cadde
My Hoş Kabare Anadoluda
My Hoş Kabare AnadoludaZerrinden haber var, Bülent Bodrum Taşevde, sosyetenin yeni gözdesi Batuğ, Ferdi Özbeğen Meridian Iceda, Papalina Balık Restaurant, Biges Kebapa taze kan, Florya Kasabada brunch...
8.03.2005Cadde
Burası İstanbul Meyhanesi
Burası İstanbul MeyhanesiTaksimdeki Cambazın içinde açılan İstanbul Meyhanesi Osmanlı, Arap, Rum ve Ermeni mutfaklarından mezeler sunuyor
4.12.2004Pazar
Topikli, dolmalı leziz sofralar
Topikli, dolmalı leziz sofralarFeriköyde açılan ve Ermenice leziz anlamına gelen Hamov, Osmanlı Ermeni mutfağını günün pratik ihtiyaçlarıyla harmanlıyor
30.10.2004Pazar
Mezarına rakı döktürdü
Mezarına rakı döktürdüKör Agop Meyhanesi 65 yıldır Kumkapıda. Mekana adını veren Agop İnciyanın kendisi de, karısı da, köpeği de kördü. Vasiyetinde mezarına içki dökülmesini istedi
12.07.2003Pazar
Beyoğlu’nun ‘Zarifi’
Beyoğlu’nun ‘Zarifi’Rum, Ermeni, Çerkez ve Sefarad yemekleriyle farklı bir mönüye sahip olan Zarifi’de müzikler de müşterinin ilgisine göre her telden çalıyor
5.01.2002Pazar
Beyoğlunun Zarifi
Beyoğlunun ZarifiRum, Ermeni, Çerkez ve Sefarad yemekleriyle farklı bir mönüye sahip olan Zarifide müzikler de müşterinin ilgisine göre her telden çalıyor
4.01.2002Pazar