Son dakika tarhana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarhana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarhana haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 582 tarhana haberi bulunmuştur.
Çıtır çıtır tarhana cipsi: Yanına da yoğurtlu dip sosTarhana, Türk mutfağının en eski ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Genellikle çorba yapımında kullanılan, fermente edilmiş bir unlu karışımdır. Günümüzde farklı lezzetlerde kullanılan tarhana cips yapımında da tercih ediliyor. Çıtır çıtır ve sağlıklı tarhana cipsi yanında yoğurtlu dip sosu ile vazgeçilmez tatlar arasına giriyor. Yapımı oldukça basit, işte tarifi
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
‘İtalyan mutfağı paylaşmanın gücüdür’İtalyan Mutfağı Haftası, İzmir’de lezzet, kültür ve dostluğu bir araya getirerek Akdeniz’in zengin mirasını yansıttı. Dernek Başkanı Giuliano Gloghini, İtalyan mutfağının paylaşım ve birliktelik değerlerini vurguladı.
Tarım Kredi Market aktüel indirimleri: 21-29 Kasım 2024 Tarım Tarım Kredi Kooperatif Market katalog ürünleri listesiTarım Kredi Kooperatif Market katalog ürünleri paylaşıldı. Kasım ayının sonuna özel satışa sunulan Tarım Kredi Market aktüel fırsatları raflardaki yerini aldı. 29 Kasım'a kadar geçerli olacak Tarım Kredi Market indirimlerinde tarhana, süt ve süt ürünleri, atıştırmalıklar ve deterjan çeşitleri gibi onlarca ürün yer aldı. İşte, 19-29 Kasım 2024 Tarım Kredi Kooperaif Market katalog aktüel indirimleri ürün fiyatları listesi...
Çalıkuşu kadınları girişimcilik atağındaBir araya gelip kurdukları kooperatiflerle köylerde üretime geçen Anadolu kadınları, hem bütçelerine hem de ekonomiye kazandırarak örnek başarı öykülerine imza atıyor. Girişimcilerin çıktığı yerler arasında Çalıkuşu romanına ilham kaynağı olan köy de var.
Emine Erdoğan: Anadolu kadını çalışkandır 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde kadın çiftçilerle bir araya gelen Emine Erdoğan, “Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın, el birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım. Anadolu kadını üretkendir” dedi.
Ne mercimek ne de tarhana! Gribe, soğuk algınlığına bu 3 çorba meydan okuyorDamak tadına göre pek çok farklı sebzenin ve besinin birleştirilmesiyle elde edilen çorbalar tam bir şifa deposudur. Hazırladığımız çoğu çorbanın içerisinde bulunan besinler sağlığa olan faydaları konusunda farklılıklar göstermeye başlar. Görmeye alışkın olduğumuz bazı çorbalar, en sağlıklı kategorisinde değilmiş. İşte doğrusu.
Tarhana çorbası topaklanıyorsa yanlış yapıyorsunuz demektir! Suyun sıcaklık derecesi önemliTarhana çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve şifa deposu olan lezzetlerinden biridir. Ancak, tarhana çorbasını pişirirken topaklanma sorunu yaşıyorsanız, bu, doğru teknikleri uygulamadığınız anlamına gelebilir. Tarhana çorbasının pürüzsüz ve kıvamlı olması için suyun sıcaklık derecesinden karıştırma şekline kadar dikkat edilmesi gereken birkaç önemli püf noktası var. İşte, tarhana çorbası yaparken topaklanmayı önlemenin yolları ve mükemmel bir çorba hazırlamanın sırları!
Kadın üreticiler devlet desteğiyle üretim kapasitesini artırdıAksu Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri, yöreye özel meyvelerden yapılan meyve suyu, ev yapımı salça, reçel ve tarhana gibi ürünlerde kapasiteyi arttırarak 20 kadına istihdam sağladı.
Balkonu, bahçesi olmayan üzülmesin! İnce ince dizin, güneşte kurutmuş gibi olacakMevsiminin gelişiyle birçok kişi tarhana kurutma işlemlerine başlamıştı. Un ve sebzelerden oluşan tarhana kurutması hazır olduğunda çorba başta olmak üzere pek çok yemek için kullanılabilir. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhanayı kurutmak zahmetli bir iştir. Aşamaları yerine getirmek için belirli bir mekana ihtiyacınız olabilir. Ancak balkonu, bahçesi olmayan üzülmesin. İşte fırında tarhana kurutma taktiği.
Geçmek bilmeyen egzamanın çaresi Çörtük'te saklı! Damak çatlatan lezzet her derdin devasıTarhanayı hemen herkes bilir, bilenler de çok sever. Besleyiciliği yüksektir bu çorbanın pişirmesi de kolaydır. Ancak yapımı için aynı şey söylenemez. Sabırlı olunursa ortaya tadına doyulmaz bir çorba malzemesi çıkar. Bu çorbayı çorba yapan da 'çörtük', yani tarhana otudur. Üstelik sadece çorbanın değil, faydalarını bilenler için hayatın vazgeçilmezi oluyor!
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi! 'Canımızı kurtarmak için aracı şarampole attım'Sivas'ın İmranlı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaralananların sayısının 24 olduğu belirlendi. 24 kişinin yaralandığı otobüs kazasında sürücüsü, "Yolcuların ve kendi canımı kurtarmak için aracı şarampole yatırmak zorunda kaldım" dedi.
Canlı yayında cinayet itirafı: 'Tarhana çorbasından üç kaşık aldıktan sonra öldü'Müge Anlı'nın canlı yayınında kan donduran cinayet itirafı geldi. Mehmet Yörük'ün cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Sebile Yörük, Üfürükçü Mustafa'nın hazırladığı suyu eşine içirdiğini ve ardından hayatını kaybettiğini itiraf etti. Canlı yayını ihbar kabul eden ekipler, yayına gelerek Mustafa ve Sebile Yörük'ü gözaltına aldı.
Tarhana çorbasına lezzet katan o baharat! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyorTarhana çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve en geleneksel lezzetlerinden biridir. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, sağlık dolu bu çorba, her evde farklı şekillerde pişirilse de, lezzetini artıracak küçük bir sır hepimizin mutfağında saklı. Bu sır, tencereye eklenen sadece 1 çay kaşığıyla tarhana çorbasının tadını bir üst seviyeye taşıyan baharatta gizli!
Meğer hiç bozulmuyormuş! Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsunKış hazırlıklarının başlamasıyla birlikte tarhana hamurları yoğrulmaya başlandı. Birçok besini içerisinde barındıran tarhana hamurunu doğru tekniklerle hazırlamadığınız zaman kısa süre içerisinde bozulabilir. Bir mevsim boyunca rahat etmenin tek püf noktası bakın neymiş.
Coşkun Sabah: Sahnede can vermek istiyorum!Şarkıcı ve söz yazarı Coşkun Sabah, önceki akşam Gediz Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nde sahne aldı. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan usta sanatçı, müziğe ve sahneye olan tutkusunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Tarhana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.