Çocuklar için altın öğün “kahvaltı!”Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
Kimyasal boyalara veda edin! 3 tarifle doğal sarışın olmak mümkünSaç rengini açmanın tek formülü kimyasal saç boyaları değil. Bazı bitkilerin suyu kaynatılıp saçlara uygulanınca ortaya harika bir saç rengi çıkabiliyor. Saçı 2 ton açan bitki ve sebze sularının tarifi haberimizde!
Taze fasulye sert oluyorsa tencereye bir kaşık ekleyin! Fasulye lokum gibi oluyorEn sevilen zeytinyağlıların başında gelen taze fasulye yaz aylarında sofraların olmazsa olmazları arasında geliyor. Ancak yeşil fasulye yapısı gereği sert bir sebze olduğu için pişse bile sert kalabiliyor. Ancak tencereye bir kaşık ekleyince fasulye lokum gibi oluyor. İşte taze fasulyeyi yumuşacık yapan o yöntem.
Olimpiyatta lezzet şöleni2024 Paris Olimpiyatları’nda sporculara ünlü Fransız baget ekmekleri, seçkin peynirler, sebzeler ve ödüllü aşçıların hazırladığı yemeklerden oluşan çok zengin bir menü sunulacak.
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyorYemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
Girdiği yemeğe lezzet katıyor! Nar gibi kızaran beşamel sos tarifiMutfaklar, lezzetin sanatla buluştuğu özel mekanlardır. Bir yemeği unutulmaz kılan şey, içindeki lezzet sırları ve dokunuşlardır. İşte tam da bu noktada, nar gibi kızaran beşamel sos tarifi devreye giriyor. Hem lezzetli hem de görsel olarak cezbedici olan bu sos, yemeklere ayrı bir tat katıyor.
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
Sofraların gözdesi humus tarifi! Pürüzsüz bir kıvam için 1-2 adet ekleyinHumus, Orta Doğu mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Tahin, sarımsak ve limonun muhteşem uyumuyla hazırlanan humus, hem lezzetli hem de besleyicidir. Evde humus hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler çok az ve yapımı da oldukça kolaydır. İşte sofraların gözdesi humus tarifi…
Türk turşusu dünyayı fethettiTurşu ihracatı ilk 9 ayda 260 milyon dolara yükseldi. 136 ülke Türk turşusu aldı. Yıl sonu ihracat hedefi 500 milyon dolar. İç pazarda ise yabancı turşular büyük hacimde tüketilmeye başlandı.
Usta aşçıların sır gibi sakladığı mücver tarifi! Bu teknikle asla yağ çekmiyorMücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik yemeklerinden biri olan mücveri hızlıca hazırlamanızı sağlar. yanı sıra, yeşillikler, patates, havuç veya hatta kereviz gibi sebzeleri ekleyerek mücverinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. İşte kabağın en lezzetli hali olan mücver tarifi…
Anne köftesine lezzet katan tüyo! Anne eli değmiş gibi olacakKöfte, sofralarımızın vazgeçilmezi ve sıkça tercih ettiğimiz bir lezzet. Ancak, köfte harcını hazırlarken bazı ayrıntılar gözden kaçabilir, bu da köftenin kuru ve tatsız olmasına neden olabilir. Annelerimizin yaptığı köfteler her zaman daha lezzetlidir. İşte o enfes anne köftesi tarifi…
Usta pastaneciden tüm sırlarıyla gerçek browni tarifi: İçi asla kuru kalmıyorBrowni, yoğun çikolata tadı ve kremsi dokusu ile damakları şımartan bir tatlıdır. Ancak yapım aşamasında karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de içinin kuru kalması. Yapımı esnasında gözden kaçırılan ufak detaylar browninin kuru olmasına neden oluyor. Usta pastaneci bütün sırlarıyla browni tarifini verdi.
Hüngür hüngür ağlayan pasta tarifi: Tadı ile damak çatlatıyorAdının ağlayan pasta olduğuna bakmayın. Adı ağlatır tadı güldürür. Damak çatlatan ağlayan pasta yapması ise oldukça kolay. Çikolata ile kekin en güzel birleşimi olan ve misafirlerinize çayın yanına ikram edebileceğiniz ağlayan pasta tarifi…
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritasıSon yıllarda beslenme kültürümüzde önemli değişiklikler yaşanıyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra modern yaşam tarzının etkileri, Türkiye’nin sofra haritasını dönüştürüyor.
Şişkinlik ve ödemle mücadelede doğal yöntem: 1 haftada şişkinlik ve ödemi bitiriyorŞişkinlik ve ödem, günlük yaşantımızı etkileyen rahatsızlıklardır. Hem fiziksel hem de duygusal rahatsızlıklara yol açabilirler. Şişkinlik ve ödem çoğu zaman zararsızdır evde deneyebileceğiniz doğal yöntemlerle şişkinlik şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
Lahana asla sert kalmıyor ve dağılmıyor… Tüm sırrı pişirme tekniğindeLahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, bu geleneksel yemeği hazırlamak ve pişirmek zorlayıcı olabilir. Özellikle sert kalmaması ve dağılmaması gerekir. Eğer sizin de lahana dolmanız sert oluyor ve patlıyorsa airfryer yöntemini deneyin…