Son dakika Püf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Püf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Püf haber sayfamızda...
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyorKlasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!
Yaprak sarmasını eşit pişiren tüyo! Asla dağılmıyor ve lokum gibi oluyorYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, pişirme sırasında sarmaların dağılmasından veya sert kalmasından şikâyet ediyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek lokum gibi, eşit pişmiş ve asla dağılmayan yaprak sarmaları hazırlamak mümkün. İşte lezzet garantili doğal yöntemler!
Mercimek çorbasına kıvam veren baharat! Lezzetine lezzet katıyorMercimek çorbası, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Sıcak, besleyici ve doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça yer bulan bu çorba, bazı püf noktalarıyla çok daha kıvamlı ve lezzetli hale getirilebilir. Peki, mercimek çorbasına kıvam veren ve lezzetini artıran o özel baharat hangisi? İşte doğal yöntemlerle çorbanızı mükemmelleştirmenin yolları!
İç ferahlatan limonata tarifi! Şefler vazgeçemiyor, sıcak su lezzeti katlıyorYaz aylarında serinlemek için içimizi ferahlatan en güzel içeceklerden biri şüphesiz limonatadır. Peki, evde yaptığınız limonata neden bir kafe şefinin elinden çıkmış gibi olmuyor? İşin sırrı, kullanılan malzemelerin dengesinde saklı. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir limonata tarifi.
Günlerce beklese de tazecik kalıyor! Simitleri lüp lüp yediren 'buzluk' yöntemiSimit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çayın yanında veya atıştırmalık olarak tüketilir ve çoğu kişinin favorileri arasında yer alır. Ancak simit, bayatladıkça sertleşir ve eski tazeliğini kaybeder. Fazla aldığınız simitleri israf etmemek ve her zaman taze bir şekilde tüketmek için doğru saklama yöntemlerini bilmek çok önemli. İşte detaylar.
Cilt bakımında hep aynı hatayı yapıyoruz! 3 gün önce bırakın, sonucu görünSağlıklı bir cilt herkesin hayalidir. Cildinizin parlak ve canlı görünmesi için belirli aralıklarla cilt bakımına gidiyor olabilirsiniz. Ancak muhtemelen çok azımız cilt bakımına gitmenin bile bir incelik istediğinden ve dikkat edilmesi gereken şeyler olduğundan habersiz. Cilt bakımında hepimizin yaptığı hataları sizler için derledik!
Bayramda herkes hazır alındı sanacak! Ev yapımı incecik çıtır çıtır baklavanın sırrıBayramların vazgeçilmezi olan baklava, genellikle ustaların elinden çıkan bir tatlı olarak bilinse de, aslında evde de kolayca hazırlanabilir. Üstelik doğru teknikler ve doğal yöntemler kullanıldığında, pastanelerden alınan baklavalardan farksız bir lezzet elde etmek mümkün! Peki, ev yapımı baklavanın çıtır çıtır olması için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte tüm püf noktalarıyla evde baklava yapımının sırrı…
Uzmanları tek tek sıraladı! Kıyafetlerinizi çekmeden yıkamanın altın kuralıGünlük hayatta kıyafetlerin yıkanırken çekmesi, birçok kişinin karşılaştığı can sıkıcı bir durumdur. Sevdiğiniz bir kazak ya da pantolonun birkaç yıkamadan sonra küçülmesi hem maddi hem de manevi olarak kayıp yaratabilir. Ancak uzmanlar, doğru yıkama yöntemleriyle kıyafetlerin çekmesini önlemenin mümkün olduğunu belirtiyor. İşte doğal yöntemlerle kıyafetlerinizi ilk günkü gibi korumanın püf noktaları…
Sütlacı nişastadan kurtaran tarif! 38 yıllık ustanın sırrı: '1 litreye 5 gram koyun'Evde sütlü tatlı yaparken, özellikle de sütlacın kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız 38 yıllık sütlü tatlı ustasının sırrına kulak verin. Bu işlemi yaparken sıkça tercih edilen nişasta yerine tatlının tadını ve dokusunu bozmayan bir yöntem var! Üstelik bunun için malzemenin 5 gramı yetiyor! Detaylar haberimizde.
Makinede küçülen kazak eski haline döner mi? Çözümü mantar panoda saklıHayatınızda en az bir kez yün bir kazak ya da hırkanızın yıkama ve kurutma esnasında yapılan hata sonucu küçücük kaldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Bir anda el kazak kadar bu ürünlerinizden vazgeçmeniz gerekmiyor. Eğer püf noktasını bilirseniz yün kıyafetlerinizi eski haline döndürmek mümkün. Nasıl mı?
Uhu lekesinden eser kalmıyor! Bırakın kurusun, sirke ve buzu görünce tutunamıyorHerkesin hayatında bir kez olsun kullandığı ve pek çok kişinin olmadık yere damlattığı uhu, dikkatli kullanılmazsa giysilerde ve eşyalarda leke sorununa yol açabiliyor. Uhu lekesinin nasıl çıkacağına dair bir ipucu arıyorsanız haberimiz bunun için ideal! Tüm püf noktalarını sizin için derledik.
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
Puf puf kabaran poğaça için mayasına ekleyin! Aynı pastaneden alınmış gibi olacakEvde yapılan poğaçalar her zaman pastaneden alınanlar kadar kabarık ve yumuşak olmayabilir. Ancak birkaç doğal ve basit püf noktası ile pastane poğaçalarının o nefis dokusunu yakalamak mümkün! İşin sırrı ise mayaya ekleyeceğiniz özel malzemelerde gizli. İşte poğaçalarınızı puf puf kabartacak yöntemler…
Nefis Arnavut ciğeri yemek isteyen yıkamasın! İşi zarında bitiyor, pamuğa rakipAkşam yemeğine kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Arnavut ciğerini deneyebilirsiniz. Meşhur ciğercilerin bu yemeği hazırlarken uyduğu en önemli püf noktalarından biriyle ciğeri sevmeyen bile sevecek. Peki Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Detaylar haberimizde!
Ovalamaya gerek yok! El sürmeden pırıl pırıl ocak başlıklarının püf noktasıMutfakta en çok kirlenen alanlardan biri ocak başlıklarıdır. Yağ, yemek kalıntıları ve zamanla oluşan yanık lekeleri, temizliği oldukça zahmetli hale getirebilir. Ancak, ovma işlemiyle saatler harcamaya gerek yok! Doğal yöntemlerle, el sürmeden ocak başlıklarını tertemiz yapmanın pratik püf noktalarını keşfedin.
Evin havasını değiştiren perde tüyosu! 1 santim pay bırakın, hem temiz hem ferahPerde kullanmak eve en sıcak ve samimi havayı veren eylemdir. Ayrıca mahremiyet söz konusu olduğunda evinizin içini meraklı gözlerin izlemesine de engel olur. Evdeki pencereleri dekore etmek için asılabilecek birçok farklı stil ve uzunlukta perde bulunuyor. Ancak bazıları sizin eviniz için doğru bir seçim olmayabilir. 1 santimle evin havasını değiştirecek püf noktası perdedeymiş!
Cam ocakları çile olmaktan çıkaran tüyo! Yağlar akacak, su lekeleri uçacakMutfağınızda şıklığı ve modernliği bir araya getiren cam ankastre ocaklar, kullanışlı olduğu kadar temizliği konusunda da dikkat isteyen ürünlerden biri olabilir. Cam yüzeyin parlak ve lekesiz görünmesi için düzenli olarak temizlenmesi şart. Ancak yanlış temizlik yöntemleri ocakta çiziklere veya matlaşmalara yol açar. İşte, ankastre mutfak gereçlerini temizlemenin püf noktası.
Rutubet ve nem yapmadan çamaşırlar çabucak kuruyor! Evde çamaşır kurutmanın püf noktalarıEvde çamaşır kurutmak, özellikle kış aylarında ve nem oranının yüksek olduğu bölgelerde oldukça zahmetli olabilir. Yanlış yöntemlerle kurutulan çamaşırlar, ev içinde rutubet ve kötü koku oluşumuna neden olabilir. Ancak bazı doğal yöntemlerle hem çamaşırlarınızı hızlıca kurutabilir hem de evinizdeki nem oranını kontrol altında tutabilirsiniz. İşte çamaşırları rutubet yapmadan kurutmanın en etkili yolları!
Tane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkınİrmik helvası, mutfaklarımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Özellikle kıvamı ve tane tane olması, lezzet açısından büyük önem taşıyor. Ancak birçok kişi irmik helvası yaparken topaklanma sorunuyla karşılaşabiliyor. İşte irmik helvasının tane tane dökülmesi için bilinmesi gereken püf noktaları!
Vaktinde ekince çiçekler coşuyor! Eviniz böyle cennet bahçesine dönecekBaharın gelişiyle birlikte doğa yeniden canlanır, ağaçlar çiçek açar ve her yerde mis gibi kokular yayılır. Bahçe ve balkon severler için bu dönem, rengârenk çiçeklerle ortamı süslemek ve doğayla iç içe olmak için harika bir fırsat olabilir. Eğer siz de harika çiçekler ekmek istiyorsanız bu mevsimin püf noktalarını kaçırmayın.
Artan dolma içi böyle saklanır! 2 saat önce çıkarın, tadı hiç değişmeyecekSofralarımızın pratik yemeklerinden olan dolma, kimi zaman biberle, kimi zaman da farklı sebzelerle hazırlanır. Dolma yapmak için hazırladığınız iç harcın ölçüsü bazen fazla gelebilir. Böyle durumlarda arta kalan harcı atmak yerine böyle saklayabilirsiniz.
Püf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.