Son dakika Püf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Püf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Püf haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.711 püf haberi bulunmuştur.
Daha lezzetlisi yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanıyorKarnabahar, çoğu zaman pek sevilmeyen sebzelerden biri gibi görünse de doğru pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sodalı harçla kızartıldığında, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir aperatif yemek tarifi.
Kar beyazı perdeler için deterjan bölmesine ekleyin! Bu malzeme bembeyaz yapıyorEvinizin havasını değiştiren en önemli dekorasyon unsurlarından biri de perdelerinizdir. Ancak zamanla toz, duman ve güneş ışınlarının etkisiyle sararan perdeler, şıklığını kaybedebilir. Özellikle beyaz tül perdeler, grileşmeye ve mat bir görünüm kazanmaya meyillidir. Peki, perdelerinizi yeniden kar beyazı yapmak için pahalı deterjanlar kullanmak zorunda mısınız? Cevap hayır! İşte deterjan bölmesine ekleyerek harikalar yaratan o malzeme...
Puf puf kabaran kek için hamuruna mutlaka ekleyin! Kabarma garantili kekin püf noktasıEvde kek yaparken en büyük hayal kırıklıklarından biri, fırından çıkan kekin sönük ve sert olmasıdır. Oysa ki puf puf kabaran, yumuşacık bir kek yapmak birkaç basit ama etkili püf noktasıyla mümkündür. İşte kabarma garantili kekin sırrı ve hamuruna mutlaka eklemeniz gereken malzemeler!
Banyodaki küfü, rutubeti yok etmek bu kadar basitmiş! Bu ikili bütün havayı temizliyorEvlerde özellikle banyo gibi nemli alanlarda küf ve rutubet sorunları sıkça karşılaşılan bir problemdir. Zamanla kötü kokulara, duvarlarda lekelenmelere ve hatta sağlık sorunlarına yol açabilen bu durum, doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir. Kimyasal temizleyicilere başvurmadan banyodaki küfü ve rutubeti yok etmek için etkili ve sağlıklı bir çözüm arıyorsanız, işte doğal yöntemlerle ferah bir banyo ortamı oluşturmanın püf noktaları!
30 yıllık şeften çıtır çıtır su böreği tarifi! Havlu kağıt sermek şart, dışarıdan almaya sonOsmanlı mutfağının meşhur hamur işlerinden su böreği, günümüzde de yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir börek. Su böreğinin adı, hamurunun suda bekletilmesinden geliyor. Peki, su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte, ustasından su böreği tarifi!
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
Temizlik için tek günü olanlara kurtarıcı taktik! Şıp diye bitiyor, bal dök yala olacakEv temizliği söz konusu olduğunda temizlik yaparken bazı alanlarda çok fazla vakit kaybedip daha fazla efor harcıyor olabiliriz. Bu durum temizlik yapmak için yalnızca bir günü olanlar açısından büyük bir sorundur. Temizlik yaparken yorulmak istemiyor ancak her yer de istediğiniz gibi tertemiz olsun istiyorsanız size birkaç tüyoyla geldik. İşte temizlik esnasında yapılan en yaygın hatalar ve püf noktaları.
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
Yağ çekmeyen biber kızartmasının püf noktası! 1 kaşık yağda bile kızarıyorBiber kızartması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan nefis bir yemektir. Ancak, çoğu kişi biberlerin fazla yağ çekmesinden şikayet eder. Bu yazımızda, biberlerin az yağla, hatta sadece bir kaşık yağla nasıl kızarabileceğini ve yağ çekmesini engelleyen doğal yöntemleri adım adım paylaşacağız. Biber kızartırken uygulayabileceğiniz basit püf noktaları, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacak.
Reçelin kıvamı tam tutacak! Hem suyu hem tozu işe yarıyor, hiç şekerlenmiyorEv yapımı reçellerin zamanla şekerlenmeye başlaması can sıkıcı bir durum olabilir. Birçok kişinin karşılaştığı bu problem reçellerin tüketilmeden çöpe atılmasına neden oluyor. Ancak doğru teknikleri kullanarak şekerleme probleminin önüne geçebilirsiniz. İşte basit yöntemler.
Hangi ara bozuldu demeyin! İşte salatalığı uzun süre taze tutan taktiklerSalatalık; besin değeri açısından su, vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller bakımından zengindir. Kahvaltılarda ve salatalarda tercih edilen salatalığın tek kötü yanı hızlı bir şekilde çürümesi. Buzdolabında hangi ara bozulduğunu anlayamadığınız salatalığı uzun süre koruyan taktikler şöyle
Bir gelenektir kandil simidi: Altın renginde, kıyır kıyır kandil simidi tarifi için püf noktalarKandil simidi, Türk kültüründe kandil gecelerinde yapılan ve evlerde pişirilen özel bir lezzettir. Kandil geceleri, İslam dünyasında dini açıdan önemli kabul edilen ve özellikle dua, ibadet ve yardımlaşmanın teşvik edildiği gecelerdir. Geleneği devam ettiren vatandaşlar evde kandil simidi yapmak istiyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte hafif tatlımsı ve çıtır çıtır kandil simidinin püf noktası
Lokum gibi kebap kestane pişirmenin püf noktası! Kabuğu kendiliğinden ayrılacakKış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde adeta lokum gibi yumuşacık olur ve kabuğu kolayca kendiliğinden ayrılır. Evde kestane pişirirken çoğu kişi sert kabuğunu soymakta zorlanır ya da içi tam olarak yumuşamaz. İşte kestanelerinizi mükemmel kıvamda pişirmenin püf noktaları!
Solup gitse de kendine gelecek! Sarmaşıklar için şifre 5-5-5, sıvı gübre en iyisiEvinde çiçek yetiştirmekten hoşlanan herkesin bir köşesinde sarmaşık vardır. Hızlı büyüdüğü düşünülen sarmaşıklar düşünüldüğünden daha hassastır ve ekstra bakıma ihtiyaç duyar. Eğer evinizde Patos Sarmaşığı varsa dönem dönem cansızlaşan bu bitkiyi yeniden hayata kazandırmanın bir püf noktası var.
Ne süt ne şeker, lezzeti baharattan! Kahveye kaşığın ucu kadar atınca tatlandırıyorGünün hangi saati olursa olsun lezzetli bir kahve içmek herkesin hakkıdır. Eğer şekerli ve sütlü kahve sevmiyorsanız fakat bir yandan sade kahve de size çok acı geliyorsa kahvenizi nasıl tatlandıracağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Çok basit bir yöntemle kahvenizi tatlandırabilmenin yolunu size anlatmak için geldik! İşte süt ve şeker kullanmadan kahvenizi nasıl tatlandırabileceğinizin püf noktası.
Tutmayan yoğurt bile 45 dakikada mayalanıyor! Fırında ısıtılan süt çare olacakİnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen yoğurdu evde yapıp tüketmek isteyen birçok kişi en kolay mayalama yöntemini arıyor. İçerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle bebeklere bile önerilen yoğurdu mayalarken tutmadığında kolayca halledebileceğiniz çözüm önerisini sizin için derledik. Peki, mayası tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır? Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamanın yöntemi nedir?
Kabardıkça kabaran hamurun püf noktası! İçine 1 kaşık ekleyince kalıbından taşıyorLezzetli ve tam kıvamında kabaran hamur işleri yapmak, mutfakta en çok arzulanan şeylerden biridir. Ancak bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin hamur beklenen şekilde kabarmaz ya da fırında sönüp istediğiniz kıvama ulaşmaz. İşte size hamurunuzu kabarttıkça kabartan ve adeta kalıptan taşmasını sağlayan mucizevi bir yöntem!
Sibil Çetinkaya aşk hayatıyla gündemde! Demet Akalın'dan olay eleştiriSosyal medyada en merak edilen isimler arasında yer alan Sibil Çetinkaya ünlü oyuncu Şükrü Özyıldız ile aşk yaşıyordu. Şimdi Amerika'da olan fenomen ismin Özyıldız'dan ayrıldığı konuşuluyor. Ayrılık iddiaları gündemde yer alırken Demet Akalın'dan Sibil Çetinkaya'ya bomba yorum geldi.
Püf noktasını bilince karnabahar koku yaymıyor! Tüm şeflerin ortak sırrıKış aylarının en popüler sebzelerinden olan karnabahar çeşitli tariflerle sofralarınızı süsleyebilir. İçerdiği vitamin ve mineraller karnabaharı bağışıklığı güçlü tutmak için tercih edilen sebzelerden biri yapıyor. Pişirirken tüm eviniz karnabahar koksun, kokusu her yere sinsin istemiyorsanız bir püf noktaya ihtiyacınız var. İşte tüm şeflerin ortak karnabahar pişirme sırrı!
Peynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin! Haftalarca bozulmadan kalıyorPeynir, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak açıldıktan sonra hızlıca kuruyup sararması, birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Neyse ki, bu sorunun önüne geçmek için basit ama etkili doğal yöntemler mevcut. İşte peynirinizi taze ve yumuşak tutmanın püf noktaları!
Kek kalıba yapışıyorsa çözümü çok basit! Önce yağlayın sonra üzerine serpiştirinEvde kek yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, pişen kekin kalıba yapışmasıdır. Büyük emekle hazırlanan kekin parçalanmadan ve şekli bozulmadan kalıptan çıkmasını sağlamak için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. İşte kekinizi mükemmel bir şekilde kalıptan çıkarmanın püf noktaları!
Yumuşacık poğaçanın sırrı bu malzemede saklı! Süt yerine kullanınca puf puf oluyorPoğaçalar, mutfaklarımızın vazgeçilmezi ve kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak birçok kişi poğaçalarını daha yumuşak ve puf puf yapmak için özel bir sırrın peşindedir. Eğer siz de daha kabarık, yumuşacık poğaçalar yapmak istiyorsanız, süt yerine bir malzeme kullanarak bu hedefe ulaşabilirsiniz.
Püf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.