Püf

Püf

Son dakika Püf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Püf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Püf haber sayfamızda...

Püf

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.819 püf haberi bulunmuştur.
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecek
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecekPiyaz, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olarak bilinir. Özellikle köfte, balık veya et yemeklerinin yanında sunulan bu lezzet, kuru fasulyenin başrolde olduğu bir şölene dönüşebilir. Ancak, mükemmel bir piyaz yapmak, sanıldığı kadar basit değil. İşte püf noktaları.
17.04.2025Püf Noktası
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartın
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartınPatates kızartması, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak klasik yöntemlerle yapılan kızartmalarda ya dışı yeterince çıtır olmuyor ya da içi yumuşak kalmıyor. Son zamanlarda ise evde kolayca uygulanabilen doğal yöntemlerle hem dışı çıtır, hem içi pamuk gibi patates kızartmaları hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarif, fast food tarzından çok daha sağlıklı ve katkı maddesiz!
17.04.2025Bilgi Rehberi
Asitlenmeyen domates konservesinin püf noktası! Ekşimeden yıl boyunca kalıyor
Asitlenmeyen domates konservesinin püf noktası! Ekşimeden yıl boyunca kalıyorYaz aylarında bolca bulunan taze domatesleri değerlendirmenin en pratik yolu konserve yapmaktır. Ancak birçok kişi, emek vererek hazırladığı domates konservelerinin zamanla asitlendiğini ya da ekşidiğini fark ediyor. Bu durum, hem sağlık açısından risk oluşturuyor hem de yapılan emeği boşa çıkarıyor. Neyse ki doğal yöntemlerle, asitlenmeden uzun süre dayanabilen domates konservesi hazırlamak mümkün.
17.04.2025Bilgi Rehberi
Yıkanıp çeken kıyafetleri eski haline getiriyor! Çözümü saç kremiymiş meğer
Yıkanıp çeken kıyafetleri eski haline getiriyor! Çözümü saç kremiymiş meğerHemen hemen herkesin başına gelmiştir: Sevdiğiniz bir kazak ya da tişört, yanlış yıkama sonucunda küçülür ve giyilemez hale gelir. Özellikle yün, pamuk gibi doğal kumaşlardan üretilen kıyafetler, yüksek sıcaklık ya da hızlı sıkma gibi faktörlerle kolayca çekebilir. Ancak kıyafetlerinizi çöpe atmak ya da çocuklara vermek zorunda değilsiniz. Evde uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemle, çekmiş kıyafetleri eski formuna yaklaştırmak mümkün. Ve evet, bu yöntemin başrolünde saç kremi var!
16.04.2025Bilgi Rehberi
Çok kolaymış dedirtecek! Asla dağılmayan tam kıvamında içli köftenin sırrı
Çok kolaymış dedirtecek! Asla dağılmayan tam kıvamında içli köftenin sırrıİçli köfte, hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraların gözdesi olan geleneksel bir yemektir. Ancak bu enfes lezzeti evde yapmaya kalkışanların en çok zorlandığı nokta, köftenin haşlanırken veya kızartılırken dağılmaması olur. Aslında bu sorunun temelinde kıvamını tutturamamak ve doğru teknikleri bilmemek yatar. Oysa birkaç basit ama etkili doğal yöntemle asla dağılmayan içli köfteler yapmak mümkün!
16.04.2025Bilgi Rehberi
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracak
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracakLimonun suyunu tam verimle almak ve tazeliğini korumak için doğru kesme tekniklerini bilmek gerekir. Basit ama etkili birkaç püf noktasıyla limondan maksimum verimi alabilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte limonu kesmeden önce ve sonra yapmanız gerekenler!
16.04.2025Püf Noktası
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülü
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülüEv yapımı reçel severlerin en büyük sorunlarından biri zamanla reçelin şekerlenmesi ya da matlaşmasıdır. Ancak usta ellerin yıllardır kullandığı bir tarif var ki, çilek reçelinin ne rengi solar ne de şekerlenir. Üstelik tam kıvamında, cam gibi parlak ve doğal aromasıyla damakları şenlendirir. Peki bu sırrın arkasında yatan püf noktaları neler? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, rafine şeker yerine doğal yöntemlerle desteklenmiş, asla şekerlenmeyen çilek reçelinin formülü…
16.04.2025Bilgi Rehberi
Yoğurtlu çorba yaparken en sık görülen problem! Bu yöntemle yoğurtlu çorbanız asla kesilmeyecek
Yoğurtlu çorba yaparken en sık görülen problem! Bu yöntemle yoğurtlu çorbanız asla kesilmeyecekYoğurtlu çorbalar, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak bu çorbaları yaparken en sık karşılaşılan sorun, çorbanın kesilmesi yani yoğurdun topaklanarak yapının bozulmasıdır. Görüntüsü bozulan bir çorba, iştahı kaçırabilir. Neyse ki doğal ve basit birkaç yöntemle bu problemi tamamen ortadan kaldırmak mümkün.
15.04.2025Bilgi Rehberi
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökün
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökünİnsanın kendi yetiştirdiği domatesleri tüketmesi çok keyiflidir. Yetiştirmesi zahmetli olan domatesler için tam da ekim zamanı gelmişken 5 önemli püf noktayı paylaştık. Peki, domates fidesi nasıl ekilir? Merak edenler kaydırmaya devam etsin!
15.04.2025Püf Noktası
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyor
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyorBeyaz çamaşırlar zamanla sararabilir, matlaşabilir ve ilk günkü ışıltısını kaybedebilir. Ancak kimyasal ürünlere başvurmadan da beyazları adeta sakız gibi parlatmak mümkün! Son dönemlerde ev hanımlarının sıkça kullandığı doğal yöntemler, hem sağlıklı hem de etkili sonuçlarıyla dikkat çekiyor.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyor
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyorMutfakta pratiklik arayanların en çok zorlandığı ürünlerden biri mantar olabilir. Hem hızlı kararan yapısı hem de temizlenmesiyle uğraştırması, mantarı hazırlarken çoğu kişinin gözünü korkutabiliyor. Ancak artık bu zahmeti ortadan kaldıran, tamamen doğal ve kolay bir yöntem var: Mantarları soymaya bile gerek kalmadan tertemiz hale getiren bu basit püf noktasıyla tanışmaya hazır olun!
14.04.2025Bilgi Rehberi
Çamaşır makinesine asla girmemeleri gerekiyor! İşte makine kazanına zarar veren hatalar
Çamaşır makinesine asla girmemeleri gerekiyor! İşte makine kazanına zarar veren hatalarGünümüzde neredeyse her evde bulunan çamaşır makineleri, doğru kullanılmadığında ciddi hasarlarla karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle bazı eşyaların makineye atılması, sadece kıyafetlere zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda makinenin kazanında çizilmelere, darbelere ve uzun vadede ciddi arızalara neden olabiliyor. Bu yüzden, makineye atmamanız gereken bazı ürünleri ve doğru temizlik yöntemlerini bilmek büyük önem taşıyor.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Sprey yok, öldürme yok! Arılar kokusuna katlanamıyor, balkonda yakın
Sprey yok, öldürme yok! Arılar kokusuna katlanamıyor, balkonda yakınBahar geldi, balkonlar şenlendi ama arılar rahat vermiyor. Arı dostu ama insan konforunu da düşünen çözüm: Kahve yakmak. Ne spreye ne öldürmeye gerek yok. Arıları doğal yollarla uzaklaştırmanın püf noktaları burada.
14.04.2025Püf Noktası
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuş
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuşYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla sofraların vazgeçilmezi. Ancak pek çok kişi, çileği yıkarken farkında olmadan büyük bir hata yapıyor. Çileğin doğru yıkanma yöntemi ise uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. İşte evde pratik ve doğal yollarla çileği en hijyenik şekilde temizlemenin püf noktaları...
14.04.2025Bilgi Rehberi
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktası
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktasıMutfağın en temel ama en dikkat isteyen tariflerinden biri olan pirinç pilavı, kıvamında yapıldığında adeta bir şef dokunuşu hissi verir. Beş yıldızlı otellerde sunulan, tane tane dökülen pilavlar her zaman hayranlık uyandırır. Ancak bu lezzetli görüntüyü evde yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Doğal yöntemlerle, katkı maddesi kullanmadan, mutfağınızda siz de bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası butmuş meğer! Asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası butmuş meğer! Asla sulanmıyor ve ekşimiyorEvde yoğurt mayalamak hem sağlıklı hem de ekonomik bir tercih. Ancak birçok kişi için kıvamını tutturmak, sulanmasını önlemek ya da ekşi tadı engellemek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Oysa taş gibi yoğurt yapmanın sırları sandığınız kadar karmaşık değil. Üstelik tamamen doğal yöntemlerle, katkısız ve uzun ömürlü yoğurt yapmak mümkün.
12.04.2025Bilgi Rehberi
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosu
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosuÇoğumuz, sebzeleri hazırlarken veya pişirirken farkında olmadan onların potansiyelini tam anlamıyla kullanamayabiliyoruz. Michelin yıldızlı bir restoranın ünlü şefi Callum Graham, sebzeleri pişirmenin inceliklerini paylaşarak birçok kişiyi aydınlattı. Bakın Jersey’deki Bohemia restoranının baş aşçısı hangi tüyoları veriyor.
12.04.2025Püf Noktası
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymış
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymışBamya, yaz aylarının en faydalı sebzelerinden biri olarak sofralarda yerini alıyor. Ancak birçok kişi, bamyanın pişirme sırasında bıraktığı yoğun salya nedeniyle bu lezzetli sebzeden uzak durabiliyor. Oysa bamya doğru yöntemlerle hazırlandığında ne salya bırakıyor ne de damakta kötü bir his. İşte bamyanın sünmemesi için mutlaka uygulamanız gereken doğal püf noktaları…
12.04.2025Bilgi Rehberi
Saksıda bir sürü çilek veriyor! Yedikten sonra dökmeyin, suyuna her gün ekleyin
Saksıda bir sürü çilek veriyor! Yedikten sonra dökmeyin, suyuna her gün ekleyinİlkbaharda tezgâhta yerini alan meyvelerden biri olan çilek, için ekim vakti de geldi. Saksıda çilek ekmek ve büyütmek o kadar da zor değil. 3 adımda çilek ekmek mümkün. Ancak bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki 3 adımda saksıda çilek ekmenin püf noktaları ne?
11.04.2025Püf Noktası
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterli
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterliEvde yapılan reçellerin lezzeti ve doğallığı tartışılmaz. Ancak çoğu zaman birkaç hafta ya da ay içinde reçelin üstünde beyaz şeker kristalleri oluşur, yani reçel “şekerlenir”. Bu hem görünümünü bozar hem de tadında istenmeyen bir sertlik yaratır. Oysa bu yaygın sorun, tamamen doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir.
11.04.2025Bilgi Rehberi
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyor
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyorEvde yapılan keklerin en büyük sorunlarından biri fırından çıkar çıkmaz kabarıklığını kaybetmesi, yani halk arasında sönmesidir Keki fırında kabarık, dışarıda ise sönmüş görmek moral bozucu olabilir. Ancak basit bir doğal dokunuşla bu sorunun önüne geçmek mümkün. Kekin harcına ekleyeceğiniz bazı doğal malzemeler sayesinde kekiniz puf puf kabarır ve formunu uzun süre korur.
10.04.2025Bilgi Rehberi
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyor
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyorKahvaltı sofralarının, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı sigara böreği, çıtır çıtır haliyle herkesin favorisi. Ancak birçok kişi bu böreği kızartırken aşırı yağ çektiğinden şikayetçi oluyor. Oysa ki ustaların kullandığı bazı doğal yöntemlerle, sigara böreği hem çıtır çıtır oluyor hem de neredeyse hiç yağ çekmiyor.
10.04.2025Bilgi Rehberi
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeter
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
10.04.2025Bilgi Rehberi
Dağınık yatak odası tarih oluyor! Düzen takıntıları için birebir, sonuç harika
Dağınık yatak odası tarih oluyor! Düzen takıntıları için birebir, sonuç harikaYatak odanız her zaman için bir dinlenme ve rahatlama yeridir. Ancak sizi sürekli strese sokuyorsa, bunun sorumlusu gereksiz dağınıklıklar olabilir. Yatak odanızı daha düzenli tutmak için alışkanlıklarınızı değiştirmek göz korkutucu görünebilir ancak düşündüğünüzden daha kolaydır. İşte yatak odanızı düzenli tutmanıza yardımcı olacak üç basit değişiklik ve deneyebileceğiniz alışkanlıklar.
10.04.2025Püf Noktası
Kayserililerin nesilden nesle aktardığı ev mantısının sırrını ortaya çıktı! Hamuru asla topaklanmıyor
Kayserililerin nesilden nesle aktardığı ev mantısının sırrını ortaya çıktı! Hamuru asla topaklanmıyorKayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz mantıdır. Küçücük bohçalar halinde tek tek hazırlanan, bol sarımsaklı yoğurtla buluşan bu eşsiz lezzet, sadece tadıyla değil yapımındaki inceliklerle de dikkat çekiyor. Kayserililer, yıllardır mutfaklarında gizli tuttukları ev mantısının sırrını nihayet açıkladı.
9.04.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Püf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.