Son dakika Püf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Püf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Püf haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.540 püf haberi bulunmuştur.
Un böcekleniyorsa çözümü çok basit! Böcekler kokusuna dayanamayıp kaçıyorMutfakların en can sıkıcı sorunlarından biri olan un böcekleri, hijyen ve sağlık açısından sorun yaratabilir. Ancak endişelenmeyin, bu sorunun çözümü oldukça basit! İşte un böceklerinden kurtulmanızı sağlayacak etkili yöntemler ve püf noktaları…
Lapa pilavı tane tane yapıyor! Tencereye bir dilim ekleyin yeterPilav yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, lapa olmasıdır. Ancak mutfakta çok basit bir yöntemle bu sorunun üstesinden gelebilir, tane tane dökülen harika bir pilav hazırlayabilirsiniz. İşte pilav yaparken tencereye ekleyeceğiniz bir malzeme ile kusursuz sonuçlar almanızı sağlayacak püf noktaları!
Kahvaltılara lezzet katan pişiyi Airfryer'da deneyin! Puf puf kabaran az yağlı tarifKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişi, çayın yanına en yakışan hamur işlerinden biridir. Ancak pişirirken fazlasıyla yağ kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunun yerine, Airfryer'da sağlıklı ve pratik bir hamur işi elde edebilirsiniz. İşte puf puf kabaran lezzetli pişinin tarifi.
Rengi solan varsa yeni gibi yapıyor! 40 derece üst sınırmış, iş bitiren ceviz ve kınaÇamaşırların renk vermemesi için uygun deterjan kullanmak ve giysiler üzerinde yer alan yıkama talimatlarına uymak gerekiyor. Bunun yanında bazı püf noktaları da kıyafetlerinizin ömrünü uzatabilir. Hatta rengi solmuş giysileriniz doğal ürünlerle ilk günkü haline getirebilirsiniz.
‘İnsan hissettiği yaştadır’Oktay Kaynarca, 50 yaş ve sonrası erkekler için kaliteli ve aynı zamanda sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlatan ‘50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler’ kitabının lansmanına katıldı.
Kararmayan ayva reçelinin püf noktasıymış! Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı ekleyinAyva reçeli yaparken en sık yaşanan sorun, reçelin renginin koyulaşması ve iştah açıcı görünümünü kaybetmesidir. Ancak, basit bir malzeme ekleyerek reçelinizi kararmadan hazırlamak mümkün! Doğru yöntemlerle ayva reçeliniz hem lezzeti hem de canlı rengiyle sofralarınızı süsleyecek. İşte kararmayan ayva reçelinin püf noktaları ve tüm detaylar...
Duşakabindeki su lekelerini anında temizleyen formül! Suyun içerisine bu iki malzemeyi koyunZamanla duşakabinlerde biriken su lekeleri, hem estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşturur hem de temizlenmesi zor bir hale gelebilir. Ancak, evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntemle bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Doğal malzemelerle hazırlayacağınız bu formül, duşakabin camlarınızı ışıl ışıl yapacak. İşte su lekelerine savaş açan etkili yöntemler ve püf noktaları...
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombasıYumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
Gece karışan saçlara son! Uyanınca kuaförden çıkmış gibi olacak, sırrı ananasmışSabah uyandığınızda ve banyoya girdiğinizde, saçlarınızın gece boyunca dönüp durmaktan çılgına döndüğünü fark edersiniz. Uyurken saçınızı korumak zordur, özellikle de ince, kıvırcık saçlarınız varsa. Neyse ki bir çözüm var, saçınızın gece boyunca korunduğunu bilerek daha huzurlu bir şekilde uyumanıza yardımcı olabiliriz. Profesyonel saç stilistleri uyurken saçları korumak için bazı püf noktalar verdi.
Yılların aşçısı biber dolmasına lezzet katan sırrı verdi! Asla dağılmıyor ve içi çiğ kalmıyorBiber dolması, doğru tekniklerle yapıldığında hem lezzetli hem de mükemmel bir kıvamda olur. Ancak birçok kişi dolmanın dağılmasından ya da içinin çiğ kalmasından şikayetçi olur. Yılların tecrübesine sahip aşçı, biber dolmasının lezzetini artıran ve dağılmasını önleyen basit ama etkili sırrını paylaştı. İşte biber dolmanızı mükemmel hale getirecek adımlar!
Sütlacın kıvamı her zaman aynı kalacak! Pirince yarım kaşık eklemek yetiyorSütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tatlı tadı ve doyurucu özellikleri sayesinde sıklıkla tüketilir. Ancak anne usulü nefis bir sütlaç hazırlamak göründüğü kadar kolay değildir. Bunun için dikkat etmeniz gereken püf noktalar ve bazı geleneksel yöntemler mevcut. İşte kıvamı asla şaşmayan sütlacın tüyosu.
Mersinli ustalar tantuniyi böyle yapıyor! Sırrı yüksek ateş ve hızda, lezzeti şahaneTantuni, Akdeniz’in güzide kenti Mersin’den sokak lezzetlerinden biri olmaktan çıkarak, tüm Türkiye’ye yayılmış hatta dünya mutfaklarını dahi etkilemeyi başarmış bir lezzettir. İncecik doğranmış etlerin, tam kıvamında hazırlanmış baharat ve yağ ile harmanlanarak yüksek ateşte pişirilmesi ile hazırlanır. Ancak bu özel lezzeti birkaç püf noktasına dikkat ederek evinizde de hazırlayabilirsiniz.
Buzluğa bozuk para atmak yetiyor! Kimse bilmiyor, zehirlenmeleri önleyen altın tüyoElektrik kesintileri, özellikle uzun süreli olduğunda, buzdolabındaki yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir. Peki, bu durumun yiyeceklerinizi nasıl etkilediğini hızlıca öğrenebileceğiniz bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? İşte bozuk para testi ile buzdolabınızdaki gıdaların güvenli olup olmadığını kontrol etmenin kolay ve etkili yolu.
Bu yöntemle yufkanız çarşaf gibi açıklacak! 1 kaşık ekleyince tel tel oluyorYufka açarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle hızlı açmak ve leziz yufkalarla börekler yapmak için bazı detaylar ustaların ‘püf’ noktası dediği kadim sırlar arasında. Yufkanın malzemelerine 1 bonus eklenince yufkalar yumuşacık oluyor! Peki bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor?
Komşular tarifini soracak! Sırrı sıcak-soğuk ayarında, tatlı şerbeti kıvamında oluyorŞerbetli tatlılar, mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biridir. Baklavadan kadayıfa, revaniye kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu tatlıları, özel günlerde, bayramlarda veya sıradan bir akşamı güzelleştirmek için daha yapabiliyoruz. İyi bir şerbetli tatlı hazırlamak, sadece malzemeleri bir araya getirmekten fazlasını gerektiriyor. Tatlının lezzetli, kıvamında ve göz alıcı olması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli püf noktaları vardır.
Artık ekstra bagaj hakkı istemeyeceksiniz! Gardrobu valize sığdıran rulo yöntemiSeyahatlerde fazla eşya taşırken yerden tasarruf etmek genellikle çok zorlayıcı bir süreç olabiliyor. Ancak ihtiyaç duyulan her şeyi yanında götürmek ve aynı zamanda küçük bir bavul taşımak isteyenler Geneva Vanderzeil’in geliştirdiği ve popüler hale gelen ‘5-4-3-2-1’ yöntemi etkili bir çözüm sunuyor. Bu yöntem, yalnızca belirli sayıda giysi ve aksesuar seçerek valizi mümkün olduğunca verimli kullanmayı hedefliyor. Örneğin, bu pakette 5 üst, 4 alt giyim, 3 ayakkabı, 2 aksesuar ve 1 ceket bulunduruluyor.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksilecek! Karadeniz'in baş tacı, vakumlayıp kaldırınKaralahana, içerdiği besinler sayesinde vücudumuz için sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir. Birçok kişi, hem pratik bir şekilde yemeklere dahil etmek hem de sağlıklı besinler tüketmek için karalahanayı saklamak isteyebilir. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çabucak bozulabilir. İşte muhafaza etme yöntemleri.
Kahve filtresinde herkes aynı yolu izliyor! Tek kullanımlık değil, tasarruf edinFiltre kahve severler gün içerisinde birden fazla kahve tüketiyor. Birçok kişi filtre kahvesini hazırlarken filtre kağıtlarını bir defa kullanıp atar. Ancak püf noktasına dikkat ederseniz, kağıtların kullanım ömrünü çoğaltabilirsiniz. İşte detaylar.
Balığın lezzetini sıfırlıyor! Izgara, tava, fırın fark etmez: Gözden kaçan limon detayıBalık için en ideal pişirme yöntemini mi arıyorsunuz? Hangi balığın hangi yöntemle en lezzetli şekilde pişirileceğini, limon sıkılıp sıkılmaması gerektiğini, balık seçiminin püf noktalarını ve lezzeti artıracak ipuçlarını derledik. İster ızgara, ister tava ya da fırında pişirme tercih edin, işte ağzınıza yaraşır şekilde balığı en iyi biçimde hazırlama yöntemi.
Köfte dağılıyorsa çözümü çok basit! Meğer sırrı harcında saklıymışKöfte yaparken dağılma sorunu, birçok kişinin mutfakta karşılaştığı bir problemdir. Ancak, köftenin harcına ekleyeceğiniz bazı malzemelerle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Dağılmadan, tam kıvamında köfteler yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. İşte köftenizin dağılmasını önleyecek harç sırları ve köfte yapmanın püf noktaları!
Puf puf kabaran kek için harcına 1 su bardağı ekleyin! Keki kalıbından taşıracakYumuşacık ve kabarık bir kek yapmak her mutfak severin hayalidir. Ancak, kekin tam kıvamında kabarması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Harca ekleyeceğiniz bir su bardağı malzeme ile kekinizin daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. İşte kekin puf puf kabarması için dikkat etmeniz gereken detaylar!
Yumuş yumuş kekler, puf puf poğaçalar! Kabartma tozu nasıl kabartabiliyor?Evde kek veya poğaça yaparken, hamurun kabarıp yumuşacık olması için genelde kabartma tozu kullanırız. Peki, bu beyaz tozun hamuru nasıl kabarttığını hiç düşündünüz mü? Aslında kabartma tozu, hamurun içinde farklı bir kimyasal süreç başlatır ve bu süreç sayesinde hamur kabarır, daha pofuduk ve lezzetli bir hal alır. Basit bir olay gibi gözüküyor olsa da aslında oldukça ilginç bir kimyasal tepkimedir.
Patates filizlenmesini önleyen meyve! Aralarına 2 tane koyunca aylarca taş gibi kalıyorPatatesler, uygun koşullarda saklanmadıklarında kısa sürede filizlenebilir ve bu durum hem görünümünü hem de lezzetini etkiler. Ancak doğal bir yöntemle patateslerin filizlenmesini aylarca önlemek mümkün. İşin sırrı, patateslerin arasına koyacağınız bir meyvede saklı! İşte bu basit yöntemle patateslerinizi uzun süre taze tutmanın püf noktaları…
Kahvaltının gözdesi, 3 malzemeli lezzet şöleni! Krem gibi süt reçeli böyle yapılıyorSon yıllarda tüketimi popüler olan süt reçeli, kahvaltıda, çeşitli tatlılarda ve pastalarda kullanılan karamel tadında bir yiyecektir. Görünümü ve kıvamıyla da karamele benzetilen reçel, püf noktalarına dikkat edilerek hazırlandığında daha lezzetli oluyor. İşte sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz süt reçeli.
Püf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.