Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.655 pişirme haberi bulunmuştur.
Evde kokusuz hamsi için kağıt yöntemi! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetliKaradeniz’in gözbebeği, sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamsi, kağıtta pişirildiğinde hem pratik hem de sağlıklı bir tarife dönüşür. Kağıt tüyosu, balığın lezzetini ve suyunu içinde hapsederek yumuşacık ve nefis bir yemek yapmanızı sağlayacak. İşte yöntemi.
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombasıYumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
Göz altını pürüzsüz yapmanın yolu! Makyajda kullanılan 'pişirme' tekniği işe yarıyorSosyal medyada her geçen gün, farklı bir makyaj tüyosu paylaşılıyor. Bazı tüyolar pratik bir şekilde makyaj yapmanızı sağlarken, bazıları ise harika bir görünüm elde etmek için detaylandırılıyor. Makyajda kullanılan pişirme yöntemi ise, her iki sorunu da ortadan kaldırabilir. İşte son zamanların en popüler makyaj hilesi.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksilecek! Karadeniz'in baş tacı, vakumlayıp kaldırınKaralahana, içerdiği besinler sayesinde vücudumuz için sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir. Birçok kişi, hem pratik bir şekilde yemeklere dahil etmek hem de sağlıklı besinler tüketmek için karalahanayı saklamak isteyebilir. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çabucak bozulabilir. İşte muhafaza etme yöntemleri.
Balığın lezzetini sıfırlıyor! Izgara, tava, fırın fark etmez: Gözden kaçan limon detayıBalık için en ideal pişirme yöntemini mi arıyorsunuz? Hangi balığın hangi yöntemle en lezzetli şekilde pişirileceğini, limon sıkılıp sıkılmaması gerektiğini, balık seçiminin püf noktalarını ve lezzeti artıracak ipuçlarını derledik. İster ızgara, ister tava ya da fırında pişirme tercih edin, işte ağzınıza yaraşır şekilde balığı en iyi biçimde hazırlama yöntemi.
Kahvaltının gözdesi, 3 malzemeli lezzet şöleni! Krem gibi süt reçeli böyle yapılıyorSon yıllarda tüketimi popüler olan süt reçeli, kahvaltıda, çeşitli tatlılarda ve pastalarda kullanılan karamel tadında bir yiyecektir. Görünümü ve kıvamıyla da karamele benzetilen reçel, püf noktalarına dikkat edilerek hazırlandığında daha lezzetli oluyor. İşte sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz süt reçeli.
Kuru fasulye dağılıyorsa çözümü çok basit! Ne karbonat ne de kimyon meğer sırrı buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak pişirme sırasında fasulyelerin dağılması, istenilen kıvamı tutturmayı zorlaştırabilir. Neyse ki bu sorunun çözümü oldukça kolay! Fasulyelerin dağılmasını önlemek için ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde tam kıvamında, tane tane bir kuru fasulye yapabilirsiniz. İşte kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları…
Lokum gibi kestanenin püf noktası! Çizik attıktan sonra mutlaka böyle bekletinKışın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde lokum gibi bir kıvama ulaşır. Ancak, kestanelerin kabuklarının kolay soyulması ve yumuşacık bir doku elde edilmesi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kestanelerinizi mükemmel bir kıvama getirecek detaylar!
Hatay usulü kabak böyle yapılır! Kirece yatırınca çıtır çıtır oluyor, parmak ısırtan tarifKabak tatlısı, özellikle kış aylarında sofralarımızı şenlendiren, geleneksel Türk mutfağının en hafif ve lezzetli tatlarından biridir. Kabak tatlısı yaparken birkaç püf noktasına dikkat ederek hem daha lezzetli hem de kıvamlı bir tatlı hazırlamak mümkün. Şeker oranı, pişirme süresi ve özellikle kıvam artırıcı kirece yatırma işlemi gibi bazı önemli detaylara dikkat edildiğinde, kabak tatlısını bambaşka bir lezzet seviyesine ulaştırabilirsiniz.
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
Çorba kasesinde şipşak kek tarifi! Yarım saatte hazır, beğenmeyen yokGün içerisinde sosyal medyada paylaşılan yemek tarifleri, pişirme teknikleri ve ilginç lezzetler giderek artıyor. Bu tarifler arasında yer alan yiyeceklerden biri ise çorba kasesinde kek yapımı. Pek çok kişinin ilgisini çeken bu tarif, deneyenlerin tam puan verdiği tatlılar arasına girdi.
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Makarna ihracatı 720 milyon dolara ulaştıTİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Tiryakioğlu "Yılın 9 ayında 720 milyon dolar tutarında makarna ihracatı yaptık, ihracatımızı değer bazında yüzde 6,4 daha artırdık." dedi.
MASTERCHEF ELİ BÖĞRÜNDE (YANYANA) TARİFİ | Maraş usulü eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te en son ekranlara gelen bölümde izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadroda eleme potaları artık çok zorlaştı. Bu haftanın son eleme adayını belirlemek için bireysel yarış gerçekleşti. Yarışmacılardan eli böğründe yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte eli böğründe tarifi…
Tencereye atmadan ya ezin ya kesin! Brokoli taktiği: İlaç gibi kana karışacakBrokoli, beslenme uzmanları için besin değeri açısından neredeyse bir numaralı sebze olarak anılır. Lif, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve daha pek çok maddenin kaynağı olan bu sebzeyi kestikten sonra hemen pişirdiğinizde bazı faydaları yok olabilir. Özellikle sülforafan maddesinde bulunan faydaları vücuda taşıyamıyoruz. İşte brokoliyi doğru pişirme teknikleri.
Dünya çapında 1.1 milyar kişi "aşırı yoksul"BM'nin yeni raporu 8.2 milyarlık dünya nüfusunun 8'de 1'inin sadece yoksul değil, "aşırı yoksul" olduğunu ortaya koydu. Rapordan detaylar şöyle...
İtalyan şeflerin makarna sırrı: Al dente! Tencereye boca etmeyin, püf noktası suyundaMakarna, dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Pratik olması ve pek çok farklı tarifle uyum sağlaması sayesinde sıkça tercih edilir. Yoğun bir günün ardından, mutfakta akla ilk gelen genellikle makarna olur. Ancak makarna pişirmek göründüğü kadar basit değil. İster basit bir sosla servis edin, ister sofistike bir tarifte kullanın, mükemmel bir makarna için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.
Kapış kapış satılan robot süpürgedeki hayati açık! İhmaller zinciri bombaya çevirdiSon yıllarda hayatımıza hızla giren robot süpürge ve airfreyer, sağladığı rahatlık dolayısıyla artık büyük çoğunluğumuzun evinde yer edinmiş durumda. Ancak geçtiğimiz günlerde İstanbul Maltepe'de robot süpürge sebebiyle art arda yangın çıkması, bu cihazların ne kadar güvenli olduğu sorusunu yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, ihmaller zincirinin bu iki akıllı ev cihazını nasıl bombaya çevirdiğini anlattı.
Mutfak dolaplarını ovalamayı bitirecek güçte! Tek silmede oluk oluk yağ akıtıyorYemek pişirme sırasında en çok kir ve yağa maruz kalan alan ne yazık ki mutfak dolaplarıdır. Dolaplara sıçrayan yağ lekeleri, etkili yöntemler kullanılmadan temizlendiğinde kalıcı lekelere dönüşür ve rahatsız edici bir görüntüye neden olur. Mutfak dolaplarındaki leke problemini önlemek için öncelikli olarak dolapların çeşidi göz önünde bulundurulmalı. İşte detaylar.
Ne omlet ne de tavada göz göz, bu yöntem başka! Proteini buharlaşıp uçmayacakProtein kaynağı yumurtayı pişirirken birden fazla yönteme başvurabilirsiniz. Ancak bunlardan bir tanesi var ki faydada diğer yöntemleri solda sıfır bırakıyor. Bu sayede yumurtadaki protein buharlaşıp uçmuyor! Peki, en sağlıklı pişirme yöntemi nedir?
Buharda pişen sebzedeki vitamin hiçbir şeyde yok! Yağsız, hafif en pratik yöntemSebzelerin besleyici değerini kaybetmeden pişirmek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyenlerin en çok önemsediği konulardan biridir. Buharda pişirme ise yiyeceklerin doğal renklerini, dokularını ve lezzetlerini koruyarak onları en sağlıklı şekilde tüketmenin etkili bir yolu. Peki, sebzeleri buharda pişirmek neden bu kadar faydalı?
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.