Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.644 pişirme haberi bulunmuştur.
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Makarna ihracatı 720 milyon dolara ulaştıTİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Tiryakioğlu "Yılın 9 ayında 720 milyon dolar tutarında makarna ihracatı yaptık, ihracatımızı değer bazında yüzde 6,4 daha artırdık." dedi.
MASTERCHEF ELİ BÖĞRÜNDE (YANYANA) TARİFİ | Maraş usulü eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te en son ekranlara gelen bölümde izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadroda eleme potaları artık çok zorlaştı. Bu haftanın son eleme adayını belirlemek için bireysel yarış gerçekleşti. Yarışmacılardan eli böğründe yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte eli böğründe tarifi…
Tencereye atmadan ya ezin ya kesin! Brokoli taktiği: İlaç gibi kana karışacakBrokoli, beslenme uzmanları için besin değeri açısından neredeyse bir numaralı sebze olarak anılır. Lif, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve daha pek çok maddenin kaynağı olan bu sebzeyi kestikten sonra hemen pişirdiğinizde bazı faydaları yok olabilir. Özellikle sülforafan maddesinde bulunan faydaları vücuda taşıyamıyoruz. İşte brokoliyi doğru pişirme teknikleri.
Dünya çapında 1.1 milyar kişi "aşırı yoksul"BM'nin yeni raporu 8.2 milyarlık dünya nüfusunun 8'de 1'inin sadece yoksul değil, "aşırı yoksul" olduğunu ortaya koydu. Rapordan detaylar şöyle...
İtalyan şeflerin makarna sırrı: Al dente! Tencereye boca etmeyin, püf noktası suyundaMakarna, dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Pratik olması ve pek çok farklı tarifle uyum sağlaması sayesinde sıkça tercih edilir. Yoğun bir günün ardından, mutfakta akla ilk gelen genellikle makarna olur. Ancak makarna pişirmek göründüğü kadar basit değil. İster basit bir sosla servis edin, ister sofistike bir tarifte kullanın, mükemmel bir makarna için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.
Kapış kapış satılan robot süpürgedeki hayati açık! İhmaller zinciri bombaya çevirdiSon yıllarda hayatımıza hızla giren robot süpürge ve airfreyer, sağladığı rahatlık dolayısıyla artık büyük çoğunluğumuzun evinde yer edinmiş durumda. Ancak geçtiğimiz günlerde İstanbul Maltepe'de robot süpürge sebebiyle art arda yangın çıkması, bu cihazların ne kadar güvenli olduğu sorusunu yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, ihmaller zincirinin bu iki akıllı ev cihazını nasıl bombaya çevirdiğini anlattı.
Mutfak dolaplarını ovalamayı bitirecek güçte! Tek silmede oluk oluk yağ akıtıyorYemek pişirme sırasında en çok kir ve yağa maruz kalan alan ne yazık ki mutfak dolaplarıdır. Dolaplara sıçrayan yağ lekeleri, etkili yöntemler kullanılmadan temizlendiğinde kalıcı lekelere dönüşür ve rahatsız edici bir görüntüye neden olur. Mutfak dolaplarındaki leke problemini önlemek için öncelikli olarak dolapların çeşidi göz önünde bulundurulmalı. İşte detaylar.
Ne omlet ne de tavada göz göz, bu yöntem başka! Proteini buharlaşıp uçmayacakProtein kaynağı yumurtayı pişirirken birden fazla yönteme başvurabilirsiniz. Ancak bunlardan bir tanesi var ki faydada diğer yöntemleri solda sıfır bırakıyor. Bu sayede yumurtadaki protein buharlaşıp uçmuyor! Peki, en sağlıklı pişirme yöntemi nedir?
Buharda pişen sebzedeki vitamin hiçbir şeyde yok! Yağsız, hafif en pratik yöntemSebzelerin besleyici değerini kaybetmeden pişirmek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyenlerin en çok önemsediği konulardan biridir. Buharda pişirme ise yiyeceklerin doğal renklerini, dokularını ve lezzetlerini koruyarak onları en sağlıklı şekilde tüketmenin etkili bir yolu. Peki, sebzeleri buharda pişirmek neden bu kadar faydalı?
Ortası pişmeyen kekin imdadına koşuyor! Etrafını çadırlayın, etkili folyo yöntemiÇay saatleri için hazırlanan en pratik ve lezzetli atıştırmalık elbette ki kektir. Kabarık bir kek veya pandispanya hazırlamak için ise malzemeleri iyice çırpmanız, ardından pişirmeniz gerekir. Ancak pişirme sırasında kenarların piştiğini, ancak ortasının çiğ kaldığını fark edebilirsiniz. Bu durumda endişelenmeyin, işte çaresi.
Aşçı olmak için neler gerekir?Aşçı, yemek pişirme ve yemek hazırlama işlemlerini ustalıkla yürüten kişiye denir. Bu mesleği yapan kişiler, çeşitli mutfaklarda yemeklerin lezzetli, görsel olarak çekici ve hijyenik bir şekilde hazırlanmasından sorumlu olan kişilerdir. Eğer sen de yemek yapmayı çok seviyor ve bu iş için uygun olduğunu düşünüyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.
Bakanlıktan gıda israfı önlemi! Otellerdeki açık büfeye incelemeTarım ve Orman Bakanlığı, otellerdeki gıda israfını önlemek adına yeni bir çalışma başlattı. Açık büfedeki israf, mercek altına alınacak, hazırlanacak rapora göre, gıda israfını önlemeye yönelik yol haritası belirlenecek.
Nohutu yumuşacık yapan formül! Ne karbonat ne de kimyon, asıl yumuşatan buymuşNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biri. Özellikle humus, nohutlu pilav ve zeytinyağlı yemeklerde sıkça kullanılıyor. Ancak, nohudun yumuşak ve lezzetli olması için doğru pişirme tekniklerini bilmek önemli. Birçok kişi nohutu yumuşatmak için karbonat veya kimyon kullanmayı tercih ediyor. Fakat asıl sırrın başka bir yerde saklı olduğu ortaya çıktı!
Türkevi’nde Afrika rüzgârı estiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde düzenlenen “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” ile “Afrika Yemek Kültürü” kitabının tanıtımı programlarına ev sahipliği yaptı.
Emine Erdoğan, Afrika kıtasının lezzetlerini New York'a taşıdıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Aynı yeryüzünü paylaşan, aynı insanlık ailesine mensup bizler için, kazancın da kaybın da müşterek olduğuna inanıyoruz. Bu bakış açısıyla, biliyoruz ki Afrika'nın geride kalması, tüm dünyanın kıtanın gerçek potansiyelinden mahrum kalması demektir." dedi.
Yanmış tava tencere altlarını pırıl pırıl yapan karışım! Ayna gibi parlatıyorMutfak eşyalarımız, zamanla kullanım ve pişirme işlemleri sonucunda lekelenir ve kirlenir. Özellikle eski tavalar ve tencereler yanmış yağ ve kalıntılarla dolu olduğunda kullanmak zor hale gelebilir. Ancak, basit malzemelerle hazırlayacağınız etkili bir karışım sayesinde bu sorunla başa çıkmak mümkün. İşte, eski tavalarınızı pırıl pırıl yapacak pratik bir temizlik yöntemi!
Tabakta değil, lezzeti damakta dağılan mantı tarifi! Kayserililerin vazgeçilmez sırrıymışMantı, mutfağımızın en sevilen ve bir o kadar zahmetli lezzetlerinden biridir. Özellikle Kayseri mantısı, minik bohçaları ve lezzetli kıymalı iç harcıyla öne çıkar. Ancak mantı yapımı, dikkat gerektiren bir süreçtir. İyi bir mantı ne haşlarken dağılmalı ne de pişerken hamuru açılmalı. Hamurun dağılması, tadını etkileyen en büyük sorunlardan biridir. Mantının dağılmasını nasıl önleneceğini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.
THY'den 'dünyanın ilk ekmeği' kararı! New York uçuşunda ikram edilecekTürk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan, dünyanın ilk ekmeği olarak nitelendirilen ekmeği, 22 Eylül'de yapılacak olan New York seferinde yolculara ikram edecek. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat konuyla ilgili açıklama yaptı.
Niğde’nin en eski yerleşik sakinleri Sırçalıtepe’de yaşadıNiğde'nin Kayırlı köyünde 9 bin 600 yıl öncesine ait yaşam izlerine rastlanılan Sırçalıtepe Höyüğü'nde kazılar, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Semra Balcı, başkanlığında sürüyor. Bölgede 2016'da yapılan yüzey araştırmalarında bol obsidiyen bulunduğunu ve bunun üzerine kazı çalışmalarına başlanmasına karar verildiğini belirten Balcı, çalışmaların 2019'dan bu yana kesintisiz devam ettiğini anlattı.
Zeytinyağlı yemeklerin besin değerini artıran pişirme sırrı! Daha sağlıklı ve lezzetli oluyorZeytinyağlı yemekler, hem sağlıklı hem de lezzetli oluşlarıyla sofraların vazgeçilmezi. Ancak, doğru pişirme yöntemleriyle bu yemeklerin besin değerini daha da artırabilirsiniz! Sadece birkaç basit adımla zeytinyağlı yemeklerinizi daha besleyici ve lezzetli hale getirmek mümkün. İşte zeytinyağlı yemeklerin besin değerini artıran ve onları daha sağlıklı yapan pişirme sırrı.
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.