Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.721 pişirme haberi bulunmuştur.
Longevity’ye yaklaşan adımlarSağlıklı bir yaşam sadece genetik mirasa mı bağlı, yoksa bilinçli tercihlerle mümkün mü? Bilim dünyası, beslenmeden biyoteknolojiye kadar uzun yaşamın formülünü araştırıyor. Longevity, sadece uzun yaşamak değil, yaşamın her anını sağlıklı, aktif ve kaliteli geçirmeyi hedefliyor
Sevilmeyen kıyma kokusunu şıp diye bastırıyor! Tek baharatla sorun çözülecekKöfteden makarnaya, dolmadan böreğe kadar pek çok yemekte kullanılan kıyma her tarife lezzet katar. Ancak bazı kişiler için kıymanın kendine has kokusu oldukça rahatsız edici olabilir. Kıymalı yemek pişirirken kokuyu tamamen bastıracak bir baharat mevcut.
Kuru fasulyenin gazını alan yöntem! Yumuşacık oluyor, kabuklanma derdine son veriyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen en besleyici yemeklerden biri. Ancak, kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri gaz yapması ve bazı tanelerin pişerken kabuklanmasıdır. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu sorunları tamamen ortadan kaldırmak mümkün! İşte kuru fasulyeyi daha sağlıklı, sindirimi kolay ve lezzetli hale getiren doğal yöntemler…
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!
Dibi tutan tavayı tek sürüşte aynaya çevirdi! Yumurta kabuğu ile kolayı böyle karıştırınMutfakta yemek yaparken bir anlık dalgınlık sonucu tavanın dibi tutabilir. Yağlı ve yanmış lekeler yüzünden parlak görüntüsünden eser kalmayabilir. Aynı sorunları yaşıyorsanız bu yöntemi öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Tavanızı hiç uğraşmadan, fazla ovalamadan ve çizmeden tertemiz yapacak kilit malzemeler var.
Su yerine ekmeğe katınca 20 gün taze kalıyor! Kendinden aromalı, ağızda dağılacakEvde ekmek yapmak, hem mutfakta vakit geçirmek için harika bir uğraş hem de katkı maddelerinden uzak, sağlıklı bir beslenme yoludur. Ancak birçok kişi, evde yaptığı ekmeğin çabuk bayatladığını veya istedikleri kıvamda olmadığını söyler. Peki, fırından çıkan ekmeğinizin yumuşacık kalması için ne yapmalı?
Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtırGeçmişten günümüze ekmek, sofralarımızın en temel yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Günümüzde her köşe başında ekmek alabileceğimiz market, bakkal bulabiliriz. Ancak kuzin sobada yapılan ekmeklerin tadı bir başka. İşte eski günlerin lezzetini yakalayabileceğiniz tarif.
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Mantarı pislikten, böcekten kurtarıyor! Suyla da olur, sirkeyle de ama şartı varMantar, doğanın bize sunduğu en lezzetli ve besleyici yiyeceklerden biridir. Yemeklere kattığı lezzet ve düşük kalori değeri sayesinde herkes tarafından tercih edilir. Ancak mantar temizliği, birçok kişinin kafasında çözümlenemeyen bir mesele gibi. Mantar suyla mı, sirkeyle mi temizlenmeli?
Kaz ciğeriyle 14 ŞubatJW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’nin lezzet noktalarından biri olan Ceres Restoran, Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırlanan eşsiz bir menü ile misafirlerini ağırlıyor.
Pişirme derdi olmadan hazırlanan pudingler! Tatlıya doyuruyor, şipşak karıştırınTatlı krizleri hiç beklenmedik anlarda gelebilir. Bazen gece yarısı bazen de yoğun bir günün ortasında canınız tatlı bir şeyler ister ama uzun uzun mutfakta uğraşmak istemezsiniz. İşte böyle zamanlarda hem pratik hem de lezzetli pudingler hazırlayabilirsiniz. İşte tarifleri.
Lokum gibi kebap kestane pişirmenin püf noktası! Kabuğu kendiliğinden ayrılacakKış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde adeta lokum gibi yumuşacık olur ve kabuğu kolayca kendiliğinden ayrılır. Evde kestane pişirirken çoğu kişi sert kabuğunu soymakta zorlanır ya da içi tam olarak yumuşamaz. İşte kestanelerinizi mükemmel kıvamda pişirmenin püf noktaları!
Evi saran karnabahar kokusuna son! Kokusuz karnabahar pişirme yöntemiKarnabahar, besleyici ve lezzetli bir sebze olmasına rağmen pişirirken yaydığı keskin koku birçok kişinin mutfakta karşılaştığı en büyük sorunlardan biri. Ancak doğru yöntemleri kullanarak bu kokunun önüne geçmek mümkün! İşte mutfağınızı ağır kokulardan koruyarak karnabahar pişirmenin doğal ve etkili yolları.
Usta şeflerin et pişirmede gizli sırrı! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyinEt pişirmek, özellikle de yumuşacık ve sulu bir kıvam elde etmek, mutfakta ustalık gerektiren bir iştir. Profesyonel şefler, etin lezzetini ve dokusunu mükemmelleştirmek için bazı gizli yöntemler kullanır. Bu yöntemlerden biri de tencereye eklenen basit ama etkili bir malzeme ile ilgilidir. İşte, lokum gibi et pişirmenin sırrı!
Yumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon! Islatma suyuna ekleyinNohut, mutfakların vazgeçilmez bakliyatlarından biridir. Ancak birçok kişi nohutun pişerken sert kalmasından şikayetçidir. Geleneksel olarak, nohudu daha yumuşak yapmak için karbonat veya kimyon gibi yöntemler kullanılır. Oysa ki, işin sırrı bambaşka! İşte nohutları lokum gibi yumuşatmanın doğal ve sağlıklı yolu.
Ekşi mayalı ekmekten sarımsak aromalı kruton! 3 farklı pişirme yöntemi varArtan ekmeği değerlendirmenin yollarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. 3 farklı pişirme yöntemi ve sarımsak, taze otlarla baharatlı ve ekşi mayalı kruton tarifiyle artan ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Üstelik 30 dakikadan kısa sürede hazır!
Püf noktasını bilince karnabahar koku yaymıyor! Tüm şeflerin ortak sırrıKış aylarının en popüler sebzelerinden olan karnabahar çeşitli tariflerle sofralarınızı süsleyebilir. İçerdiği vitamin ve mineraller karnabaharı bağışıklığı güçlü tutmak için tercih edilen sebzelerden biri yapıyor. Pişirirken tüm eviniz karnabahar koksun, kokusu her yere sinsin istemiyorsanız bir püf noktaya ihtiyacınız var. İşte tüm şeflerin ortak karnabahar pişirme sırrı!
Tahtası mı, plastiği mi daha makbul? Kesme tahtası gerçeği: Sırrı temizliğindeymişSebze veya meyve ya da et ürünlerini dilimlemek istediğinizde hangi kesme tahtasını tercih edersiniz? Tahtaya mı yönelirsiniz yoksa plastik mi bir kesme tahtasının daha verimli olacağını mı düşünürsünüz? Siz cevaplamadan biz doğrusunu, hangi durumlarda ne tip kesme tahtası kullanmanız gerektiğini en bilimsel şekilde cevaplayalım. İşte kesme tahta tipleri ve onların avantajlarıyla birlikte dezavantajları!
Menemen denince akla ilk Çakallı geliyor! Samsun'un meşhur Çakallı menemeni bakın böyle yapılıyormuş!Menemen, Türk mutfağının en sevilen ve en popüler kahvaltılık yemeklerinden biridir. Ancak, son yıllarda adını daha sık duyduğumuz bir menemeni çeşidi var: Çakallı Menemen. Bu özgün tarif, lezzetiyle pek çok kişinin favorisi haline geldi. Çakallı Menemen, sadece geleneksel menemenin bir versiyonu değil, içinde barındırdığı özel malzemeler ve pişirme teknikleriyle de fark yaratıyor. Peki, Çakallı Menemenini farklı kılan nedir? İşte bu lezzetin püf noktaları!
Karnabaharı lezzet şölenine çeviren taktik! Zeytinyağı ferahlatıyor, 25 dakika yeterliKarnabahar, doğru teknikler ve malzemelerle hazırlanarak sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katar. Ancak doğru pişirme teknikleri ve özel soslarla destekleyeceğiniz karnabahar tarifleri lezzeti bir adım öteye taşır. Peki karnabaharın en lezzetli hali nasıldır?
Pişirme bitince kapağı açık bırakan da var, kapatan da! Fırından gelen ses işi çözüyorYemekleri pişirmek için sıklıkla kullanılan fırın, nefis yiyecekler tüketmemizi sağlar. Bazı yemekleri doğru ve eşit ısıda pişirmek için fırına ihtiyaç duyarız. Ancak pişirme işlemi bittikten sonra bazı kişiler fırın kapağını açık bırakır, kimisi ise direkt kapatır. Peki, hangi işlem daha doğru?
Lapa pirinç pilavını anında tane tane yapan yöntem! Tencereye 1 tane eklemek yetiyorPirincin mükemmel kıvamda pişmesi, mutfakta harikalar yaratmanın en önemli sırlarından biridir. Ancak bazen pirinç pilavı, fazla su ya da yanlış teknikler nedeniyle lapa olabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek sandığınızdan daha kolay! Tencereye ekleyeceğiniz tek bir malzeme sayesinde lapa pilavı hemen tane tane hale getirebilirsiniz. İşte pirinç pilavını kurtarmanın pratik ve doğal yöntemleri!
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.