Pişirme

Pişirme

Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...

Pişirme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.774 pişirme haberi bulunmuştur.
Anneler Günü ne zaman kutlanacak? 💐 2025 Anneler Günü Mayıs'ın kaçında? Anneler Günü hediye önerileri 2025
Anneler Günü ne zaman kutlanacak? 💐 2025 Anneler Günü Mayıs'ın kaçında? Anneler Günü hediye önerileri 2025Anneler Günü ile ilgili sorular gündeme gelmeye başladı. Nisan ayının ortasında Mayıs ayı için merak devam ediyor. Her yıl Mayıs'ta kutlanan Anneler Günü ne zaman? 2025 Anneler Günü tarihi hangi gün?
17.04.2025Bilgi Rehberi
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartın
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartınPatates kızartması, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak klasik yöntemlerle yapılan kızartmalarda ya dışı yeterince çıtır olmuyor ya da içi yumuşak kalmıyor. Son zamanlarda ise evde kolayca uygulanabilen doğal yöntemlerle hem dışı çıtır, hem içi pamuk gibi patates kızartmaları hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarif, fast food tarzından çok daha sağlıklı ve katkı maddesiz!
17.04.2025Bilgi Rehberi
Her evde var, imha edilmesi gerekiyor! Bu marka ve model Airfryer çok tehlikeli
Her evde var, imha edilmesi gerekiyor! Bu marka ve model Airfryer çok tehlikeliSon yıllarda mutfakların vazgeçilmez cihazlarından biri haline gelen hava fritözleri, yani Airfryerlar, az yağ kullanımı ve pratik pişirme özellikleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Ancak popülerliği her geçen gün artan bu cihazlarla ilgili ciddi bir güvenlik uyarısı gündeme geldi. İşte airfryerın riskli modelleri.
16.04.2025Yaşam
Ne sirke ne de karbonat! Yapış yapış aspiratör filtresini tertemiz yapıyor
Ne sirke ne de karbonat! Yapış yapış aspiratör filtresini tertemiz yapıyorMutfakta en çok kirlenen yerlerin başında hiç şüphesiz aspiratörler geliyor. Özellikle sık sık kızartma ve yağlı yemekler yapanlar için aspiratör filtresi adeta yağ mıknatısı gibi çalışıyor. Zamanla yapış yapış hale gelen bu filtreleri temizlemek ise çoğu zaman eziyete dönüşebiliyor. Ancak ne sirke ne de karbonata gerek kalmadan, etkili ve doğal bir yöntemle tertemiz hale getirmek mümkün!
16.04.2025Bilgi Rehberi
Üzüm ve lahana sarmasını tahtından etti! Ev hanımlarının son dönemde popüler tercihi olan sarma
Üzüm ve lahana sarmasını tahtından etti! Ev hanımlarının son dönemde popüler tercihi olan sarmaKlasik üzüm yaprağı ve lahana sarmasının pabucu dama atıldı! Son dönemde sosyal medyada ve yemek bloglarında sıkça paylaşılan ve ev hanımlarının gözdesi haline gelen yeni bir sarma çeşidi, mutfaklarda adeta devrim yaratıyor. Geleneksel tatlardan kopmadan farklılık arayanların ilgi gösterdiği bu yeni sarma türü pratik hazırlanışıyla da dikkat çekiyor.
16.04.2025Bilgi Rehberi
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülü
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülüEv yapımı reçel severlerin en büyük sorunlarından biri zamanla reçelin şekerlenmesi ya da matlaşmasıdır. Ancak usta ellerin yıllardır kullandığı bir tarif var ki, çilek reçelinin ne rengi solar ne de şekerlenir. Üstelik tam kıvamında, cam gibi parlak ve doğal aromasıyla damakları şenlendirir. Peki bu sırrın arkasında yatan püf noktaları neler? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, rafine şeker yerine doğal yöntemlerle desteklenmiş, asla şekerlenmeyen çilek reçelinin formülü…
16.04.2025Bilgi Rehberi
Suya sabuna dokunmayın’ devri kapandı! Döküm tencereler artık pırıl pırıl oluyor
Suya sabuna dokunmayın’ devri kapandı! Döküm tencereler artık pırıl pırıl oluyorDöküm tencereler diğer malzemelerden yapılmış tencerelere göre daha fazla ısı tutma özelliğine sahiptir. Döküm tencereleri birçok tarifte kullanabilirsiniz. Oldukça dayanıklı olan bu üründe yemek pişirilirken uygun şekilde baharatlama yapılırsa yapışmaz özelliği de vardır. Döküm hem pahalı hem de çok kıymetli olduğundan kullanıcılar bu ürüne özen gösterir. Ancak yine de çoğu döküm tencerenin temizliği konusunda çok da dikkatli olmayabilir. Peki döküm ürünler nasıl temizlenmelidir?
15.04.2025Püf Noktası
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktası
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktasıMutfağın en temel ama en dikkat isteyen tariflerinden biri olan pirinç pilavı, kıvamında yapıldığında adeta bir şef dokunuşu hissi verir. Beş yıldızlı otellerde sunulan, tane tane dökülen pilavlar her zaman hayranlık uyandırır. Ancak bu lezzetli görüntüyü evde yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Doğal yöntemlerle, katkı maddesi kullanmadan, mutfağınızda siz de bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Köpürt, sil, parlasın! Yapış yapış mutfak dolapları tarih oluyor, en etkili yöntem
Köpürt, sil, parlasın! Yapış yapış mutfak dolapları tarih oluyor, en etkili yöntemYemek pişirme sırasında ortaya çıkan buhar, sıçrayan yağlar ve günlük kullanımın izleri, özellikle mutfak dolaplarında inatçı lekeler ve yağ birikintileri oluşturur. Mutfak dolaplarındaki yağ ve lekeleri bir çırpıda temizlemenin en pratik yöntemleri sayesinde bu kalıntılardan hemen kurtulabilirsiniz.
12.04.2025Püf Noktası
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosu
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosuÇoğumuz, sebzeleri hazırlarken veya pişirirken farkında olmadan onların potansiyelini tam anlamıyla kullanamayabiliyoruz. Michelin yıldızlı bir restoranın ünlü şefi Callum Graham, sebzeleri pişirmenin inceliklerini paylaşarak birçok kişiyi aydınlattı. Bakın Jersey’deki Bohemia restoranının baş aşçısı hangi tüyoları veriyor.
12.04.2025Püf Noktası
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymış
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymışBamya, yaz aylarının en faydalı sebzelerinden biri olarak sofralarda yerini alıyor. Ancak birçok kişi, bamyanın pişirme sırasında bıraktığı yoğun salya nedeniyle bu lezzetli sebzeden uzak durabiliyor. Oysa bamya doğru yöntemlerle hazırlandığında ne salya bırakıyor ne de damakta kötü bir his. İşte bamyanın sünmemesi için mutlaka uygulamanız gereken doğal püf noktaları…
12.04.2025Bilgi Rehberi
Tavuk döner teyakkuzu! Skandal görüntüler sonrası Bakan Yumaklı'dan ilk açıklama
Tavuk döner teyakkuzu! Skandal görüntüler sonrası Bakan Yumaklı'dan ilk açıklamaSon günlerde meydana gelen tavuk zehirlenmeleri Türkiye gündemine oturdu. Sosyal medyada bazı işletmelerin pişmiş tavuk dönerin üzerine çiğ döner ilave ettikleri görüntüler tepki çekmişti. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama geldi. Denetimlerin devam ettiğini belirten Yumaklı gıda işletmelerine çok sert uyarıda bulundu. İşte detaylar...
11.04.2025Ekonomi
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterli
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterliEvde yapılan reçellerin lezzeti ve doğallığı tartışılmaz. Ancak çoğu zaman birkaç hafta ya da ay içinde reçelin üstünde beyaz şeker kristalleri oluşur, yani reçel “şekerlenir”. Bu hem görünümünü bozar hem de tadında istenmeyen bir sertlik yaratır. Oysa bu yaygın sorun, tamamen doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir.
11.04.2025Bilgi Rehberi
Tam kıvamında pişen biber dolması için mutlaka yapın! Asla dağılmıyor ve içi çiğ kalmıyor
Tam kıvamında pişen biber dolması için mutlaka yapın! Asla dağılmıyor ve içi çiğ kalmıyorTürk mutfağının en sevilen geleneksel yemeklerinden biri olan biber dolması, hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. Ancak dolmanın içinin çiğ kalması, pişirme sırasında dağılması ya da biberlerin tam kıvamında yumuşamaması gibi sorunlar, birçok kişinin bu lezzetli yemeği yapmaktan çekinmesine neden oluyor. Oysa birkaç basit ama etkili doğal yöntemle, tam kıvamında pişen ve dağılmayan biber dolması yapmak mümkün!
10.04.2025Bilgi Rehberi
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyor
Sönmeyen kek için harcına ekleyin! Puf puf oluyorEvde yapılan keklerin en büyük sorunlarından biri fırından çıkar çıkmaz kabarıklığını kaybetmesi, yani halk arasında sönmesidir Keki fırında kabarık, dışarıda ise sönmüş görmek moral bozucu olabilir. Ancak basit bir doğal dokunuşla bu sorunun önüne geçmek mümkün. Kekin harcına ekleyeceğiniz bazı doğal malzemeler sayesinde kekiniz puf puf kabarır ve formunu uzun süre korur.
10.04.2025Bilgi Rehberi
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyor
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyorKahvaltı sofralarının, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı sigara böreği, çıtır çıtır haliyle herkesin favorisi. Ancak birçok kişi bu böreği kızartırken aşırı yağ çektiğinden şikayetçi oluyor. Oysa ki ustaların kullandığı bazı doğal yöntemlerle, sigara böreği hem çıtır çıtır oluyor hem de neredeyse hiç yağ çekmiyor.
10.04.2025Bilgi Rehberi
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeter
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
10.04.2025Bilgi Rehberi
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptaze
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptazeSomon, hem lezzeti hem de protein, omega-3 gibi sağlık dolu besinleriyle sofralarımızın yıldızıdır. Tadına doyum olmayan bu balık, ne yazık ki taze haliyle çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Yanlış saklama koşulları, bu değerli besini ziyan etmenize neden olabilir. İşte somonun tazeliğini ve lezzetini korumanızı sağlayacak 5 etkili tüyo.
9.04.2025Püf Noktası
Barbunya sert oluyorsa çözümü çok basit! Haşlarken suyuna 1 kaşık ekleyin
Barbunya sert oluyorsa çözümü çok basit! Haşlarken suyuna 1 kaşık ekleyinBarbunya, Türk mutfağının sevilen baklagillerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı haliyle yaz sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzetli baklagil, bazen ne kadar pişirilse de istenen yumuşaklığa ulaşmaz. Eğer siz de barbunya haşladıktan sonra sert kaldığından şikâyetçiyseniz, oldukça pratik ve doğal bir çözüm yolu var.
9.04.2025Bilgi Rehberi
Gıda zehirlenmelerinde artış yaşanıyor! Tavuk ürünleri yerken dikkat
Gıda zehirlenmelerinde artış yaşanıyor! Tavuk ürünleri yerken dikkatSon haftalarda yaşanan gıda zehirlenmeleri vakalarındaki artış, toplumda ciddi kaygılara yol açtı. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, özellikle tavuk ürünlerinin güvenli tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Yılların köftecisi sırrını verdi! Köfte asla sönmüyor
Yılların köftecisi sırrını verdi! Köfte asla sönmüyorKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak ne kadar tarif uygularsanız uygulayın, bazen köfteler pişerken sönüyor, lastik gibi oluyor ya da dağılabiliyor. İşte bu noktada devreye yılların köfte ustalarının sırları giriyor. Usta köfteciller sonunda yıllardır sakladığı püf noktayı açıkladı.
9.04.2025Bilgi Rehberi
Asla yağ çekmeyen patlıcanın sırrı buymuş meğer! Kızartmadan önce suda böyle bekletin
Asla yağ çekmeyen patlıcanın sırrı buymuş meğer! Kızartmadan önce suda böyle bekletinPatlıcan, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri. Özellikle kızartmasıyla damakları şenlendiren bu lezzetli sebze, ne yazık ki pişirme sırasında fazla miktarda yağ çekerek hem sağlıksız hale geliyor hem de mideyi zorlayabiliyor. Ancak patlıcanı yağ çekmeden kızartmanın doğal ve basit bir yolu olduğu ortaya çıktı. İşte ustaların sır gibi sakladığı o yöntem!
8.04.2025Bilgi Rehberi
İlçede kabus! 648 kişiyi acile koştu: Hepsi hastanede kıvranıyordu
İlçede kabus! 648 kişiyi acile koştu: Hepsi hastanede kıvranıyorduKocaeli'nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk dönerden zehirlenen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Hastanelerin tıklım tıklım dolduğunu söyleyen vatandaşlar, hala iyileşemediklerini söyledi. Zehirlendiği için evden çıkamayan Kayhan Dölcel de, "İnsanlar ölürse hesabını kim verecek? 3 kuruş kazanmak için bozuk malı insanlara yedirdiler. İçim dışıma çıktı, kalkamıyorum" dedi.
4.04.2025Haberler
İlçede kabus! 648 kişi acile koştu: Hepsi hastanede kıvranıyordu
İlçede kabus! 648 kişi acile koştu: Hepsi hastanede kıvranıyorduKocaeli'nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk dönerden zehirlenen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Hastanelerin tıklım tıklım dolduğunu söyleyen vatandaşlar, hala iyileşemediklerini söyledi. Zehirlendiği için evden çıkamayan Kayhan Dölcel de, "İnsanlar ölürse hesabını kim verecek? 3 kuruş kazanmak için bozuk malı insanlara yedirdiler. İçim dışıma çıktı, kalkamıyorum" dedi.
4.04.2025Gündem
Kebabın yanındaki ilaç! Organların zırhıymış, piyazlık soğana nar ekşisi dökün
Kebabın yanındaki ilaç! Organların zırhıymış, piyazlık soğana nar ekşisi dökünDüşük kaloriye sahip olmasıyla bilinen ve sote, stir frying, ızgara, buharda pişirme gibi pek çok teknikle sofraya gelen soğan, çiğ olarak da tüketiliyor. Neredeyse antibiyotik ilaçlarını çöpe attıracak kadar faydalı bu besinin en çok tüketilen hali de kebapçıların sır gibi sakladığı tarifte gizli. Meşhur soğan mezesi tarifini ve faydalarını haberimizde anlattık.
3.04.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.