Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.673 pişirme haberi bulunmuştur.
Tencerenin arkasındaki işaretin anlamı bakın neymiş! '18/10 kuralına dikkat'Çelik tencere tava malzemelerinden biri olan çelik, pek çok alanda tercih edilir. Mutfak malzemelerinin üretiminde sıklıkla rastladığımız bu ürün, yiyecekleri pişirme ve muhafaza etmede etkili bir görev üstlenir. Ancak pek çok kişi, çelik tencere almadan önce bazı özellikleri göz ardı ediyor. İşte tencerelerin arkasında bulunan sembollerin anlamı.
Mucize mantar Türkiye'de yetişiyor! Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Evdeki balık kokusunu vakum gibi çeken yöntem! Cezvede bu malzemeleri kaynatınBalık, sağlıklı ve lezzetli bir besin olsa da pişirme sonrası evde bıraktığı koku çoğu kişi için rahatsız edici olabilir. Neyse ki evdeki balık kokusunu yok etmek sandığınızdan çok daha kolay! Doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla balık kokusunu vakum gibi çekip evinizi ferahlatabilirsiniz. İşte bu etkili yöntemler!
Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı suymuş! Böyle pişirince köpük köpük oluyorTürk kahvesi, kendine özgü yoğun tadı ve köpüğüyle bilinir. Ancak, kahvenin bu eşsiz köpüğünü elde etmek her zaman kolay olmayabilir. Köpük, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden biri olduğu için, kahvenin pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunur. Bu noktalardan en önemlisi ise kullanılan sudur. Bol köpüklü ve lezzetli bir Türk kahvesi hazırlamak için doğru suyu ve doğru pişirme tekniklerini kullanmak oldukça önemlidir. İşte, Türk kahvesinin sırrı olan suyun nasıl kullanılması gerektiği ve kahvenizi nasıl köpük köpük yapacağınızla ilgili bilmeniz gerekenler.
Yaprak sarmasını böyle pişirmek gerekiyormuş! Asla dağılmıyor ve dibi tutmuyorYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak, her zaman aynı mükemmel sonuca ulaşmak kolay olmayabilir. Sarmalar piştikçe dağılabilir, iç harcı dışarı sızabilir veya altı tutabilir. Eğer yaprak sarmalarının dağılmaması ve dibinin tutmaması gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız, doğru pişirme yöntemlerini uygulamıyorsunuz demektir. Bu yazıda, yaprak sarmasını mükemmel pişirmenin ve her seferinde lezzetli sonuçlar almanın sırlarını keşfedeceksiniz. İşte, yaprak sarmalarını dağılmadan ve dibinin tutmadan pişirmenin adımları...
İçine atılan şeker tadını dengeliyormuş! Usta aşçılardan fava tarifi, tadı nefisFava, bakla ile yapılan ve özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Yapımı ilk bakışta oldukça basit gibi görünse de birçok tarifte olduğu gibi doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle hazırlanan bir fava, çok daha lezzetli hale gelir. Doğru püf noktalarına dikkat ederek favayı ideal kıvam ve lezzete kavuşturabilirsiniz. Peki, bu benzersiz lezzeti hazırlarken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Neolitiğin 12 bin yıllık ‘anahtarı’: ÇayönüDiyarbakır’ın kuzeyinde, Dicle Nehri’nin kenarında bulunan ve tarihi M.Ö. 10.000 yılına uzanan Çayönü, 1963’te yüzey araştırmaları sırasında keşfedildi. İlk kazılar, Dr. Halet Çambel ve Prof. Dr. Robert J. Braidwood tarafından 1964’te başlatıldı.
Kabuk atmayan nohutun sırrı meğer buymuş! Bir gece önceden suyuna mutlaka ekleyinNohut, özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan sağlıklı ve besleyici bir bakliyattır. Ancak çoğu kişi, nohutu pişirirken kabuklarının ayrılması veya dağılması gibi sorunlarla karşılaşır. Bununla birlikte, doğru pişirme teknikleri ve bazı pratik ipuçlarıyla nohutun kabuğunun atması engellenebilir. İşte, nohutun kabuğunun atmaması için kullanabileceğiniz basit bir yöntem ve ipuçları!
Kahvenin geleceği iklim gölgesinde5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü, bu yıl kahve fiyatının oluşturduğu endişeli ortamda kutlanıyor. Kahve üreticisi ülkeler iklim temelli sorunlarla karşı karşıya... Önceki hafta yeni rekor seviyeyi deneyen kahve emtiasında fiyat yükselişinin süreceği öngörülüyor.
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
Lokum gibi et pişirmenin sırrı buymuş! Tencereye 1 bardak ekleyin yeterEt pişirirken lokum gibi, yumuşacık ve lezzetli sonuçlar almak isteyenler için doğal yöntemler gerçekten mucizevi olabilir. Etin sertleşmesi, çoğu zaman pişirme sırasında yanlış tekniklerin kullanılmasından kaynaklanır. Ancak doğal malzemelerle etin yumuşaması çok daha kolay ve sağlıklıdır. Peki, etinizi nasıl lokum gibi yapabilirsiniz? İşte tencerenize 1 bardak ekleyerek uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler!
Tavada en güzel kestane böyle yapılıyormuş! Ağızda lokum gibi dağılıyor, kabukları kendiliğinden ayrılıyorKestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru şekilde pişirildiğinde, tadı bir o kadar mükemmel olur. Kestanelerin tavada nasıl pişirileceği ve pişirme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu yazımızda, kestane pişirme konusunda bilmeniz gereken ipuçları ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bir şekilde tavada kestane pişirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
Yer altındaki KapadokyaKorunmak amacıyla inşa edilen yer altı şehirleri, basit birer sığınak olmanın ötesinde uzun süre yaşayabilme imkânı veren yerlerdi. Bu çok katlı, karmaşık yapılarda ahır, mutfak, ibadet yerleri gibi birçok farklı bölüm bulunuyordu.
Bu alfabe tarihi değiştirebilirBilim insanlarının Suriye’deki en eski kent merkezlerinden Umm-el Marra’da yürüttüğü kazılarda tarihin seyrini değiştirebilecek bir keşfe imza atıldı. Araştırmacılar antik mezarlardan çıkardıkları kil silindirlerin üzerinde kazılı hâlde buldukları yazının, insanlık tarihinin bilinen en eski alfabesine ait olduğunu tespit etti.
Biz İstanbul RestoranTabanlıoğlu Architects tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nin teras katında İstanbul’u ve özgün kültürünü her anlamda temsil eden bir mekan olarak tasarlanan Biz İstanbul, bütüncül tek bir hacim içinde farkılaşan mekan ve sunum anlayışıyla geçmişin güçlü referanslarını çağdaş bir tasarımla günümüze taşıyor.
Evde kokusuz hamsi için kağıt yöntemi! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetliKaradeniz’in gözbebeği, sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamsi, kağıtta pişirildiğinde hem pratik hem de sağlıklı bir tarife dönüşür. Kağıt tüyosu, balığın lezzetini ve suyunu içinde hapsederek yumuşacık ve nefis bir yemek yapmanızı sağlayacak. İşte yöntemi.
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombasıYumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
Göz altını pürüzsüz yapmanın yolu! Makyajda kullanılan 'pişirme' tekniği işe yarıyorSosyal medyada her geçen gün, farklı bir makyaj tüyosu paylaşılıyor. Bazı tüyolar pratik bir şekilde makyaj yapmanızı sağlarken, bazıları ise harika bir görünüm elde etmek için detaylandırılıyor. Makyajda kullanılan pişirme yöntemi ise, her iki sorunu da ortadan kaldırabilir. İşte son zamanların en popüler makyaj hilesi.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksilecek! Karadeniz'in baş tacı, vakumlayıp kaldırınKaralahana, içerdiği besinler sayesinde vücudumuz için sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir. Birçok kişi, hem pratik bir şekilde yemeklere dahil etmek hem de sağlıklı besinler tüketmek için karalahanayı saklamak isteyebilir. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çabucak bozulabilir. İşte muhafaza etme yöntemleri.
Balığın lezzetini sıfırlıyor! Izgara, tava, fırın fark etmez: Gözden kaçan limon detayıBalık için en ideal pişirme yöntemini mi arıyorsunuz? Hangi balığın hangi yöntemle en lezzetli şekilde pişirileceğini, limon sıkılıp sıkılmaması gerektiğini, balık seçiminin püf noktalarını ve lezzeti artıracak ipuçlarını derledik. İster ızgara, ister tava ya da fırında pişirme tercih edin, işte ağzınıza yaraşır şekilde balığı en iyi biçimde hazırlama yöntemi.
Kahvaltının gözdesi, 3 malzemeli lezzet şöleni! Krem gibi süt reçeli böyle yapılıyorSon yıllarda tüketimi popüler olan süt reçeli, kahvaltıda, çeşitli tatlılarda ve pastalarda kullanılan karamel tadında bir yiyecektir. Görünümü ve kıvamıyla da karamele benzetilen reçel, püf noktalarına dikkat edilerek hazırlandığında daha lezzetli oluyor. İşte sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz süt reçeli.
Kuru fasulye dağılıyorsa çözümü çok basit! Ne karbonat ne de kimyon meğer sırrı buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak pişirme sırasında fasulyelerin dağılması, istenilen kıvamı tutturmayı zorlaştırabilir. Neyse ki bu sorunun çözümü oldukça kolay! Fasulyelerin dağılmasını önlemek için ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde tam kıvamında, tane tane bir kuru fasulye yapabilirsiniz. İşte kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları…
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.