Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.747 pişirme haberi bulunmuştur.
Mutfak dolaplarını pırıl pırıl yapan karışım! Yağ lekelerinden eser bırakmıyorMutfak, evin en çok kullanılan alanlarından biri olduğu için zamanla dolaplarda yağ ve kir birikmesi kaçınılmaz hale gelir. Özellikle yemek pişirme sırasında sıçrayan yağlar ve buhar, dolap yüzeylerinde yapışkan bir tabaka oluşturur. Ancak, kimyasal temizlik ürünleri kullanmadan da mutfak dolaplarını ilk günkü gibi tertemiz yapmak mümkün! İşte doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz etkili temizlik karışımı…
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
Kimyon da karbonat da değil! Kuru fasulyede gram gaz bırakmayan tüyoTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen en besleyici yemeklerden biridir. Ancak, kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri gaz yapmasıdır. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak mümkün!
Ciğer kavurmasını pamuk gibi yapıyor! Pişirme öncesinde 1 bardak ekleyinCiğer kavurması, et yemekleri arasında kendine has lezzeti ve hazırlanış şekliyle öne çıkar. Ancak bu nefis yemeği yaparken en büyük zorluklardan biri, ciğerin doğru kıvamda pişmesini sağlamak ve pamuk gibi yumuşak bir dokuya ulaşmaktır. Ciğerin sert olmasını engellemek ve yumuşacık bir sonuç almak için birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekir. İşte ciğer kavurmasını pamuk gibi yapmanızı sağlayacak doğal yöntemler.
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yokTürk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biri olan barbunya, özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi barbunya pişirirken yaşanan bazı sıkıntılardan şikâyet eder. Bu püf noktalar sayesinde hazırladığınız barbunya lokum gibi yumuşacık olacak, kabuklanma derdiniz ortadan kalkacak.
Doktor önerisiydi, ayda 130 ton üretiyor! Türkiye'de ilk: Çözüm ararken eksiği gördüHayatında her şey yolunda giderken, aldığı bir kemik erimesi teşhisiyle dünyası bir anda değişti. Doktorların ilaç tedavisinin yanı sıra iskelet ve bağ dokusunu güçlendirmek için ilikli kemik suyu ve sakatat çorbaları tüketmesini önermesi, onu bambaşka bir yolculuğa sürükledi. Bahar Şamhili Tanju, hikâyesini 'Sen Anlat' okuyucularıyla paylaştı.
Sabun gibi köpüren Türk kahvesinin sırrı! Közde yapılmış gibi lezzetli oluyorTürk kahvesi, yüzlerce yıllık geçmişiyle kültürümüzün en önemli simgelerinden biri. Lezzeti kadar sunumuyla da dikkat çeken Türk kahvesinin olmazsa olmazlarından biri de bol köpüklü olmasıdır. Ancak birçok kişi, kahve pişirirken yeterli köpüğü elde edemediğinden şikâyet eder. İşte sabun gibi köpüren Türk kahvesinin sırrı ve doğal yöntemlerle mükemmel köpük elde etmenin püf noktaları!
Yufka çarşaf gibi açılıyor! Çıtır çıtır kol böreğinin sırrı bu kadar basitmişKol böreği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. İncecik açılan yufkanın arasına lezzetli iç harcı yerleştirilip rulo şeklinde sarılmasıyla yapılan bu börek, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde vazgeçilmez oluyor. Ancak birçok kişi, kol böreğinin dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlamakta zorlanıyor. İşte usta börekçilerin sırrı ve evde de kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemler!
Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin! Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyunYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi sarmayı pişirirken bazı hatalar yapıyor ve sonuç olarak sert, dağılmış ya da istediği kıvamda olmayan bir yemekle karşılaşıyor. Eğer lokum gibi, ağızda dağılan bir yaprak sarması yapmak istiyorsanız, tencerenin dibine koyacağınız malzeme büyük bir fark yaratabilir. İşte yaprak sarması pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!
Ocağın yanı, dolabın içi olmaz! Airfryer'a atar atmaz patlıyor, çoğu kişi bilmiyorSon yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan airfryer, yemek pişirme sürecini hem pratik hale getiriyor hem de daha sağlıklı seçenekler sunuyor. Ancak birçok kişi farkında olmadan airfryer’ı yanlış bir yere koyarak büyük bir risk alıyor. İşte bu cihazları koymamanız gereken bazı alanlar.
Folyo tekrar tekrar kullanılır mı? Rengine bakıp karar verinMutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biri olan alüminyum folyo, kalan yiyecekleri saklamak için hatta bazen yemekleri pişirmek için bile kullanılır. Kimilerine göre tek kullanımlık olan bu ürünü, bazılarımız defalarca kullanılmayı uygun görüyor. Alüminyum folyoyu defalarca kullanmak uygun mu, uzmanlar değerlendirdi.
Nohutları pamuk gibi yapan yöntem! Geceden ıslatmaya gerek yokNohut, mutfakların vazgeçilmez bakliyatlarından biri olmasına rağmen pişirme süresi uzun olduğu için çoğu kişi tarafından zahmetli bulunur. Geleneksel olarak bir gece önceden suda bekletilerek pişirilen nohutlar, bu işlem yapılmadığında sert kalabilir. Ancak, nohutları yumuşacık hale getirmek için geceden ıslatmaya gerek kalmadan uygulayabileceğiniz pratik ve doğal yöntemler var.
Mozaik pastayı şölene çevirin! Kıvamı şaşmıyor, ev hanımlarının başucu tarifiMozaik pasta, çocukluğumuzdan beri en sevdiğimiz tatlılardan biri olabilir. Yapımı kolay, pişirme gerektirmiyor ve lezzeti de şahane. Ancak bazen tam istediğiniz kıvamda olmayabilir. Usta şeflerin verdiği püf noktalarına dikkat ederek bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz?
Tane tane pirinç pilavının sırrı buymuş meğer! Birkaç damla tencereye ekleyinPirinç pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mükemmel bir pilav yapmak her zaman kolay olmayabilir. Pilavın tane tane olması, doğru tekniklerin ve malzemelerin kullanılmasına bağlıdır. İşte bu konuda bilmeniz gereken doğal yöntemler...
Teflon tencere kullananların korkulu rüyası! Bu hatalar çok çabuk çizilmesine neden oluyorTeflon tencereler, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan, yapışmaz özellikleri ile yemek pişirme işini kolaylaştıran ürünlerdir. Ancak, bu tencerelerle ilgili bazı önemli hatalar, tencerenin çok hızlı bir şekilde çizilmesine ve işlevini yitirmesine yol açabilir. Teflon yüzeyin zarar görmesi, hem sağlık açısından riskler oluşturabilir hem de tencerenin ömrünü kısaltır. İşte çizilmeyi önlemek için yapmanız gerekenler.
Silikondan yapılıyor, mutfakta devrim gibi! Hem temizlemesi kolay hem dayanıklıMutfakta yemek yaparken kullanabileceğiniz birçok malzeme var. Çelik ve ahşap araç gereçlerine bir de silikon eklendi ve bilinen tüm popüler yöntemleri geride bıraktı. Silikon pişirme kapları gerçekten tüm ürünlerden daha mı iyi? İşte silikon pişirme kaplarının özellikleri.
Emayeyi tencere, tavayı mahveden hata! Böyle ısıtınca yıllarca yıpranmıyorEmaye pişirme kapları uzun ömürlü olacak şekilde üretilmiştir. Emaye kaplarınızı ne kadar iyi korursanız, bu ürünler size ve çocuklarınıza o kadar etkili hizmet eder. Ancak emaye tencereleri kullanırken yapılan hatalar uzun vadede sağlığınıza zarar verir. İşte o hatalar!
Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletinHamurun kabarmasına yardımcı olan ve kabarık, lezzetli ekmekleri ve hamur işlerini yaratan sihirli dokunuşu sağlayan maya, fırıncılıkta önemlidir. İster deneyimli bir fırıncı ister mutfakta acemi olun, mayanın nasıl doğru bir şekilde saklanacağını anlamak, gücünü korumak ve başarılı pişirme sonuçları elde etmek öğrenmeniz gereken ilk detay olmalı. Haberimizde, yaş mayayı saklamak için en iyi yolları anlattık.
Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrıMutfağımızın olmazsa olmazlarından soğan, pek çok yemek için tercih edilir. Ancak içerisindeki bazı bileşenler pişirme aşamasında sizleri epey zorlayabilir. Özellikle kırmızı ve beyaz soğanlar, ağızda uzun süre kalan keskin bir tat bırakabilir. Gözler ise sürekli yaşarmaya başlar. Soğanın bu etkilerini hafifletmek için bazı yöntemler mevcut.
Yağ olmadan da kek olur! 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktikYağ olmadan kek olur mu diyenlere muhteşem bir tarifle geldik. Evet, yağ olmadan da kek olur! Kıvamı süngerimsi, tadı da daha hafif olan bir kek yapmak yağsız daha da güzel olur. Kabarıp kabına sığmayan, nefis mi nefis yumuşacık yağsız kek tarifi haberimizde.
Kek kalıptan hiç zorlanmadan çıkacak! İki aşamalı bu yöntemle kek asla yapışmıyorKek pişirirken en büyük sorunlardan biri, kekin kalıptan çıkmaması veya kalıba yapışmasıdır. Ancak, kekin mükemmel bir şekilde kalıptan çıkmasını sağlamak için basit ve etkili yöntemler mevcut. İşte kekinizin asla yapışmaması ve kolayca kalıptan çıkması için iki aşamalı doğal bir yöntem!
Çözünmesini beklemeden pişirin! Habersiz gelen misafirler için hazır yemekBuzluktan çıkardıktan sonra çözünmesini beklemeden pişirilebilen birçok dondurulmuş yiyecek var. Son dakika yemek hazırlığı için bu dondurulmuş yiyecekleri stoklayın ve çat kapı gelen misafirlerinize dakikalar içinde yemek hazırlayın. Peki hangi ürünlerin çözünmesini beklemeden anında pişirebilirsiniz?
Pişirme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.