Son dakika kızartma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kızartma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kızartma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.137 kızartma haberi bulunmuştur.
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
Yağ çekmeyen pişi yapmak bu kadar basitmiş! Balon gibi kabarıyorPişi, Türk mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Ancak, çoğu zaman pişi yapıldığında fazla yağ çeker ve ağır olur. Fakat, doğru tekniklerle yapılan pişi hem hafif hem de balon gibi kabarır. Yağ çekmeyen, kabarık ve çıtır çıtır pişi yapmak, doğru malzemeler ve doğal yöntemlerle mümkün. İşte balon gibi kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmanın sırrı...
Daha lezzetlisi yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanıyorKarnabahar, çoğu zaman pek sevilmeyen sebzelerden biri gibi görünse de doğru pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sodalı harçla kızartıldığında, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir aperatif yemek tarifi.
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
Yağ çekmeyen biber kızartmasının püf noktası! 1 kaşık yağda bile kızarıyorBiber kızartması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan nefis bir yemektir. Ancak, çoğu kişi biberlerin fazla yağ çekmesinden şikayet eder. Bu yazımızda, biberlerin az yağla, hatta sadece bir kaşık yağla nasıl kızarabileceğini ve yağ çekmesini engelleyen doğal yöntemleri adım adım paylaşacağız. Biber kızartırken uygulayabileceğiniz basit püf noktaları, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacak.
Ramazanda Sağlıklı Beslenme ve Oruç: Beden ve ruh için oruç tutmanın önemiRamazan ayı, sofralara bereket, kalplere huzur getiren özel bir zaman dilimi. Ancak beslenme düzenimizin değişmesi, uzun süre aç kalmak ve ardından ağır yemekler tüketmek sağlığımız için risk oluşturabilir. Peki, Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolünü sağlamak mümkün mü? Doğru beslenme alışkanlıklarıyla oruç tutarken hem vücudunuzu dinlendirebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.
Yağ çekmeyen biber kızartması böyle yapılır! Tadı közde pişmişin aynısı, kokusu misTürk mutfağının vazgeçilmez lezzeti biber kızartması, geleneksel yöntemlerle hazırlanır. Ancak bu yöntemde biberler fazla yağ çekebilir. Sağlıklı bir yiyecek tüketmek isteyenler için yağ çekmeyen nefis bir biber kızartması hazırlayalım. İşte tarifi.
Patatesi böyle pişirin, gözünüz et aramayacak! Doyurucu tariften lezzet akıyorPatates, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri! Kızartması, püresi, haşlaması derken her hali ayrı güzel ama öyle bir tarif var ki eti aratmıyor. Eğer hem doyurucu hem de mükemmel bir patates yemeği yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin.
İstihdam etkisiyle 66 bin kişinin hayatına dokunuyor: McDonald’s Türkiye’den 850 milyon dolarlık üretim katkısı!Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından gerçekleştirilen bağımsız araştırma, McDonald’s Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 98 “yerli girdi” oranıyla cari açığın kapanmasına 110 milyon dolarlık katkı sağladığını ortaya koydu. 2023’te toplam üretim katkısı da 850 milyon dolar olan şirket, 2025 yılında bu rakamı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
İçli köftenin sırrı 30 dakikadaymış! Yağlı kağıtla dondurun, azıcık limon tuzu şartTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan iç harcıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu yemek, haşlanarak ya da kızartılarak hazırlanabiliyor. Peki, haşlaması ve kızartması ile büyüleyen bu enfes yemek nasıl yapılır ve nasıl saklanır?
Kafası ve kuyruğu kalsiyum deposu! 'Çok zahmetli' deyip atmayın, doğal retinolSağlığımız için en faydalı besinlerden balık, haftada en az 2 defa tüketilmelidir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan bu yiyeceğin genellikle belirli bölgeleri tüketilir. Ancak uzmanlar, balığın kafası ve kuyruğundaki etkileri açıkladı.
Hiç yağ çekmiyor! Çıtırlığın bir sırrı varmış: Az yağda, kağıt havlu yardımıylaEkmek kızartmanın pek çok farklı yolu var. Kızartma makinesinde, yağda veya tavada ekmekleri kızartabilirsiniz. Ancak ekmekleriniz tavada ya da yağda kızartırken çıtırlığını kaybediyorsa yapmanız gereken bazı işlemler var. Böylece çıtırlığından bir şey kaybetmemiş ekmekleri kahvaltıya hazırlayabilirsiniz.
Eve sinen balık kokusu kabusunuz olmasın! Balık pişirirken kokmasını önlüyorBalık, sağlıklı ve lezzetli bir öğün olabilir, ancak pişirildiğinde yayılan güçlü koku evin her köşesine sinerek hoş olmayan bir atmosfer oluşturabilir. Bu kokunun uzun süre geçmemesi, evdeki havanın kirlenmesine neden olabilir. Neyse ki, balık pişirirken kokusunun yayılmasını engellemek için uygulayabileceğiniz çeşitli doğal yöntemler mevcuttur. İşte, balık pişirirken o kalıcı kokuyu evinizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bazı basit ve etkili çözümler!
Fırıncılardan tüyo: Yumurtalı ekmeğin yağ çekmemesi için ekmekteki gizli sır!Türk mutfağının en önem verilen öğünlerinden biri olan kahvaltı için bazı lezzetler ön plana çıkıyor. Bunlardan biri de kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtalı ekmek. Bu tarif için püf noktalar bulunuyor. Fırıncılardan yumurtalı ekmeğin yağ çekmemesi için ekmek tüyosu geldi. Peki yumurtalı ekmek yaparken ekmeğin yağ çekmemesi için neye dikkat edilmeli?
Çeyiz Listesi 2025: Gelin-Damat Çeyizinde Olması GerekenlerHer çift evlenmeden önce çeyiz hazırlığında bulunur. Hayatlarını birlikte idame ettirecek çiftlerin evinde bulunması gereken eşyalardır. Çeyiz listesindeki eşyalar erkek veya kadınlar için eski dönemlerde her ne ayrı olsa da günümüzde gelin ve damat tarafından ortak olarak alınır. Her evde bulunması gereken bu listede salondan mutfağa, banyodan yatak odasına kadar pek çok eşya bulunmaktadır. Pek çok çiftin evlenmeden önce almaya çalıştığı bu eşya listesi oldukça kabarık olduğundan dolayı eksik kalanlar da olabiliyor. 2025 detaylı mutfak, banyo, salon erkek ve kız eksiksiz çeyiz listesi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
Sucuk kızartmasına lezzet katan tüyo! Kızartırken yarım bardak ekleyince asla kuru olmuyorSucuk, kahvaltılardan akşam yemeğine kadar pek çok yemeğe lezzet katan nefis bir atıştırmalıktır. Ancak bazen kızartırken, sucuklar kuruyabilir ve lezzetinden bir şey kaybedebilir. Peki, sucukların o nefis, yumuşak dokusunu kaybetmeden, bol lezzetli bir şekilde nasıl kızartabilirsiniz? İşte size, sucuk kızartmasının sırrı: sadece yarım bardak bir malzeme ekleyerek, sucuğunuzun asla kuru olmasına engel olabilirsiniz!
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı meğer buymuş! Kızartma tavasına 1 kaşık ekleyinPatates kızartması, hemen hemen herkesin favori atıştırmalığıdır. Ancak, evde yapılan kızartmalar genellikle restoranlardaki kadar çıtır ve lezzetli olmaz. Bunun başlıca nedeni, bazı ince detayları gözden kaçırmamızdır. İyi bir patates kızartması için doğru yöntem ve malzemeleri kullanmak önemlidir. Peki, çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı ne? İşte, kızartma tavasına eklemeniz gereken o 1 kaşık malzeme ve daha fazlası.
Kızartma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.