200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorumKaraköy'de Bankalar Caddesi'ndeki tarihi 200 yılı aşkın binada Türk lezzetlerine farklı bir yorum katılıyor. Mekanın yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar bu eşsiz geçmişten bahsederken, şef Ali Karababa imzalı mezelerinin sırrını paylaştı.
İstanbul Havalimanı'nda 'Hatay Mutfağı' tanıtıldıİstanbul Havalimanı'nda, 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Hatay'a ait lezzetler tanıtıldı. Dış hatlar terminalinde gerçekleşen etkinlikte yerli ve yabancı yolculara, Hatay mutfağının öne çıkan lezzetlerinden; zeytin salatası, humus, kısır, mütebbel, fellah köftesi, babagannuş, muhammara, ikram edildi.
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Yeni yıla evde girenler için birbirinden lezzetli meze tarifleriYeni yıla evde gireceklere harika bir haberimiz var! Yeni yıl sofranızı bu muhteşem lezzetlerle doldurabilir ve sevdiklerinize o gece adete bir kraliyet sofrası yaşatabilirsiniz. İşte yılbaşı sofranız için birbirinden lezzetli meze tarifleri...
‘Stok’çuluk gıdayı çöpe dönüştürüyorGıdada israfın en önemli nedeni yanlış ve lüks tüketim alışkanlıkları. Alışverişe ihtiyaç listesiyle çıkın. Fazladan alınan gıda çoğunlukla çöpe gidiyor
Haftanın mekanlar...Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
Türkmen’den yılbaşı için pratik lezzetlerPaşabahçe, ünlü şef Arda Türkmen’le yılbaşı sofralarına özel yemekler ve sunumlar yaratmak amacıyla “Yılbaşı Lezzetleri” etkinliği düzenledi.
UNESCO Barış Kenti HatayHatay, ülkemizin en güneyinde yer alan ve Akdeniz Bölgesi’nin de doğu ucu olan sınır şehrimizdir. Köklü bir tarihi geçmişi olması sayesinde önemli eserlere ev sahipliği yapan Hatay, yaz aylarında da deniz turizminde tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır. Önemli dini yapıların bir arada bulunduğu şehirde dünyanın en büyük ikinci mozaik koleksiyonu da Hatay Arkeoloji Müzesi içerisinde sergilenmektedir.
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetlerHilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar Meyhanesi kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla, mart itibarıyla yeni bir konsepte başladı: “Yerel Mutfak Global Lezzet”.
Yerel Mutfak Global LezzetHilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında Adana’nın, patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en meşhur yemeklerini misafirlerine sunacak.
Snob Street Food açıldıDürüm, burger gibi sokak lezzetlerini, humus, muhammara gibi geleneksel değerlerle birleştiren Snob Street Food, #letitsnob sloganı ile Aralık 2017 tarihinde Bağdat Caddesi’nde açıldı
Mahallenin yeni meze barıAhali Teşvikiye hem meze severler hem de aşina oldukları mezelerin farklı tatlarla birleşmiş yaratıcı versiyonlarını denemek isteyenler için uygun bir seçenek
Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut...Beyrut, uzun yıllar Ortadoğu'nun Paris'i olarak anıldı. Caddeleri, cafeleri, güzel binalarıyla göz dolduran Beyrut, iç savaş sırasında epey zarar gördü. Geçen zaman içinde yaralarını saran Beyrut yeniden turistler için çekim noktası olmaya başladı. Peki Beyrut'a nasıl gidilir? Beyrut'ta nereleri gezmeli? Beyrut'ta ne zaman gitmeli? Ayrıntılar haberde...
Hatay esintili esnaf lokantasıBalmumcu’daki, Hatay lezzetlerinin ağırlıkta olduğu Farfara, şef Osman Bahadır ve ablası Beril Özen’in birlikte açtığı, sulu yemekler de yapan bir nevi esnaf lokantası
Ünlü şeflerden gurme sokak yemekleriArtık birçok şef yeteneklerini minik dükkanlarda sergiliyor. Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’ın gurme dürümcüsü Basta ve Osman Bahadır’ın esnaf lokantası Farfara bizdeki çarpıcı örnekler
Balat'ta lezzet turuTarihi dokusuyla ön planda olan Balat’ta son dönemde pek çok yeni kafe ve üçüncü dalga kahve de servis eden bir lokanta açıldı. Semtte lezzet turuna çıkmanın tam zamanı
Pazar sabahı kahvaltı zamanı!Pazar demek brunch demek; uzun uzun kahvaltının keyfini çıkarmak demek... Her zevke göre yiyecek ve içeceğin olduğu kahvaltılara bazı mekanlarda canlı müzik de eşlik ediyor
Nomads İstanbul kış menüsünü yenilediPeri masallarını aratmayan ambiyansı ve birbirinden muhteşem lezzet ve şovlarıyla misafirlerini büyüleyen Nomads İstanbul yepyeni menüsüyle karşınızda…
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlarHas Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor