200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorum
200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorumKaraköy'de Bankalar Caddesi'ndeki tarihi 200 yılı aşkın binada Türk lezzetlerine farklı bir yorum katılıyor. Mekanın yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar bu eşsiz geçmişten bahsederken, şef Ali Karababa imzalı mezelerinin sırrını paylaştı.
13.10.2023Yemek
İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldı
İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldıİstanbul Havalimanı’nda, ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Hatay’a ait lezzetler tanıtıldı.
28.05.2023Gündem
İstanbul Havalimanı'nda 'Hatay Mutfağı' tanıtıldı
İstanbul Havalimanı'nda 'Hatay Mutfağı' tanıtıldıİstanbul Havalimanı'nda, 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Hatay'a ait lezzetler tanıtıldı. Dış hatlar terminalinde gerçekleşen etkinlikte yerli ve yabancı yolculara, Hatay mutfağının öne çıkan lezzetlerinden; zeytin salatası, humus, kısır, mütebbel, fellah köftesi, babagannuş, muhammara, ikram edildi.
27.05.2023Ekonomi
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
14.09.2021Gündem
Yeni yıla evde girenler için birbirinden lezzetli meze tarifleri
Yeni yıla evde girenler için birbirinden lezzetli meze tarifleriYeni yıla evde gireceklere harika bir haberimiz var! Yeni yıl sofranızı bu muhteşem lezzetlerle doldurabilir ve sevdiklerinize o gece adete bir kraliyet sofrası yaşatabilirsiniz. İşte yılbaşı sofranız için birbirinden lezzetli meze tarifleri...
15.12.2020Yılbaşı
‘Stok’çuluk gıdayı çöpe dönüştürüyor
‘Stok’çuluk gıdayı çöpe dönüştürüyorGıdada israfın en önemli nedeni yanlış ve lüks tüketim alışkanlıkları. Alışverişe ihtiyaç listesiyle çıkın. Fazladan alınan gıda çoğunlukla çöpe gidiyor
8.06.2020Ekonomi
Haftanın mekanlar...
Haftanın mekanlar...Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
4.01.2020Cadde
Türkmen’den yılbaşı için pratik lezzetler
Türkmen’den yılbaşı için pratik lezzetlerPaşabahçe, ünlü şef Arda Türkmen’le yılbaşı sofralarına özel yemekler ve sunumlar yaratmak amacıyla “Yılbaşı Lezzetleri” etkinliği düzenledi.
17.11.2018Cumartesi
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsü
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsüLokanta Nevnihal, Ramazan ayı boyunca hem göze hem de mideye hitap eden menüsü ile akıllarda kalmaya hazır.
10.05.2018Tatil
UNESCO Barış Kenti Hatay
UNESCO Barış Kenti HatayHatay, ülkemizin en güneyinde yer alan ve Akdeniz Bölgesi’nin de doğu ucu olan sınır şehrimizdir. Köklü bir tarihi geçmişi olması sayesinde önemli eserlere ev sahipliği yapan Hatay, yaz aylarında da deniz turizminde tercih edilen şehirlerden biri olmaktadır. Önemli dini yapıların bir arada bulunduğu şehirde dünyanın en büyük ikinci mozaik koleksiyonu da Hatay Arkeoloji Müzesi içerisinde sergilenmektedir.
30.04.2018Gündem
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetlerHilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar Meyhanesi kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla, mart itibarıyla yeni bir konsepte başladı: “Yerel Mutfak Global Lezzet”.
2.03.2018Cumartesi
Yerel Mutfak Global Lezzet
Yerel Mutfak Global LezzetHilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında Adana’nın, patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en meşhur yemeklerini misafirlerine sunacak.
Gaziantep Lezzet Günleri için ünlü şefler İstanbul'a geliyor
Gaziantep Lezzet Günleri için ünlü şefler İstanbul'a geliyorÜnlü şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi 29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenecek Gaziantep Lezzet Günleri için İstanbul’a geliyor.
24.01.2018Kültür Sanat
Snob Street Food açıldı
Snob Street Food açıldıDürüm, burger gibi sokak lezzetlerini, humus, muhammara gibi geleneksel değerlerle birleştiren Snob Street Food, #letitsnob sloganı ile Aralık 2017 tarihinde Bağdat Caddesi’nde açıldı
Mahallenin yeni meze barı
Mahallenin yeni meze barıAhali Teşvikiye hem meze severler hem de aşina oldukları mezelerin farklı tatlarla birleşmiş yaratıcı versiyonlarını denemek isteyenler için uygun bir seçenek
6.10.2017Cumartesi
Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut...
Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut...Beyrut, uzun yıllar Ortadoğu'nun Paris'i olarak anıldı. Caddeleri, cafeleri, güzel binalarıyla göz dolduran Beyrut, iç savaş sırasında epey zarar gördü. Geçen zaman içinde yaralarını saran Beyrut yeniden turistler için çekim noktası olmaya başladı. Peki Beyrut'a nasıl gidilir? Beyrut'ta nereleri gezmeli? Beyrut'ta ne zaman gitmeli? Ayrıntılar haberde...
22.09.2017Tatil
Lezzeti sanatla buluşturdu
Lezzeti sanatla buluşturduOyuncu Altan Gördüm, Etiler’de Sepya isimli modern bir meyhane açtı. Lezzetle sanatı bu mekanda buluşturmayı hedeflediğini söyleyen Gördüm, müşterilerin kapıdan içeri girdiklerinde 1950-1960’lara dönmelerini amaçlıyor
18.11.2016Cumartesi
Hatay esintili esnaf lokantası
Hatay esintili esnaf lokantasıBalmumcu’daki, Hatay lezzetlerinin ağırlıkta olduğu Farfara, şef Osman Bahadır ve ablası Beril Özen’in birlikte açtığı, sulu yemekler de yapan bir nevi esnaf lokantası
30.07.2016Pazar
Bu Ramazan’da iftarlar Özsüt’te açılıyor
Bu Ramazan’da iftarlar Özsüt’te açılıyorÖzsüt, ödüllü şef Yunus Emre Akkor ile işbirliği yaparak ilk kez özel bir Ramazan menüsü yarattı.
Ünlü şeflerden gurme sokak yemekleri
Ünlü şeflerden gurme sokak yemekleriArtık birçok şef yeteneklerini minik dükkanlarda sergiliyor. Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’ın gurme dürümcüsü Basta ve Osman Bahadır’ın esnaf lokantası Farfara bizdeki çarpıcı örnekler
23.04.2016Pazar
Nomads İstanbul kış menüsünü yeniledi
Nomads İstanbul kış menüsünü yenilediNomads İstanbul yenilenen menüsüyle hem göze hem damağa hitap ediyor!
23.02.2016Tatil
Balat'ta lezzet turu
Balat'ta lezzet turuTarihi dokusuyla ön planda olan Balat’ta son dönemde pek çok yeni kafe ve üçüncü dalga kahve de servis eden bir lokanta açıldı. Semtte lezzet turuna çıkmanın tam zamanı
20.11.2015Cumartesi
Pazar sabahı kahvaltı zamanı!
Pazar sabahı kahvaltı zamanı!Pazar demek brunch demek; uzun uzun kahvaltının keyfini çıkarmak demek... Her zevke göre yiyecek ve içeceğin olduğu kahvaltılara bazı mekanlarda canlı müzik de eşlik ediyor
23.10.2015Cumartesi
Nomads İstanbul kış menüsünü yeniledi
Nomads İstanbul kış menüsünü yenilediPeri masallarını aratmayan ambiyansı ve birbirinden muhteşem lezzet ve şovlarıyla misafirlerini büyüleyen Nomads İstanbul yepyeni menüsüyle karşınızda…
13.10.2015Tatil
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlar
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlarHas Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor
18.04.2015Pazar