PazarHatay esintili esnaf lokantası

Hatay esintili esnaf lokantası

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balmumcu’daki, Hatay lezzetlerinin ağırlıkta olduğu Farfara, şef Osman Bahadır ve ablası Beril Özen’in birlikte açtığı, sulu yemekler de yapan bir nevi esnaf lokantası

Hatay esintili esnaf lokantası

Balmumcu’da çok da büyük olmayan ama sıcak, kimilerinin gurme, kimilerinin fine dining lezzetinde esnaf lokantası dediği, sulu yemek ağırlıklı bir lokanta Farfara. Mekanın sahipleri ünlü şef Osman Bahadır ve ablası Beril Özen.

Haberin Devamı

Farfara’nın açılmasına ablası Özen’in “Bıktım senden, herkese restoran açıyorsun bana da açacaksın” isyanı vesile olmuş. İşletme kısmını Özen, mutfağı da Bahadır üstlenmiş. Günlük ve alakart servisi olan mekanda abla-kardeşin İskenderunlu olması sebebiyle o yörenin lezzetleri ağırlıklı. Günlük belli bir menüleri yok. Bahadır’ın moduna ve mevsim sebzesine göre değişiyor.

Hatay soslu hamburger

Çorba, zeytinyağlı, salata, ana yemek kategorilerinde toplam 10 çeşit günlük yemek var. Şu an patlıcan, kabak, biber en çok kullanılan sebzeler. Bu ara bamyanın da her türlüsünü yapıyormuş. Hatay’a özel karakılçık bulguru da çok kullandıklarından. Bir de “Soğuk çorbalara taktım şimdilerde” diyor Bahadır. Alakart menüde ise ızgaralar, salatalar, hamburger, sandviçler ve Hatay lezzetleri adı altında içli köfte, kaytaz böreği, katıklı ekmek, biberli ekmek, İskenderun usulü etli yaprak sarma ile muhammara ve humus var. İçli köfte, kaytaz böreği ve katıklı ekmek oradaki lezzeti bozmak istemediği için İskenderun’dan geliyor. Farfara Burger en çok tercih edilen tatlarından çünkü maydanozlu, cızbız anne köftesiyle yapılıyor. İçinde de mayonez-ketçap yerine humus ve muhammara var. Ekmeği açma ekmeği, yanında da gerçek patates kızartması var. Tam anlamıya Hatay soslu hamburger diyebiliriz. İçine her gün başka bir meyve konan pazı salatası da çok sevilenlerdenmiş.

Haberin Devamı

Aslında yemeklerin tamamen Hatay yemekleri olduğunu söyleyemeyiz ama hepsinin içinde Hatay’dan gelen baharat, salça, nar ekşisi, zeytinyağı gibi tatlar yer aldığı için her şeyde bir Hatay esintisi olduğu bir gerçek. Bahadır gelen misafirin menü oluşturmadaki etkisini de vurguluyor.

“Yesinler mutlu olsunlar”

Eğlenceli, çok konuşan, gülen anlamına gelen farfara sahipleriyle de özdeşleşiyor. Zira yemek yerken onları dans ederken görebilirsiniz. “Tüccar kafam yok, yesinler mutlu olsunlar istiyorum” diyen Bahadır bu yüzden fiyatları da ortalamanın altında tutmuş. Günlük menüde pilavı ya da salatasıyla et yemekleri 19, tavuk yemekleri 18 lira. Zeytinyağlı tabakları 13-16 lira. Farfara burger 19, Hatay lezzetleri de 10 lira. n