03.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Mekanda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir boyut kazanan bu konseptle beraber 8-9-10 Mart perşembe, cuma ve cumartesi günleri Adana’nın patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en beğenilen yöresel yemek ve mezelerini içeren özel bir menü sunulacak. Lalezar Meyhanesi’nin mutfağı, kadınların ekonomik yönden kalkınması ve kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla kurulan Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nden dört kadın temsilciye emanet edilecek. Pişirme, hijyen ve sunum teknikleri konusunda 2 yıl eğitim alan Salmanbeyli Köyü’ndeki 30 kadının içinde bulunduğu oluşum da ilk kez tanıtılacak.
Orijinal menüsüne ilave olarak verilecek “Adana Yöresel Lezzetler menüsü patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, nohutlu patlıcan dolması, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlılarından oluşuyor.