Son dakika mimarlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mimarlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mimarlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.650 mimarlar haberi bulunmuştur.
Arkeoloji halkla buluşuyorArkeologlar Derneği Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen Arkeoloji Söyleşilerinin birincisi Tenedos Kazısı Başkanı Prof. Dr. Turan Takaoğlu’nun “Tenedos- Bozcaada: Büyük Savaşlar Ortasında Küçük Bir Ada” başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.
EXPO 2025 Osaka: Mutlu Bir Hayat Nasıl Yaşanır?13 Nisan-13 Ekim 2025 tarihleri arasında “Yaşamlarımız için Geleceğin Toplumunu Tasarlamak” teması altında düzenlenecek olan EXPO 2025 Osaka’ya dünyanın dört bir yanından katılacak ülkelerin ulusal pavyonları için açıklanan tasarımlar arasından öne çıkanları bir araya getirdik.
MEF FADA 10. Yıl SergisiMEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi MEF FADA’nın 10. yılına özel düzenlenen sergi ve etkinlik dizisi 1 Aralık’a kadar Yedikule Gazhanesi Hangar’da gerçekleşecek.
Hindistan’da Duygusal Bir Modernist Charles Christopher Benninger’i YitirdikMimaride Güney Asya kimliği, üzerinde çok tartıştığımız, yirminci yüzyılın mimarlık söyleminde etkin yer alan bir konu. Çağın en yetkin mimarlarının ölümsüz yapıtlar verdiği Güney Asya, bir bakıma çağdaş mimarlığın en önemli ilgi odaklarından biri olageldi.
Dataland 2025’te Los Angeles’ta AçılacakRefik Anadol Studio, dünyanın ilk yapay zeka sanatları ve veri görselleştirmeye odaklı dijital ekosistem ile yapay zeka tabanlı yaratıcılık müzesi Dataland’i sunuyor. Frank Gehry tarafından tasarlanmış The Grand LA’de, 2025’te açılışı gerçekleşecek olan Dataland, şehrin kültürel ve kamusal koridorundaki görsel ve performatif sanat enstitülerinin arasında yerini alacak.
‘Biz ortak akıldan yanayız”Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 11 Eylül 2024 tarihinde sosyal medyada yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
Mimar olmak için neler gerekir?Mimarlar yüksek binaları, konutları, kamu binalarını, peyzaj projeleri gibi çeşitli yapıların tasarım süreçlerini yönetirler. Müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek tasarım yapar ve müşterinin hem göz zevkine hitap eden hem de ihtiyacını karşılayan tasarımlar yapar. Eğer sen de mimar olmak istiyorsan yapman gereken her şeyi öğrenmek için bilgilerimize göz atabilirsin.
700 yıllık tarihi eserin önüne 14 katlı bina!Kayseri'de yaklaşık 700 yıllık tarihi Köşk Medrese'nin etrafındaki çevre düzenlemeleri ve dış restorasyon çalışmaları tamamlandı. İçinde restorasyonu süren tarihi medresenin yaklaşık 50 metre önüne ise 14 katlı bina yapıldı.
Yüzyıl Ortası Modernizmi1950’lerin ortalarında dünyayı etkisi altına alan bir tasarım hareketinin günümüzde popülerliğini koruması ve hatta değerini giderek artırması mümkün mü? Çalışmalarında “mid-century modern” olarak da bilinen “yüzyıl ortası modernizmi” tarzından ilham alan dünyaca ünlü tasarımcı Jonathan Adler’in “İyimserliğin modası asla geçmez!” söylemi bu soruya verilebilecek en iyi yanıt belki de...
Kentlerin Bağlayıcı Müşterekleri: KöprülerCoğrafyaları birbirine bağlayan ve kentlere kimlik kazandıran köprüler, insanlık tarihi boyunca yalnız mimarlık ve mühendisliğin ara kesitinde konumlanan strüktürel birer geçit olmakla kalmadı; aynı zamanda kendi döneminin hayal gücünü, teknolojisini ve kültürel bağlamını yansıtan sembol bir kimliğe de sahip oldu. Dosya sayfalarımızda, dünyanın dört bir yanında çeşitli ölçek ve işlevlerde inşa edilmiş çağdaş köprü yapılarından bir seçki sunuyoruz.
Begüm Aydınoğlu Yurdakul: 'Mimarlar olarak teknolojinin bize kazandırdığı zamanı başka yetiler geliştirmek için kullanmalıyız...'Mimarlık, mühendislik, sanat, tasarım ve sanal gerçeklik arasında disiplinler arası bir düzlemde üretim yapan; Londra ve İstanbul merkezli BEGA Architects çatısı altında hayata geçirdiği uluslararası projelerle konvansiyonel mimarlığın sınırlarını genişleten Y. Mimar Begüm Aydınoğlu Yurdakul ile güncel projelerinin yanı sıra algoritmik tasarım, sanal gerçeklik, metaverse ve yapay zeka teknolojileriyle evrilen mimarlık üretiminde mimarın değişen rollerini konuştuk.
Mimarlığımız İçin Bir Başarı, Bir Şölen: Seul Robot MüzesiBundan on ay önce, bir mimarımız tarafından kazanılan ilk uluslararası mimarlık yarışması olan Islamabad Camisi bağlamında o açık yarışmayı 1966 yılında kazanan Vedat Dalokay’ı anmıştık.
2024 RIBA Stirling Ödülü Kısa Listesi Açıklandı1996’dan beri her sene takdim edilen ve Birleşik Krallık’taki en önemli mimarlık ödüllerinden biri olan RIBA Stirling Ödülü’nün 2024 yılı kısa listesi açıklandı.
Bakan Kurum: Bitlis'te kaybolan tarihi yeniden gün yüzüne çıkardıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bitlis'teki meydan projesiyle kent merkezinden geçen ve kötü koku yayan dereyi ıslah etti. Dere çevresindeki çarpık yapılaşmaya son verilirken, 9 tarihi köprü gün yüzüne çıkarıldı, bir millet bahçesi de kente kazandırıldı. Bakan Murat Kurum, "Çarpık yapılar altında kaybolan tarihi yeniden gün yüzüne çıkardık. Kent Meydanı Projemizle Selçuklu şehrimize yeni silueti çok yakıştı" dedi.
Rexx’in akıbeti belli değilGeçen hafta gündeme gelen Rexx Sineması’nın yıkım kararına belediyeden yanıt geldi. Milliyet’e bir açıklama yapan Kadıköy Belediyesi süreci anlattı. Önce binanın bulunduğu Rum Kilisesi Vakfı, yapının sağlam olup olmadığını anlamak için başvuruda bulunuyor, binadan karot alınıyor ve yıkılması gerektiği söyleniyor.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 41. sayısı bu pazar bayilerde!Milliyet Mimarlık Dergisi'nin 30 Haziran Pazar günü Milliyet Gazetesi ile dağıtılacak yeni sayısında, Çatalhöyük antik kentinde 9000 yıllık kalektif hafızanın içinde mütevazı bir dille konumlanan, TEĞET tasarımı Çatalhöyük Ziyaretçi Merkezi ele alınıyor. Merkez, arkeolojik kalıntıları, mevcut yapıları, ana yaklaşım güzergahını ve höyüklere hayat veren dereyi birbirine bağlı organizmalar olarak kabul eden bütüncül bir yerleşim yaklaşımıyla tasarlanmış.
Tarihi yapıların dayanıklılık sırrıİstanbul’un en büyük endişesi deprem. 1970 ve 80’li yıllarda yapılan on binlerce betonarme yapının depreme karşı dayanıksız olduğu raporlara yansırken, 100-200 yıl önce inşa edilen simge yapılarda aynı endişe söz konusu değil.
Muharrem Kasapoğlu'ndan Formula 1 müjdesi!Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Formula 1 ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Mimarlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.