Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdiEzogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyorDomates, C vitamini, likopen ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Kendisi gibi çorbası da oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorbanın kıvamını doğru tutturmak zordur. İşte usta çorbacı domates çorbasına dair püf noktalarını paylaştı…
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETAnadolu mutfağıSix Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
‘Yemek yapmaya kadınları etkilemek için başladım’İtalyanlar bana bir çeşit din adamıymışım gibi davranıyor. Komik bir durum ama bir açıdan da haklılar. Sonuçta tüm hayatımı dünyaya İtalyan kimdir, ne yer, ne içer, onu anlatmaya adadım. Kültür elçisi gibi bir şeyim” diyor...
'MUTFAKTA ÜNLÜ VAR''Aysel Sütlacı'ndan 'Filistin Pilavı'na ünlü isimlerin en sevdikleri tarifler 'Mutfakta Kim Var!' adlı kitapta yer alıyor. Kitabın yazarı Aynur Tartan "Okuyanlar tariflerin pratik olduğunu ve malzemeleri kolaylıkla bulabildiklerini söylüyorlar" dedi
“Ramazanda geleneksel mutfak canlanıyor”Kanyon’daki Konyalı lokantasının şefi Orhan Sevinç’in iftar için seçtiği yemekler arasında zeytinyağlı vişneli yalancı sarma var. Sevinç sadece Osmanlı mutfağında bulunduğunu söylediği bu lezzet için “Bunu seçtik çünkü ramazan gelenekleri canlandırır” diyor
Kandilli'den Borsa notlarıKandilli Borsa'nın sahibi Rasim Özkanca doğal tatlara düşkün. En iyi malzemeyi bulup onun bütün nüanslarını ortaya çıkarmayı ve bunu Türk mutfağının çerçevesi içinde yapmayı amaçlıyor