09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
SERCAN KISMET
Anadolu mutfağı
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor. Ramazan ayına özel hazırlanan eğlence programlarının da eşlik edeceği iftar sofralarında yerel ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemekler ön plana çıkıyor.
Günlük değişiyor
Suadiye Tike, Ramazan ayında misafirlerine her güne özel menü sunuyor. Mekanın menüsünde üç çeşit çorba ve salata, iki çeşit ara sıcak ve üç çeşit tatlı sunuluyor. Günlük olarak değişiklik gösteren ana yemekler dışında vegan ve vejetaryenler için de seçenekler bulunuyor.
Ramazan’a özel
Ambiyansı ve hizmet kalitesiyle yeme-içme tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen Ferida Brasserie, iftar menüsünü oluşturdu. Şef Murat Bozok’un danışmanlığını yaptığı restoranın Ramazan ayı için hazırladığı iftar menüsünde birbirinden lezzetli yiyecekler yer alıyor.
Eşsiz yiyecekler
Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul’da geleneksel iftar menüleri ziyafete dönüşüyor. Otelde, pideden pastırmaya, zeytinyağlılardan ev yemeklerine kadar Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu iftar menüsünde; sıcak başlangıçlarda içli köfte, su böreği ve kuru patlıcan dolması gibi geleneksel tatlar öne çıkıyor.
İftar buluşmaları
Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yeni tariflerle harmanlayan Fırın-Ci, Ramazan ayı boyunca iftar buluşmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fişekhane’deki mekanda, çiğ köfte, içli köfte, kuru patlıcan dolması, mevsim salata, kuzu tandır, kuzu kavurma, Diyarbakır kebabı, kuşbaşılı kaşarlı pide, kuzu pirzola veya kuzu külbastı gibi lezzetler bulunuyor.
Osmanlı lezzetleri
Sheraton Istanbul City Center, hem dekorasyonu hem de yemekleriyle otantik deneyimler yaşatan The Souq Istanbul’un Ramazan’a özel menüsüyle iftar sofralarında ağırladığı misafirlerini adeta Binbir Gece Masalları’ndaymış gibi hissettiriyor. Osmanlı mutfağına kadar uzanan, her biri iştah kabartan sunumlar ve lezzetlerle ilgi uyandıran mekanın, iftar menüsü olmazsa olmaz geleneksel iftariyeliklerin servisiyle başlıyor.
Geleneksel tatlar
Ocakbaşı deneyimini lezzeti, tarifi ve orijinalliğiyle farklı bir anlayışla yeniden yorumlayan Ali Ocakbaşı, misafirlerine Ramazan ayı boyunca benzersiz iftar sofraları sunuyor. İftariyeliklerden salatalara, fındık lahmacundan ara sıcaklara, çöp şişten karışık kebap tabaklarına kadar geniş bir menü sunan restoran, geleneksel Ramazan tatlılarını da unutmuyor.
Saray sofrası
Üsküdar’daki Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, Ramazan’da da gelenekleri yaşatmaya devam ediyor. Mekan, birbirinden lezzetli tatların bulunduğu zengin bir menü sunmasının yanında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Mekanın, Ramazan menüsü saray sofralarını andırıyor.