CumartesiBiri iftara, biri sahura

Biri iftara, biri sahura

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazanın bereketi yağıyor üstümüze. Her zaman sevmişimdir 11 ayın sultanını.

Biri iftara,  biri sahura

Eski ramazanları hatırlıyorum. İftardan önce tüm aile bir araya gelir, televizyonu açardık. Sonra ezan okunur, masaya oturulurdu. Genelde hurma ve suyla açılırdı oruçlar. Babaannem önce tarhana çorbası koyardı masaya, daha sonra pide ve kahvaltılıklar gelirdi. Karnımız tam doymadan cevizli ev eriştesi ve tandır yerdik bir de. Tabii yemeğin sonunda güllacı da eksik etmezdi.

Haberin Devamı

Sahurda ise bu bereketli masadan arta kalanlar yenirdi. Ben size bu hafta iftar için cevizli kuzu incik, sahur için fesleğenli domates çorbası tarifi veriyorum. Ramazanınız hayırlı olsun...

Fesleğenli domates çorbası

MALZEMELER (4 kişilik)

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 orta boy soğan

-8-10 orta boy domates

-1 diş sarımsak

-3 su bardağı tavuk suyu

-1/2 bardak su

-2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen, ayrıca süslemek için birkaç tane yaprak

-1/2 su bardağı krema

-Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

-Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tencerede kızdırın. İnce doğranmış soğanı ekleyin, ağır ateşte yumuşayana kadar sık sık karıştırın. Domatesleri, kabaca doğranmış sarımsağı, tavuk suyunu, suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.

Haberin Devamı

-Kaynadıktan sonra ocağı kısıp tencerenin kapağını yarım kapatın; dibini tutmaması için ara sıra karıştırarak 20 dakika boyunca ağır ağır kaynatın. Çorbaya kıyılmış fesleğenleri ilave edin ve el blendırıyla çekin, sonra bastırarak süzgeçten geçirip temiz bir tencereye aktarın. Kremayı ekleyip karıştırarak ısıtın. Isıtılmış kaselere koyun, fesleğenle süsleyip servis yapın.

Cevizli kuzu incik

MALZEMELER(4 kişilik)

-4 kuzu incik

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 diş sarımsak

-1 çay kaşığı kuru kekik

-40 gr ceviz içi

-1 patlıcan

-2 domates

-3 çarliston biber

-Tuz ve çekilmiş tane karabiber

-Süslemek için 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi

Hazırlanışı

-Kuzu incikleri derin bir kapta 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş kıyılmış sarımsak ve 1 çay kaşığı kuru kekikle harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.

-İncikleri çıkarıp fırın kabına yerleştirin. Üzerine kıyılmış cevizleri serpiştirin. Dilimlenmiş patlıcan, dilimlenmiş domates ve ikiye bölünmüş çarliston biberleri yanına koyun. Tuz ve çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirip kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

-Piştikten sonra üzerine kıyılmış ceviz serpip sıcak olarak servis yapın.

Haberin Devamı

BİR BARDAK

Soft strawberry bitter

Vitamin deposu bir içecek olan bu kokteyl mükemmel bir lezzete sahiptir

MALZEMELER

-2 çilek

-1 satsuma

-2 dilim misket limonu

-2.5 cl şeker şurubu
-5 cl limon suyu

- 5 cl portakal suyu

Hazırlanışı

Tüm malzeme blendıra konulup karıştırılır, üzerine buz eklenir ve uzun bir bardakta servis edilir.

Yazarlar