Muhlis Türkmen ArşiviGaranti BBVA tarafından kurulan Salt, mimar ve eğitimci Muhlis Türkmen’in (1923-2014) arşivini çevrimiçi erişime açtı.Kalebodur desteğiyle yürütülen Salt Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi çalışmaları kapsamında dijitalleştirilip kataloglanan koleksiyon, Muhlis Türkmen’in kişisel ve mesleki dokümanlarını içeriyor. Hayatının büyük bir kısmında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi) öğretim üyesi olan Türkmen’in mimari projelerine dair çizim ve fotoğraflar, arşivde öne çıkan malzemeler arasında yer alıyor.
‘Anadolu evrenin en zengin mirasıdır’Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından verilen Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller Anadolu’nun zengin tarihi, kültürü ve insani değerlerini görünür kılmayı hedefleyen kurumlara verildi.
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CMO'suDijitalleşme baş döndürücü hızla ilerlerken tüketici alışkanlıkları da süratle değişim geçiriyor. Yaşanan dönüşüm pazarlama alanında da köklü kırılımlara yol açarak CMO'ların (Chief Marketing Officer) rolünü daha stratejik hale getiriyor. Teknolojik yeniliklerin pazarlamaya entegrasyonu ve müşteri odaklı stratejilerin uygulanması her şirket için kritik önemde.
Mezunları için bir okuldan daha fazlasıSınav stresi yerini tercih heyecanına bıraktı. İstanbul Erkek Lisesi bu yıl en çok tercih edilen okul olarak zirveye yerleşti. Biz de bu köklü okulun önemli mezunlarıyla okul anılarını konuştuk.
Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başlıyorDünyada ve Türkiye’de tek olan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin 7’ncisi bu yıl ‘Umut’ konseptiyle 22 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Görsel sanatlar alanında 1.000’e yakın proje başvurusunun yapıldığı etkinliğe bu yıl 12 ülke, 25 ilden 5250 çocuk ve genç geliştirdikleri projelerle katılım sağlıyor.
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktıMilliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
‘Kutlar yaşamımızı zenginleştirdi’Hülya Uçansu, ‘çalışma hayatımın mimarı’ dediği Onat Kutlar’ı anlattı: “Sinemanın eğlence değil, sanat alanı olduğunu gösterdi”
Anadolu Ödülleri sahiplerini bulduBaksı Kültür Sanat Vakfı’nın üçüncü kez düzenlediği Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu. “Geleceğe Öneriler” başlığı altında verilen Anadolu Ödülleri’nin bu yılki kazananları edebiyat kategorisinde Yapı Kredi Yayınları, görsel sanatlar kategorisinde Arkas Sanat Merkezi, müzik kategorisinde Hisarlı Ahmet Sempozyumu, sinema kategorisinde ise İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği oldu.
Kültürel mirasın gönüllü koruyucuları: EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat DerneğiYedi iş kadını tarafından kurulan EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği, tarihi değerleri ve kültürel mirası korumak, tanıtmak, bu değerlerin korunmasına yönelik toplumsal bilincin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor
Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdiÇağdaş Türk şiirinin önde gelen temsilcilerinden, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde uzun yıllar ders veren şair, yazar ve akademisyen Salih Bolat, koronavirüs nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybetti. Bolat, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.
Bornova’ya kültür adasıGülper Ergün Bornova Kültür Adası projesinin temellerini attı. Projeyle levanten köşkleri yemekleri ve kültürleri tanınacak... Sokaklar kaldırımlar yenilenecek... Esnaf lokantalarının mönüleri yeni lezzetlerle şenlenecek...
Celal Abdi Güzer: “Bu kurulmuş gerçeklik çağında eleştirel mesafeyi doğru kullanmalıyız...”Mimarlık eleştirisi denilince Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, halen ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde mimarlık eleştirisi üzerine dersler veriyor ve dördüncü sınıf tasarım stüdyosu yöneticiliği yapıyor. Abdi Güzer “Neden daha az mimarlık eleştirisi yazıyorsun?” sorularına karşın aslında yazmaya devam ettiğini; ancak sosyal medyanın etkisiyle mimari eleştiriye bakışın, algı ve önceliklerin değiştiğini; tekil yapılar üzerine ve doğrudan yargı içeren indirgemeci bir eleştiri beklentisinin öne çıktığını belirtiyor ve ekliyor: “Kurulmuş gerçeklik çağında çoğalarak artan bilgi kirliliği göz önüne alındığında önümüze çıkan eleştiri ve değerlendirmelere mesafe ile bakmak daha da önem kazanıyor.”
Altın varaklı Kur'an ve İncil'e internetten müşteri aranıyorTürkiye'nin en çok ziyaret edilen alışveriş sitelerinden birinde, antika değeri taşıyan eserler satışa sunuluyor. El yazması ve altın varaklı Kur'an-ı Kerim'den İncil'e kadar tarihi eserlere satıcılar, 'aile yadigarı' diyerek 250 bin ile 1 milyon 250 bin lira arasında müşteri arıyor. Açıklama kısmında; bazı belgelerin altın varaklı, orijinal ve sayfalarının eksiksiz olduğunu belirten satıcıların alışveriş seçeneği olarak da yalnızca 'yüz yüze görüşerek' seçeneğini tercih etmesi dikkat çekiyor.
Altın varaklı Kur'an ve İncil'e internetten müşteri aranıyorTürkiye'nin en çok ziyaret edilen alışveriş sitelerinden birinde, antika değeri taşıyan eserler satışa sunuluyor. El yazması ve altın varaklı Kur'an-ı Kerim'den İncil'e kadar tarihi eserlere satıcılar, 'aile yadigarı' diyerek 250 bin ile 1 milyon 250 bin lira arasında müşteri arıyor. Açıklama kısmında; bazı belgelerin altın varaklı, orijinal ve sayfalarının eksiksiz olduğunu belirten satıcıların alışveriş seçeneği olarak da yalnızca 'yüz yüze görüşerek' seçeneğini tercih etmesi dikkat çekiyor.
Tahir Karapınar: "Bunu çok kişi bilmiyor, Emre Belözoğlu ile protokol yaptık"Fenerbahçe Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar, Fenerbahçe TV’ye alt yaş gruplarındaki çalışmalarla ilgili önemli bilgiler aktardı. Muhammed Gümüşkaya için Karapınar, “Muhammed Gümüşkaya’yı biz Boluspor’a kiralamıştık. Nasıl kiralamıştık? Bunu çok kişi bilmiyor. Emre Belözoğlu ile beraber protokol yaptık" dedi.
Galata’nın en güzel gözüEfsane foto muhabiri Ara Güler, 93. yaş gününde Galata’da anılıyor. Sanatçının çok özel karelerinden oluşan sergi Galata Kulesi’nde ziyarete açılıyor
Bu tablo çok özel!Milas Belediyesi Engelsiz Edebiyat Projesi kapsamında “Yaşam Kulübesi” adlı kısa filmde oynamak için Milas’a gelen oyuncular, Başkan Av. Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.
Barış Manço ne zaman, neden öldü? Barış Manço nereli, kaç yaşında öldü?Barış Manço 22. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Şarkılarla ve programlarıyla gönüllerde taht kuran Barış Manço vefat edeli tam 22 yıl oldu. Barış Manço'yu anmak isteyenler, Barış Manço hayatına dair araştırmaları sürdürüyor. Peki Barış Manço kimdir? Barış Manço ne zaman, neden ölmüştü? Barış Manço kaç yaşında öldü? Barış Manço nereli? Barış Manço'nun çocuğu var mı? Çocukları kimler?
38 dilde Afrika’da doğdu tüm dünyanın oldu24 Ocak Dünya Afrika ve Afro-Kökenli Kültür Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Afrika kıtasındaki 18 ülkeden 1500’ün üzerinde atasözünün bilgeliğini barındıran “Afrika Atasözleri Seçkisi I” kitabı tanıtıldı
‘Boşa kürek çekmediğimi görüyorum’8 yıldır Kayseri Yazar ve Şairler Derneği’nin başkanlığını yürüten şair Emel Demirezen, “Bütün yaptıklarımdan sonra geriye dönüp bakınca boşa kürek çekmediğimi net olarak görebiliyorum” diyor...
"Hava girmiyor" denilerek yıkılmıştı! 90 yıl sonra yeniden inşa edilecekDiyarbakır'da dönemin Valisi Faiz Ergun'un talimatıyla 1930 yılında 'Sur içine hava girmiyor, bulaşıcı hastalıklar yaygınlaşıyor, hava sirkülasyonu olsun' diye top atışlarıyla yıkılan 250 metre uzunluğundaki surlar ve Dağkapı yeniden inşa edilecek.