Son dakika konserve haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan konserve gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan konserve haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.584 konserve haberi bulunmuştur.
Avrupa'da panik: Üç ülkede 'savaşta sağ kalma' rehberi dağıtıldıMilyonlarca İsveçli, Pazartesi günü olası bir savaşa ve büyük bir kriz durumuna nasıl hazırlıklı yakalanabilecekleri ve bu krizde nasıl hayatta kalabileceklerini anlatan "Kriz veya Savaş Gelirse" adlı bir kitapçık almaya başladı.
Geçici sanılan saç dökülmeleri kalıcı olabilirMevsim geçişleri, stres, farklı şampuan ve ürün kullanımları, bazen de kuaför hataları… Genellikle geçici saç dökülmesine sebep olan bu faktörler bazı durumlarda kalıcı olabiliyor ve birçok kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor
Burnun direğini kıran kavanoz kokusu bitecek! Daha kolayı yok, fırın taktiği bir numaraMeyve ve sebzeleri kışın tüketmek için en pratik seçeneklerden biri konserve olarak saklamaktır. Pek çok yiyeceği cam kavanoza ekleyerek muhafaza edebiliyoruz. Ancak defalarca kullanılan kavanozlara koku sinebiliyor veya yemek kalıntıları oluşabiliyor. Bu durumu önlemek ve sterilize etmek için etkili basit yöntemler mevcut. İşte kavanozları temizlemenin taktiği.
Günün Fotoğrafı: Affet bebeğimİsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken bölgeye uyguladığı ambargo sebebiyle Filistinliler açlıkla mücadele ediyor.
Paketli, paketsiz, konserve fark etmiyor! Ocağın üstündeki dolapta duran gizli zehirler Pek çok ev stilinde bazı yiyecekleri saklamak için kiler gibi alanlar bulunmaz. Bu durum mutfağınızı hem yemek hazırlamak için hem de gıdaları saklamak için kullanacağınız bir mekan haline getirir. Bu nedenle mutfak dolaplarının içi paketli, paketsiz veya konserve pek çok yiyecekle doldurulur. Ancak ocak çevresindeki gıdaların hemen bozulabileceğini biliyor muydunuz?
Kavanoz 1 kez açılınca süreç hızlanıyor! Turşuda beyaz köpük hayra alamet değilmişHavaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini alan lezzetli turşular çok çabuk tükeniyor. Ancak bazı yemeklerin yanında tüketilmediği zaman tekrar kavanoza aktarılıyor. Pek çok kişi, kavanozu açılmış turşuların tezgahta ne kadar süre dayanacağını merak ediyor. İşte turşunun bozulduğuna dair çeşitli sinyaller.
Konserve kapağı için devrim gibi taktik! Kolu hiç yormuyor, tık diye vakumlanıyorKış mevsimi için hazırlıkların yapıldığı günlerde çeşitli meyve ve sebzelerin konservelerini yapmak bu hazırlığın büyük bir parçasını oluşturuyor. Ancak bazen işler yolunda gitmeyip yaptığınız konservelerin kapaklarında sıkıntılar çıkabilir. Bu durum sizi üzmesin, konserve kapağını vakumlamak artık çok basit!
Meyveler kış boyu taze kalacak! Vitamini gram eksilmiyor, her yudumu şifaMeyvelerden doğal bir yöntemle elde edebileceğiniz konsantre sayesinde hazır meyve suyu almayı bırakacak ve sağlıklı bir içecek elde etmiş olacaksınız. Sağlıklı, lezzetli ve ev yapımı konservede meyve suyu tarifi haberimizde!
Koku, leke ve bakteriden eser bırakmıyor! Kaynatırken 1 tutam atın, yeni gibi olacakKışlık kavanoz hazırlıkları devam ederken önceden kullanılmış kavanozları dezenfekte etme işlemi de son hızıyla sürüyor. Zamanla koku çeken kavanozları arındırmak bir hayli zorlayıcı olabilir. Ancak kaynayan suya bir tutam kaya tuzu eklediğinizde problem ortadan kalkacak. İşte kullanım koşulları.
Konserve yaparken dikkat! Doğru hazırlanmazsa ölüme neden olabiliyorEvlerde konserve yapılmasının güvenli olmadığını belirten uzmanlar tekniğine uygun üretim yapılmazsa felç ve hatta ölüme sebebiyet veren zehirlenmelerin görülebileceği konusunda uyarıyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri Programı Öğr. Gör. Selen Akbulut, günümüzde neredeyse her evde yapılan konservelerin güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu.
Burnun direğini kıran konserve kokusuna son! 15 dakika kaynatınca bakın ne oluyorYazın taze sebze ve meyveleri kışın tüketmek için konserve yapmak hem çok pratik hem de kış için çok büyük kolaylık sağlıyor. Ancak konserve yapmak için kullanacağınız cam kavanozları çok iyi dezenfekte etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde hem konserveleriniz çöp olabilir hem de emekleriniz boşa gidebilir. Bu tatsız şeyler yaşanmasın diye haberimizde tam da size göre 4 yöntem var!
Elleri sızım sızım sızlatan biber acısına son! Herkes bilmiyor, ılık süt çaresiymişKışlık sebzelerin hazırlandığı bu dönemde sıra acı bibere gelince ellerin yanması kaçınılmaz olabilir. Eldeki biber acısı zamanla alerjik belirtilere neden olabilecek kadar riskli. Bu püf noktalara dikkat ederek biber hazırlığı yaptığınızda elleriniz zarar görmeyecek.
Oturduğu evin ahırını restorana çevirdiAnkara'nın Elmadağ ilçesinde Hatice Kaplan (51), ailesinin uzun yıllar büyükbaş yetiştirdiği ahırı, restorana çevirdi. Kaplan, restoranın içini çeşitli yöresel ürünler ve tarım eşyalarıyla süsledi. Ziyaretçilerin beğenisini toplayan restoranda, köy kahvaltısı ve yöresel yemekler ile çeşitli içecekler satışa sunuluyor.
Asma yaprağında küften eser kalmayacak! Tuzlu ya tuzsuz sadece 15 dakika sürüyorYaprak sarma büyük emek harcanarak yapılan, zaman alan bir yemek. Bunun için yaprağından içine her şeyin önceden hazır olması şart. Ancak bazen yapraklar hazır olsa da saklanırken küflenebiliyor. Peki küflenmeden uzun süre yaprak saklamanın bir yolu var mı? Tuzlu ve tuzsuz tüm detaylarıyla en iyi yaprak saklama yöntemi haberimizde!
Güçlü kollara gerek yok, kavanoz kapağı tık diye açılıyor! 'Bombe'ye dikkatKış aylarında bazı yiyecekleri taze taze tüketebilmek için yaz döneminde kolları sıvamak gerekiyor. Özellikle kış mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri konserve yapmak, birçok kişiyi yemek pişirme zahmetinden kurtarıyor. Ancak hazırlanan konserveleri açıp kapatma işlemi sandığınızdan daha zorlayıcı olabilir. İşte evde konserve yaparken dikkat edilmesi gerekenler.
Uzmanından gıda zehirlenmesi uyarısı: Ölüme kadar götürebilirGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir otelde ölü bulunan Ege Uğraş (14) ve kardeşi Handan Uğraş'ın (12) marketten alınan kek ve ton balığını tükettikten sonra gıda zehirlenmesi yaşamış olabileceklerine dikkat çekip, "İshal, kusma ve ateş ile başlar. Eğer bunların hepsi varsa, gıda zehirlenmesi şüphesi vardır. Bunun için doktora başvurmak ve kan tahlili yaptırılması gerekiyor. Gıda zehirlenmesi olup olmadığı ancak bu şekilde belirlenebilir. Tükettiğimiz gıdadaki mikroorganizmanın sayısının, çeşidinin, popülasyonunun fazlalığıyla alakalı maalesef ki ölüme kadar da götüren gıda zehirlenmeleri mevcut" dedi.
Marketten alınan kek ve ton balığı 2 kardeşin sonu oldu: İshal, kusma ve ateş ile başlarGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir otelde ölü bulunan Ege Uğraş (14) ve kardeşi Handan Uğraş'ın (12) marketten alınan kek ve ton balığını tükettikten sonra gıda zehirlenmesi yaşamış olabileceklerine dikkat çekip, "İshal, kusma ve ateş ile başlar. Eğer bunların hepsi varsa, gıda zehirlenmesi şüphesi vardır. Maalesef ki ölüme kadar da götüren gıda zehirlenmeleri mevcut" dedi.
Otelde ölü bulunan kardeşlerin yemekleri incelenecek! Son görüntü ortaya çıktıİzmir'in Konak ilçesinde kaldıkları otel odasında ölü bulunan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybettikleri düşünülen iki kardeşin yediği son yemekler olan kek ve konserve balıktan alınan numuneler, incelenmek üzere Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi. Otelde ölü bulunan kardeşlerden 14 yaşındaki Ege'nin de son görüntüsü ortaya çıktı.
İki kardeş otel odasında ölü bulunmuştu! Ege'nin son görüntüleri ortaya çıktıİzmir'de otel odasında ölü bulunan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybettikleri düşünülen iki kardeşin yediği son yemekler olan kek ve konserve balıktan alınan numuneler, incelenmek üzere laboratuvarına gönderildi. Ayrıca otelde ölü bulunan kardeşlerden 14 yaşındaki Ege'nin de son görüntüsü ortaya çıktı.
İki kardeş otel odasında ölü bulunmuştu! Ege'nin son görüntüleri ortaya çıktıİzmir'de otel odasında ölü bulunan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybettikleri düşünülen iki kardeşin yediği son yemekler olan kek ve konserve balıktan alınan numuneler, incelenmek üzere laboratuvarına gönderildi. Ayrıca otelde ölü bulunan kardeşlerden 14 yaşındaki Ege'nin de son görüntüsü ortaya çıktı.
Konserve ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.