Kışlık hazırlıkları başladı! Domates sosu böyle yapılırsa bir yıl boyunca küflenmiyorYazın en güzel ve taze domateslerinin lezzetini kış boyunca sofralarınızda görmek istemez misiniz? Kışlık hazırlıkların vazgeçilmezlerinden biri olan domates sosu, doğru yapıldığında aylarca tazeliğini koruyabilir ve küflenmeden saklanabilir. Ancak, bu sosu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. İşte kış boyunca güvenle tüketebileceğiniz, küflenmeyen domates sosu yapımının sırrı!
Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserveYazın hazırlanılan bazı yiyecekler, kışın taze ve leziz tatlara devam edebilmemiz için önemli. Şimdi sana efsane üçlünün kısa tariflerini vereceğiz.
Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenlerDiyetisyen Zeynep Özcan Sert, sonbaharın gelmesiyle kış aylarında çeşitli ve sağlıklı sebzeler tüketmek için evde konserve hazırlıklarının başladığına dikkat çekti. Sert, "Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır" dedi.
Listeyi açıklıyoruz: İşte çabucak yemek hazırlamanızı sağlayacak 6 konserveİdeal bir dünyada yaşasak her akşam organik gıda pazarından satın aldığımız taze sebzelerle akşam yemeği hazırlardık. Maalesef böyle bir dünyada yaşamadığımız ve zamanımız da olmadığı için yemek yapmaya üşeniyoruz. Yaşadığımız koşullarda her hafta taze sebze stoklama imkanımız da yok. İşte dondurulmuş ve konserve sebzeler burada devreye giriyor. Dondurulmuş sebzelerin cankurtaran olduğu bilinmesine rağmen birçok kişi konserve sebzeleri unutuyor. Ancak konserve sebzeler de aynı derecede size yardımcı olabilir. Bir dahaki sefere zamanınız olmadığında veya kendinizi yorgun hissettiğinizde marketten almanız gereken 6 konserveyi açıklıyoruz... PEMBENAR ÖZEL
Dikkat! Evde yapılan domates konservesi zehirleyebilirGıda Mühendisi Doç.Dr. Ruhan Aşkın Uzel, evde yapılan konservelerde felce kadar gidebilen kötü sonuçlara neden olan 'botulizm' denilen bir zehirlenmenin ortaya çıkabileceğine dikkati çekip uyardı. İşte mutlaka bilmeniz gerekenler...
Ev yapımı konservelerdeki tehlike!Domates konservesi yiyen aynı aileden 3 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından konservelerdeki tehlikeler yine gözler önüne serildi...
Adana'da esrarengiz ölümlerAdana'da domates konservesinden yapılan menemeni yedikleri iddia edilen anne, baba, oğul ve teyze 1.5 ay içerisinde hayatını kaybetti. Hastanelerde hayatını kaybeden 4 kişinin kesim ölüm sebebini adli tıp raporu belirleyecek.