Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.055 kavurma haberi bulunmuştur.
YEPYENİ ŞOK KATALOG İNDİRİMİ SATIŞTA! 💥ŞOK aktüel 5 Mart 2025 katalog fırsatları ile indirimli ürün fiyatları! Kahve Makinesi, Ütü, Saç Kurutma Makinesi, Parfüm...ŞOK 5-11 Mart 2025 katalog bu haftanın indirimli ürünleri belli oldu. ŞOK aktüel indirimleri kataloğunda çarşamba günü onlarca ürün raflardaki yerini alıyor. 5 Mart Çarşamba ŞOK aktüel kataloğunda; kahve makinesi, ütü, saç kurutma makinesi, parfüm gibi ürünler dikkat çekiyor. ŞOK zincir marketlerde bu hafta; labne, tost peyniri, yoğurt, pirinç, kavurma, bal, çay, salça, tuvalet kağıdı gibi gıda ürünleri de bulunuyor. İşte, Mart ayının ilk ŞOK aktüel kataloğu indirimli ürünlerin fiyat listesi...
Düdüklüye gerek duymayacaksınız! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyinEt yemekleri, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Ancak çoğu zaman etin pişmesi uzun sürer ve istenilen yumuşaklık elde edilemez. Oysa bazı basit yöntemlerle, tencerenizde lokum gibi etler hazırlamanız mümkün! İşte eti daha hızlı ve lezzetli pişirmenin yolları!
Gelen hediyeyle 50'sinde patron oldu! Çekirdekleri atmaya kıyamadı, talebe yetişemiyorEşi iflas etmişti, ailece zor zamanlardan geçiyorlardı. Ancak Gaziantep doğumlu Meral Marangoz, oğlunun hediye olarak getirdiği çikolata kaplı hurmalardan ilham aldı ve 50 yaşından sonra girişimci oldu. İşte "Bu yaştan sonra girişimci olmak çılgınca ama yaptım” diyen Marangoz'un hikâyesi.
Baristaların kariyerini güçlendiren yarışmalar sektöre yön veriyorKahve, sadece bir içecek değil, aynı zamanda bir sanat ve bu sanatı en iyi şekilde sunanlar ise baristalar. Yerli ve milli kahve markası Arabica Coffee House, baristalarının gelişimini desteklemek için sunduğu eğitimler ve kariyer fırsatlarıyla dikkat çekiyor.
Tüketici derneklerinden ramazan alışverişi uyarısıTüketici dernekleri, vatandaşlara, ramazan ayı alışverişinde ürün fiyatlarını, son kullanma tarihlerini kontrol etmesi ve ihtiyaçtan fazla ürün almaması yönünde uyarıda bulundu.
Kahve üretimi 320 tona ulaştıTürkiye’deki kahve sektörü, 10 milyar TL’nin üzerinde bir pazar büyüklüğüne ulaşmış durumda. Ülkemizdeki kahve tüketimi ise yıllık olarak kişi başı yaklaşık 1.7 kilogram civarına yükseldi. Bu sayı, önceki yıllara kıyasla önemli bir artış gösteriyor.
Acı Gerçek: Bilim, kahvenin tadının herkese neden farklı geldiğini açıkladıBir dahaki sefer kahvenin acı tadını alıp yüzünüzü buruşturursanız, suçlu DNA'nız olabilir. Almanya'daki Münih Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı yeni araştırma, Arabica kahvesinin karakteristik acılığının kişiden kişiye neden farklılık gösterdiğine dair ilginç bulgular ortaya koydu ve bunun sadece kavurma derecesiyle ilgisi olmadığı görüldü.
Pişmeyen eti pamuk gibi yapıyor! Tencereye 1 bardak mutlaka ekleyinSert ve zor pişen etler, mutfakta karşılaşılan en büyük zorluklardan biridir. Özellikle yemek yaparken etlerin yumuşacık bir kıvamda olması beklenirken, sert ve lezzetsiz bir sonuç elde etmek hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak, basit ve doğal yöntemlerle etlerinizi pamuk gibi yumuşak hale getirmek mümkün. İşte, tencereye ekleyeceğiniz 1 bardak malzeme ile etlerinizi nasıl mükemmel bir kıvama getirebileceğinizi öğrenin!
Kabaktan çıkan çekirdek hazineymiş! Kavurmanın da bir taktiği var, ziyan olmuyorBu mevsimin yıldızı bal kabakları alındıysa, enfes tatlılar, şifa dolu çorbalar, pilavlar, makarnalar yapmışsınızdır. Peki çekirdekler? Sakın çöpe atmayın, şifası çekirdeğinde olan kabak çekirdeklerini 7 adımda kavurup lezzetli bir kuru yemiş serüvenine çıkabilirsiniz!
Kahve keyfini sergiye taşıdıKurukahveci Mehmet Efendi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde “Hakiki Kahve Keyfi” sergisiyle kutluyor.
Sarımsak kabuğu jet hızıyla soyulacak! Şefler bu hileye başvuruyor, çok kolaymışSarımsak, yemeklerin olmazsa olmazı, mutfağın hem şifalı hem de lezzetli kahramanıdır. Ancak birçok kişi için sarımsak soymak, vakit alıcı ve zahmetli bir görev haline gelebiliyor. Özellikle de çok miktarda sarımsak soymak gerekiyorsa, bu durum bir işkence halini alabiliyor. Kabukları ayıklamakla uğraşırken mutfak tezgahında dağınıklık var etmemeye çalışmak ise cabası. Ama size iyi bir haberimiz var; birkaç basit sarımsak soyma hilesi ile sarımsakları kısa sürede ve zahmetsizce soyabilirsiniz. Üstelik ek bir ekipmana da ihtiyacınız yok.
İster fırında ister tavada yapın! Fındıkları 5 dakikada kabuklarından ayıracakFındık sever misiniz? Büyük olasılıkla cevabınız "Evet!" Peki, fındığı kabuklu mu yoksa kabuksuz mu tüketmeyi tercih ediyorsunuz? Bu soruya da cevabınız “Tabi ki, kabuksuz” olacaktır. Ancak işin zor kısmı bu noktada başlıyor; sert fındık kabuklarını kırıp lezzetli iç tanelere ulaşmak ve ardından o incecik kahverengi zarlarını temizlemek. İşte, doğru yöntemi bilmenin önemi de bu noktada anlaşılıyor. Biz de bu yazımızda sizlere 5 dakika da fındıkları kabuklarından arındırmanın yolunu, yollarını anlatacağız.
Masterchef'te kıran kırana mücadele! 3. eleme adayı belli oldu'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Mavi Takım ve Kırmızı takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele verdi. Üçüncü eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
Kavurunca bütün vitamini sıfırlıyor! Kaloriyi ve yağı fullüyormüş, mutfaktaki kritik hataGenellikle akşam yemeklerinin yanında mutlaka pilav veya bulgur yemeği bulunur. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu gıdalar doğru tekniklerle hazırlanmadığı zaman tüm faydasını kaybedebiliyor. Özellikle kavurma işlemi, içerisindeki B vitaminini ortadan kaldırıyor. İşte bulgur ve pirinç hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler.
Evinde yıllardır fındık kavuruyordu, atölye kurduTrabzon'da fındık üreticisi Nurcan Yılmaz, iki yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) katkısıyla kurduğu atölyede hem kendi ürettiği hem de müşterilerinin getirdiği fındığı işliyor.
Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı! Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyorBirçok farklı alternatif için hazırlanabilen patlıcan, salatalarda, yemeklerde, soslarda ve daha bambaşka işlemlerde tercih ediliyor. Dolma veya kurutma yapmak için oyulan patlıcan içleri ise direkt çöpe atılıyor. Ancak bu besinin içini değerlendirerek bir lezzet şöleni oluşturmak mümkün.
Mantar kavurması nasıl yapılır? Püf noktası meğer buymuşMantar kavurması, pratik ve lezzetli bir yemek seçeneği olarak mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, doğru teknikler ve püf noktaları ile mantar kavurmanızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, mantar kavurmasının yapılışı ve mükemmel bir sonuç elde etmenin sırları!
Kırmızı etin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! 1 bardak eklemeniz yetiyorKırmızı etin pişirilmesi, lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için özen ve dikkat gerektirir. Etin yumuşacık, lokum kıvamında olması her zaman kolay olmayabilir. Ancak, sadece 1 bardak ekleyerek kırmızı eti pamuk gibi yumuşatmanın sırrını açıklıyoruz. İşte, kırmızı etin lokum gibi olması için bilmeniz gereken püf noktaları!
Kavurma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.