Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.043 kavurma haberi bulunmuştur.
Kahve keyfini sergiye taşıdıKurukahveci Mehmet Efendi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde “Hakiki Kahve Keyfi” sergisiyle kutluyor.
Sarımsak kabuğu jet hızıyla soyulacak! Şefler bu hileye başvuruyor, çok kolaymışSarımsak, yemeklerin olmazsa olmazı, mutfağın hem şifalı hem de lezzetli kahramanıdır. Ancak birçok kişi için sarımsak soymak, vakit alıcı ve zahmetli bir görev haline gelebiliyor. Özellikle de çok miktarda sarımsak soymak gerekiyorsa, bu durum bir işkence halini alabiliyor. Kabukları ayıklamakla uğraşırken mutfak tezgahında dağınıklık var etmemeye çalışmak ise cabası. Ama size iyi bir haberimiz var; birkaç basit sarımsak soyma hilesi ile sarımsakları kısa sürede ve zahmetsizce soyabilirsiniz. Üstelik ek bir ekipmana da ihtiyacınız yok.
İster fırında ister tavada yapın! Fındıkları 5 dakikada kabuklarından ayıracakFındık sever misiniz? Büyük olasılıkla cevabınız "Evet!" Peki, fındığı kabuklu mu yoksa kabuksuz mu tüketmeyi tercih ediyorsunuz? Bu soruya da cevabınız “Tabi ki, kabuksuz” olacaktır. Ancak işin zor kısmı bu noktada başlıyor; sert fındık kabuklarını kırıp lezzetli iç tanelere ulaşmak ve ardından o incecik kahverengi zarlarını temizlemek. İşte, doğru yöntemi bilmenin önemi de bu noktada anlaşılıyor. Biz de bu yazımızda sizlere 5 dakika da fındıkları kabuklarından arındırmanın yolunu, yollarını anlatacağız.
Masterchef'te kıran kırana mücadele! 3. eleme adayı belli oldu'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Mavi Takım ve Kırmızı takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele verdi. Üçüncü eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
Kavurunca bütün vitamini sıfırlıyor! Kaloriyi ve yağı fullüyormüş, mutfaktaki kritik hataGenellikle akşam yemeklerinin yanında mutlaka pilav veya bulgur yemeği bulunur. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu gıdalar doğru tekniklerle hazırlanmadığı zaman tüm faydasını kaybedebiliyor. Özellikle kavurma işlemi, içerisindeki B vitaminini ortadan kaldırıyor. İşte bulgur ve pirinç hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler.
Evinde yıllardır fındık kavuruyordu, atölye kurduTrabzon'da fındık üreticisi Nurcan Yılmaz, iki yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) katkısıyla kurduğu atölyede hem kendi ürettiği hem de müşterilerinin getirdiği fındığı işliyor.
Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı! Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyorBirçok farklı alternatif için hazırlanabilen patlıcan, salatalarda, yemeklerde, soslarda ve daha bambaşka işlemlerde tercih ediliyor. Dolma veya kurutma yapmak için oyulan patlıcan içleri ise direkt çöpe atılıyor. Ancak bu besinin içini değerlendirerek bir lezzet şöleni oluşturmak mümkün.
Mantar kavurması nasıl yapılır? Püf noktası meğer buymuşMantar kavurması, pratik ve lezzetli bir yemek seçeneği olarak mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, doğru teknikler ve püf noktaları ile mantar kavurmanızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, mantar kavurmasının yapılışı ve mükemmel bir sonuç elde etmenin sırları!
Kırmızı etin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! 1 bardak eklemeniz yetiyorKırmızı etin pişirilmesi, lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için özen ve dikkat gerektirir. Etin yumuşacık, lokum kıvamında olması her zaman kolay olmayabilir. Ancak, sadece 1 bardak ekleyerek kırmızı eti pamuk gibi yumuşatmanın sırrını açıklıyoruz. İşte, kırmızı etin lokum gibi olması için bilmeniz gereken püf noktaları!
Soğan ile sarımsağı birlikte pişiren yandı! Meğer karaciğeri tahriş edip bitiriyormuşHer yemekte kullandığımız bir sebze vardır ki o da soğandır. Bazı yemeklerde ise bu lezzeti daha da artırmak sarımsak kullanırız. Herhangi bir zararı var mı diye düşünmeden yaptığımız soğan ve sarımsağı beraber kavurma işlemi sağlığımız için tehdit oluşturabilir. İşte soğan ve sarımsağın beraber pişirilmeme nedenleri.
150 milyon TL'lik yatırım hedefiİşinin parçasını oluşturan sektörlere yatırım yapan Arabica Coffee House; güneş enerjisi, gıda fabrikası, mobilya fabrikası, sos şurup üretim tesisi, kahve posasından elde edilen kahve yağı ile krem üretimi vb pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Bu alanlardaki yatırımları ile 2024 yılı toplam yatırım tutarı ise ortalama 150 milyon TL olacak…
MASTERCHEF RATATOUİLLE (RATATUY) TARİFİ | 🍆 Ratatouille nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan Fransa'nın geleneksel yemeği Ratatouille yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Ratatouille (ratatuy) nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Ratatouille tarifi…
MASTERCHEF SOĞAN ÇORBASI TARİFİ |🧅 Steak tartar nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te düellolar hız kesmeden devam ediyor. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan soğan çorbası yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte soğan çorbası tarifi…
Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeli! Ciğer kurumuyor lokum gibi oluyorTürk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak ciğerin kuru olmasını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları bulunmaktadır. Bu püf noktalarına dikkat ederek ciğer kavurmanızı daha hale getirebilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeliymiş...
Bakan Bak'tan Gazze açıklaması: Dünya liderleriyle görüştük, inşallah zulüm sona erecekGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gazze'de yaşanan soykırım bizi derinden üzüyor. Bu zulme son vermek gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki temasları devam ediyor. 3 gün önce de İspanya ve İtalya'daydık. Dünya liderleriyle görüştük; inşallah o zulüm de sona erecek'' dedi.
Kavurma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.