04.12.2024 - 16:18 | Son Güncellenme:
Sarımsak soymak zor olmak zorunda değil. Aslında birkaç basit hileyle hem zamandan tasarruf edebilir hem de mutfakta keyifli vakit geçirebilirsiniz. İster yemek hazırlarken hız kazanmak isteyen bir şef olun, ister mutfakta vakit geçirmeyi seven biri, bu kolay ama etkili tekniklerle siz de 1 dakika da sarımsak soyabileceksiniz.
Bu yöntem klasik ve aslında oldukça etkilidir. Sarımsağı bir kesme tahtasına yerleştirip bıçağın düz kısmıyla hafifçe bastırdığınızda kabuklar kendiliğinden ayrılmaya başlar. Böylece kabukları kolayca soyabilirsiniz. Ancak fazla bastırmamaya dikkat edin.
Çalkalamak mı, o nasıl oluyor demeyin, deneyin ve görün. Önce sarımsakları bir kavanoza koyup kapağını kapatın, ardından kuvvetlice çalkalamaya başlayın. Kabuklar sallanma etkisiyle soyulmaya başlayacak. Bu yöntem hem eğlenceli hem de pratik bir çözüm sunduğu için özellikle çocuklarınızla mutfakta vakit geçirirken deneyebilirsiniz.
Sarımsakları birkaç dakika sıcak suyun içinde bekleterek kabuklarının yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede ekstra efor sarf etmeden soyabilirsiniz. Özellikle çok miktarda sarımsak soymanız gerektiğinde size zaman kazandırabilir.
Sarımsağın uç kısmına küçük bir çentik attıktan sonra hafifçe bastırarak kabukların kolayca soyulmasını sağlayabilirsiniz. İsterseniz alt kısmını, yani kök kısmını da kesebilir, oradan da kolaylıkla soyabilirsiniz.
Sarımsakları kabukları ile tavada birkaç saniye kuru şekilde kavurmak kabukların çatlamasına neden olur. Bu sayede çatlamış çabukları kolayca soyabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1-2 dakika vurmanız yeterli, aynı şekilde 1 dakika gibi bir sürede de tüm kabukları soyabiliyorsunuz.
Öncelikle mikrodalga makinesinde süreyi 30 saniyeye ayarlayın. Bütün haldeki sarımsağı mikrodalgaya koyun, 30 saniye bekledikten sonra tek yapmanız gereken elinizde hafif bir şekilde ovalamak. Sadece 1 dakika da sarımsak kabuklarından kurtulabilirsiniz.