30.11.2024 - 01:36 | Son Güncellenme:
Süt helvası, Türk mutfağında sıkça yapılan, hafif tatlılardan biridir. MasterChef Türkiye izleyicisi süt helvası için araştırma yapmaya başladı. Yarışmacılar 30 dakika içinde süt helvası yapmak zorunda. Peki süt helvası tarifi nedir, nasıl yapılır? İşte süt helvası malzemeleri ve yapılışı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
Unu Kavurma: Geniş bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı ısıtın. İçine unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun. Unun kokusu çıkıp altın rengini almaya başladığında, karışıma sütü ve suyu ekleyin.
Şeker Ekleme: Süt ve suyu ekledikten sonra şekerini de ilave edin. Karışım kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın.
Kıvam Alması: Karışım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve helva kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Eğer helvanızın daha yoğun olmasını istiyorsanız, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.
Vanilin ve Servis: Helva kıvamını aldıktan sonra vanilini ekleyin. Son olarak, ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.