17.11.2024 - 11:47 | Son Güncellenme:
Kış sebzelerinin başında gelen karnabahar yağ yakma özelliğiyle öne çıkar. Ek olarak bu faydalı besin metabolizmayı da hızlandırır. Ancak karnabahar lezzetiyle ön planda olmasa da, faydalarıyla pek çok kişinin tercih ettiği bir sebze.
Beyaz renk çiçekli kısmı ve yeşil yaprakları olan karnabahar, pek çok yemek tarifinin ana malzemesidir. Faydaları yüzyıllar önce keşfedilmiş olan karnabahar, uzmanlar tarafından da öneriliyor. Üstelik bambaşka bir tarifle!
Sadece ana yemek olarak tüketilmeyen karnabaharın çorbası da yapılabiliyor. Karnabahar lezzetinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damaklarda kalacak karnabahar çorbasını pratik bir şekilde evde yapabilirsiniz.
Bir demet parçalanmış karnabahar, 4 yemek kaşığı köri, 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu, yarım tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber, tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet rendelenmiş kırmızı soğan, 2 tane ezilmiş sarımsak, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, 10 doğranmış lahana yaprağı, 2 doğranmış havuç, 5 su bardağı sebze suyu, 2 su bardağı hindistan cevizi sütü bu çorba için gereken malzemeler arasında.
Derin bir tencerede karnabaharları 30 dakika kadar kaynatın. Daha sonra kırmızı soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun ve küp küp doğradığınız lahana yapraklarını ekleyerek kavurmaya devam edin. Haşlanan karnabaharları, Hindistan cevizi sütünü, havucu ve kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
20 dakika kaynattıktan sonra blenderdan geçirin. 2 su bardağı su daha ekleyip 15 dakika daha kaynatarak hazır hale getirebilirsiniz. Bu son adımla çorbanız hazır olacak. Afiyet olsun!