Glutensiz

Glutensiz

Son dakika glutensiz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glutensiz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glutensiz haber sayfamızda...

Glutensiz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 392 glutensiz haberi bulunmuştur.
Dondurulmuş ürün pazarı 5 milyar TL’ye ulaştı
Dondurulmuş ürün pazarı 5 milyar TL’ye ulaştıTürkiye’de gıda sektörünü ilklerle tanıştıran, yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki varlığıyla ülkemize değer katan Pınar Et, son yıllarda tüketici taleplerine hızla cevap verebilmek ve pazarın dinamiklerine uyum sağlamak için yoğun bir inovasyon sürecine odaklanarak dondurulmuş ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor.
19.11.2024Ekonomi
Glütensiz pizza tabanıyla inovasyon ödülü aldı
Glütensiz pizza tabanıyla inovasyon ödülü aldıPınar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 285 bin profesyonelin 400 binden fazla ürün ve yeniliği sergilediği SIAL Paris 2024’ten ödülle döndü.
15.11.2024Ekonomi
Giremediği tarif yok! Adeta nohuttan gelen mucize, zayıflamak isteyenler denesin
Giremediği tarif yok! Adeta nohuttan gelen mucize, zayıflamak isteyenler denesinNohut, protein, lif ve vitamin açısından zengin yapısıyla hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir gıda olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda, farklı tariflerde de kullanımı giderek artan nohut, vegan ve vejetaryen beslenmede de önemli bir protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Nohut cipsiler, nohut burgerler hatta nohut içeren tatlılar.
Makarnada inovatif çeşitler sunan Pastavilla’nın Genel Müdürü Arslan: Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de
Makarnada inovatif çeşitler sunan Pastavilla’nın Genel Müdürü Arslan: Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’deDünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
29.10.2024Ekonomi
Glütensiz pizza tabanı "SIAL Innovation" ödülüne layık görüldü
Glütensiz pizza tabanı "SIAL Innovation" ödülüne layık görüldüNesillerin sağlığı adına 50 yılı aşkın süredir sofraları sağlık ve lezzetle buluşturan Pınar, Dünya’nın en büyük gıda fuarları arasında gösterilen SIAL 2024 Paris’e katıldı.
28.10.2024Ekonomi
Makarnada inovatif çeşitler sunan Pastavilla'nın Genel Müdürü Arslan: Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de
Makarnada inovatif çeşitler sunan Pastavilla'nın Genel Müdürü Arslan: Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’deDünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı "Serie Speciale” çok sevildi
28.10.2024Advertorial
Amare Global’de yeni dönem başlıyor
Amare Global’de yeni dönem başlıyorModern yaşamın getirdiği işlenmiş besinler, trans yağlar ve endüstriyel şeker içeren hazır gıdalar, doğal beslenmeyi zorlaştırıyor. Daha dinç, zinde ve enerjik olmak için antioksidan, vitamin ve mineral deposu gıda takviyeleri önemli yer tutuyor.
12.10.2024Advertorial
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenme
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
14.09.2024Pazar
13 bin yıllık kavılca buğdayında hasat dönemi
13 bin yıllık kavılca buğdayında hasat dönemiArdahan'da 13 bin yıllık bir geçmişi bulunan kavılca buğdayının hasadına başlandı.
12.09.2024Ekonomi
Bulgurun, buğdayın tahtını salladı! Bir yiyen acıkmak bilmiyor, üstelik glütensiz
Bulgurun, buğdayın tahtını salladı! Bir yiyen acıkmak bilmiyor, üstelik glütensizBulgur ve buğday her gün beslenmemizi oluşturan yiyeceklerin başında geliyor. Ancak glüten içeriyor olması ve kilo almaya neden olmasıyla pek de tercih edilmiyor. Peki, buğday ve bulgur yerine neler tüketilebilir? Detaylar haberimizde!
Tek renk değil rengarenk beslenin!
Tek renk değil rengarenk beslenin!İstanbul Yazın sıcaklarda fazla bir şey yemek istenmediğinde tek yönlü beslenilip zayıflama diyetleri yapılırken, beslenme uzmanları moda diyetler, özellikle de detoks konusunda uyarıyor.
26.07.2024Ege
Emine Erdoğan atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret etti
Emine Erdoğan atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret etti, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indiren dolum istasyonlarını inceledi.
20.07.2024Gündem
Farklı lezzetler ve yeni teknolojiler buluştu
Farklı lezzetler ve yeni teknolojiler buluştuTürkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünya genelinden gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturmaya devam ediyo-r.
12.07.2024Ekonomi
Üniversite öğrencilerinden, glütensiz kek ve patates üretimi
Üniversite öğrencilerinden, glütensiz kek ve patates üretimiSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencileri, glütensiz kek ve patates cipsleri üretti.
4.07.2024Eğitim
Glütensiz ve ketojenik diyetlere ilgi artıyor! Uzmanlar son noktayı koydu
Glütensiz ve ketojenik diyetlere ilgi artıyor! Uzmanlar son noktayı koyduYaz mevsiminin gelmesiyle başlayan hızla kilo verme telaşı ile sağlıksız diyetlere yönelim artıyor. Bilinçsiz bir şekilde yapılan diyetlerin, metabolizmanın dengesini bozarak tekrar kilo alınmasını kolaylaştırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, sağlıklı kilo vermek isteyenlere önemli önerilerde bulundu.
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldi
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
20.06.2024Haberler
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldi
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
20.06.2024Ekonomi
Karabuğday üretimi için ekim yapıldı
Karabuğday üretimi için ekim yapıldıOrdu Büyükşehir Belediyesi, gluten hassasiyeti olanlar için önemli bir ürün olan ve Türkiye’de talebin 40 bin tonu aştığı karabuğday üretimi için harekete geçti.
29.05.2024Ekonomi
Denemek için karabuğday ektiler! Talep yağıyor
Denemek için karabuğday ektiler! Talep yağıyorKastamonu’nun İhsangazi ilçesinde 3 yıl önce denemek amacı ile karabuğday eken çiftçi aile, çölyak hastalarının taleplerine yetişemez hale geldi. Yoğun talebe yetişmeye çalışan çiftçiler, tarlalarını karabuğdayla buluşturdu.
18.05.2024Ekonomi
Türkiye'den Gazze'ye yardımlar sürüyor! 'İyilik Gemisi' Mersin'den uğurlandı
Türkiye'den Gazze'ye yardımlar sürüyor! 'İyilik Gemisi' Mersin'den uğurlandıKızılay ile AFAD’ın birlikte yürüttüğü insani yardım operasyonu kapsamında, toplam 5 bin 66 tonluk insani yardım malzemesi taşıyan yeni 'İyilik Gemisi', Mersin Limanı'ndan Gazze'ye uğurlandı.
5.05.2024Gündem
‘Glutensiz’ efsanesi! 'Kalp sağlığına faydası yok'
‘Glutensiz’ efsanesi! 'Kalp sağlığına faydası yok'Çölyak hastalarının uyguladığı ‘Glutensiz beslenme’ biçimi birçok faydası olduğu gerekçesiyle normal insanlar arasında da giderek yayılıyor. Yapılan çalışmalar ise sağlıklı bireylerde gluteni sıfırlamanın hiçbir faydası olmadığını ortaya koydu.
28.04.2024Gündem
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyorYaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…
13.04.2024Yemek
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymışOsmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
11.04.2024Yemek
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifiGünümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
11.04.2024Yemek
Süper gıda: Karabuğday
Süper gıda: Karabuğday“Forbes” dergisi, 2024’te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdalar arasında “karabuğday”ı da saydı.
3.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Glutensiz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.