Son dakika glutensiz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan glutensiz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan glutensiz haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 395 glutensiz haberi bulunmuştur.
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takipGıda etiket, reklam ve broşürlerindeki resimler ve örnekli gösterimler, tüketiciyi yanıltıcı terimlerle aynı kapsamda incelemeye tabi tutulacak.
'Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de'Dünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
Dondurulmuş ürün pazarı 5 milyar TL’ye ulaştıTürkiye’de gıda sektörünü ilklerle tanıştıran, yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki varlığıyla ülkemize değer katan Pınar Et, son yıllarda tüketici taleplerine hızla cevap verebilmek ve pazarın dinamiklerine uyum sağlamak için yoğun bir inovasyon sürecine odaklanarak dondurulmuş ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor.
Glütensiz pizza tabanıyla inovasyon ödülü aldıPınar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 285 bin profesyonelin 400 binden fazla ürün ve yeniliği sergilediği SIAL Paris 2024’ten ödülle döndü.
Giremediği tarif yok! Adeta nohuttan gelen mucize, zayıflamak isteyenler denesinNohut, protein, lif ve vitamin açısından zengin yapısıyla hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir gıda olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda, farklı tariflerde de kullanımı giderek artan nohut, vegan ve vejetaryen beslenmede de önemli bir protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Nohut cipsiler, nohut burgerler hatta nohut içeren tatlılar.
Amare Global’de yeni dönem başlıyorModern yaşamın getirdiği işlenmiş besinler, trans yağlar ve endüstriyel şeker içeren hazır gıdalar, doğal beslenmeyi zorlaştırıyor. Daha dinç, zinde ve enerjik olmak için antioksidan, vitamin ve mineral deposu gıda takviyeleri önemli yer tutuyor.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
Tek renk değil rengarenk beslenin!İstanbul Yazın sıcaklarda fazla bir şey yemek istenmediğinde tek yönlü beslenilip zayıflama diyetleri yapılırken, beslenme uzmanları moda diyetler, özellikle de detoks konusunda uyarıyor.
Emine Erdoğan atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da atıksız alışverişi teşvik eden marketi ziyaret etti, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indiren dolum istasyonlarını inceledi.
Farklı lezzetler ve yeni teknolojiler buluştuTürkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünya genelinden gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturmaya devam ediyo-r.
Glütensiz ve ketojenik diyetlere ilgi artıyor! Uzmanlar son noktayı koyduYaz mevsiminin gelmesiyle başlayan hızla kilo verme telaşı ile sağlıksız diyetlere yönelim artıyor. Bilinçsiz bir şekilde yapılan diyetlerin, metabolizmanın dengesini bozarak tekrar kilo alınmasını kolaylaştırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, sağlıklı kilo vermek isteyenlere önemli önerilerde bulundu.
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
Karabuğday üretimi için ekim yapıldıOrdu Büyükşehir Belediyesi, gluten hassasiyeti olanlar için önemli bir ürün olan ve Türkiye’de talebin 40 bin tonu aştığı karabuğday üretimi için harekete geçti.
Denemek için karabuğday ektiler! Talep yağıyorKastamonu’nun İhsangazi ilçesinde 3 yıl önce denemek amacı ile karabuğday eken çiftçi aile, çölyak hastalarının taleplerine yetişemez hale geldi. Yoğun talebe yetişmeye çalışan çiftçiler, tarlalarını karabuğdayla buluşturdu.
‘Glutensiz’ efsanesi! 'Kalp sağlığına faydası yok'Çölyak hastalarının uyguladığı ‘Glutensiz beslenme’ biçimi birçok faydası olduğu gerekçesiyle normal insanlar arasında da giderek yayılıyor. Yapılan çalışmalar ise sağlıklı bireylerde gluteni sıfırlamanın hiçbir faydası olmadığını ortaya koydu.
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyorYaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…
Glutensiz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.