Son dakika genetik mutasyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan genetik mutasyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan genetik mutasyon haber sayfamızda...
Deve kuşu gibi iki parmakları var! Köye gelenler korkarak baksa da avantaja çevirdilerÜç orta ayak parmakları yok, diğer ikisi ise içe dönük. Kültürel olarak izole, doğayla uyum içinde, basit ve sade bir yaşam süren Afrika’daki Vadoma Kabilesi, benzeri olmayan özellikleri nedeniyle görenleri şaşkına çeviriyor. Üstelik 'Deve Kuşu Kabilesi 'olarak anılan topluluk kimsede olmayan bu özelliği avantaja bile çevirmiş. Peki ama nasıl?
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zaferİzmir'de yaşayan Aylanç Topuz (82), 2 yıl önce unutkanlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dördüncü evre kanser olduğunu tesadüfen öğrenen Topuz, çocuklarıyla el ele vererek kanseri yendi.
Yalnızca 134 vaka var! Dünya bebeklerini öldürmekten 20 yıl hapis yatan anneyi konuşuyor'Avustralya'nın en kötü kadın seri katili' başlıklarıyla manşetlere taşınan Kathleen Folbigg, demir parmaklıklar arkasında geçen 20 yılın ardından bilimin devreye girmesiyle özgürlüğüne kavuştu. Folbigg'inDNA'sında hemen yakalanan olağandışı bir genetik sekans, annenin suçsuz olduğunu kanıtlayan verileri tetikledi.
Ağrı ve acı hissetmiyor! 65 yaşına kadar fark etmediAğrı ve acı hissetmeyen kadın olarak bilinen Jo Cameron hakkında yapılan son test sonuçları yayınlandı. Testlere göre kadının acı hissetmemesinin nedeni vücudunda hücresel bazda meydana gelen bir mutasyon.
Mamografi yaşı değişmeli mi?Tüm dünyada meme kanseri görülme yaşı aşağıya doğru iniyor. Türkiye’de ise her 5 meme kanserinden biri 40 yaşın altında. Ancak erken teşhiste hayati rol oynayan mamografi için önerilen yaş 40. Peki mamografi yaşını 30’lara çekmek erken teşhiste fark yaratır mı? Uzmanlara sorduk.
Dünyada adı konulmamış genetik mutasyon! Abdurrahman ile keşfedildiTürkiye’de yaşayan Suriyeli Fityan ailesinin yeni doğan bebekleri Abdurrahman, henüz 4 aylıkken yaşadığı ishal sorunu nedeniyle 2 yıl önce doktora götürüldü. Zayıflıktan ölüm eşiğine gelen Abdurrahman’ın iyileşmeyen ishal sorununu araştırmak için yapılan testlerde ise dünyada adı konulmamış bir genetik mutasyon sonucu hastalığın oluştuğu tespit edildi. Araştırma sonucu ise dünyanın sayılı tıp dergilerinden ‘Nature dergisinde’ yayınlanarak tıp literatürüne girdi.
Bu hastalığa dikkat! Her dört kişiden birinde genetik mutasyon saptanıyorAkciğer kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanser ölümlerinde en sık neden, kadınlar ve erkeklerde her dört kanser ölümünden birinin sorumlusu olarak gösteriliyor. Sigara kullanımı ise akciğer kanserinin en büyük tetikleyicisi olarak öne çıkıyor. Genellikle ileri evrede tam iyileşme sağlanamayan bir hastalık olan akciğer kanseri hastalarının yüzde 65-70’ine, ameliyata uygun olmayan dönemlerde tanı konuluyor. Bu hastalarda uygulanan tümör genetik profillemesi işlemi sonucunda her 4 hastadan birinde genetik değişiklik saptandığını ve bu hastalara kişiye özel hedefli tedaviler uygulandığını belirten Prof. Dr. Umut Demirci, konu hakkında bilgi verdi.
Karaciğerin şifrelerini çözecekABD’deki Rockefeller Üniversitesi’nden, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’ne dönen Dr. Serkan Belkaya, “Karaciğerdeki hastalıkların genetik şifresini çözmek yeni ilaç ve tedavilerin yolunu açacak” diyor
Somali Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru Somali Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?Habeş Kedisi adıyla da bilinen Somali kedisi, en farklı kedi türleri arasında yer almaktadır. Habeş kedilerinin geçirdiği genetik mutasyon sonucu 19. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkmış bir kedi türüdür. Çikolata ve bakır rengi ile diğer kedi türlerinden ayrılır. Somali kedisinin karakteristik ve fiziksel özellikleri nelerdir, bakımı nasıl yapılır? Merak edenler için araştırdık.
Homosistein Nedir? Homosistein Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü NedenleriHomosistein; et, balık, yumurta ve bazı tahıl gruplarında bulunan amino asit yapıdaki bir maddedir. Bu maddenin vücuttaki işlevinin ara parça olduğu bilinmekte ve bazı durumlarda kan tahlili ile ölçümü istenmektedir. Peki, homosistein nedir ve kaç olmalıdır? Homosistein düşüklüğü ve yüksekliğinin nedenleri nelerdir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için hazırladık.
Genetik araştırmayla kansere erken teşhisÜç yıl önce kurulan ‘İleri Düzey Genetik Analiz Laboratuvarı’nda kanser hastalığı gelmeden teşhis edilebiliyor. Proje yöneticilerinden Doç. Dr. Doğanay, ‘2 yılda 5 bin hastaya teşhis konuldu’ dedi.
Fazla hijyen çocuklarda ‘lösemiye yol açıyor’İngiltere’deki Kanser Araştırmaları Enstitüsü’nden Profesör Mel Greaves, mikroplardan arındırılmış modern yaşam biçimimizin çocuklarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan Akut Limfoblastik Lösemi’ye neden olduğunu belirtti...
Körlük tedavisi için 850 bin dolar ödemeye değer mi?Körlük tedavisi için yeni bir yötem bulduğunu açıklayan Spark Therapeutics şirketinin tedavi için uyguladığı Luxturna adlı yöntemin tek bir göz için maliyeti tam 425 bin dolar. İki gözü de görme işlevini yerine getirmeyen kişiler bu parayı nasıl ödeyecek?
Acı çekmeyen ailenin sırrı çözüldüİtalya'da yaşayan Marsilis ailenin büyük bir bölümünün hiç acı hissetmemesine sebep olan durumun sırrı bilim insanları tarafından çözüldü. Aile üzerinde bir takım araştırmalar yapan bilim insanları, durumun genetik mutasyon sonucunda oluştuğunu ortaya çıkardılar.
‘ALS hastaları kahkaha atsın’Amerika’daki bilimsel çalışmalarıyla ALS hastalarına umut olan Doç. Dr. Hande Özdinler, “ALS çok zor bir hastalık ve her hastada farklı seyrediyor. ALS hastaları sık sık kahkaha atmalı. Olumlu düşünce tarzı hastalığı yavaşlatıyor” dedi
Sigara 150 genetik mutasyona yol açıyor5 bin tümörün analiz edilerek yapıldığı araştırmada sigarayla kanser arasındaki korkunç bağlantı anlaşıldı. Günde 1 paket sigara içen kişinin akciğerlerinde 150 genetik mutasyon meydana geliyor.
‘Kansere 10 yılda çare bulunabilir’Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı son rakamlara göre kanser vakaları 2035’e kadar yılda 24 milyonu bulacak. Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘Tıpta yaşanan gelişmeler umut vadediyor. 10 yılda kansere çare bulunabilir’ diye konuştu
Dişi aslanlar hayatta kalmak için 'erkekleşiyor'Afrika'da araştırmalar yapan bilim insanları, bazı dişi aslanların yelelerinin çıktığını ve erkek gibi kükrediğini tespit etti. İlk kez kayıt altına alınan aslanlar, önümüzdeki günlerde bir belgeselde de yer alacak.
Meme kanserinde tümör tipine özel tedaviAnadolu Sağlık Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Onkolojik Bilimler Sempozyumu’nda meme kanseri ile ilgili son gelişmeler ve yeni tedavi seçenekleri masaya yatırıldı.
Minik Ömer’in büyük savaşıÖmer, dünyaya ‘merhaba’ dediği andan itibaren kendini yaşam mücade-lesinin içinde buldu. Minik Ömer, 2.5 yaşında olmasına rağmen kalp nakli, kanser, kök hücre nakli, 2 beyin 3 de bağırsak ameliyatı oldu. Ama o, tüm çektiklerine inat gülücükler saçıyor, yaşama sımsıkı sarılmaya devam ediyor
Genetik Mutasyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.