Son dakika enzim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enzim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enzim haber sayfamızda...
Ankara'da sahte içkiden 54 can kaybıBaşkentte sahte içki sebebiyle 54 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin ise yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
Ankara'da sahte içkiden 54 can kaybıBaşkentte sahte içki sebebiyle 54 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin ise yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
Ankara'da sahte içkiden 33 can kaybıAnkara Valisi Şahin, sahte içki kullanımına bağlı olarak 33 kişinin vefat ettiğini, 20 kişinin de hastanelerde yoğun bakımda tedavi altında olduğunu bildirdi.
Son dakika: Ankara'da sahte içkiden 33 can kaybıAnkara Valisi Şahin, sahte içki kullanımına bağlı olarak 33 kişinin vefat ettiğini, 20 kişinin de hastanelerde yoğun bakımda tedavi altında olduğunu bildirdi.
İstanbul'da sahte içki kabusu: Ölenlerin sayısı 30'a çıktıİstanbul'da, sahte içki nedeniyle hastanelere başvuran 83 kişiden 30'u hayatını kaybetti. Öte yandan Fatih'te, bir tekel bayisinden sahte içki aldıktan sonra rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin iş yerinden alışveriş yaptığı anlar da güvenlik kamerasınca kaydedildi.
İstanbul'da sahte içki kabusu: Ölenlerin sayısı 30'a çıktıİstanbul'da, sahte içki nedeniyle hastanelere başvuran 83 kişiden 30'u hayatını kaybetti. Öte yandan Fatih'te, bir tekel bayisinden sahte içki aldıktan sonra rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin iş yerinden alışveriş yaptığı anlar da güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Alkol zehirlenmesine karşı bandrollü ürünlerde de sahteciliğe dikkat edilmeliUzmanlar, sahte içki olarak da bilinen metil alkolün çok az miktarının bile ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme neden olabileceğini belirterek, merdiven altında üretilenlerin yanı sıra bandrollü ürünlere karşı da dikkatli olunması konusunda uyardı.
Biraz karınca ekleyince oluyor! 4 canlı yeter, mayalanması da tadı da nefisSüt dolu bir kabın içine dört canlı karıncanın eklenmesi, yoğurdun mayalanma sürecini başlatmaya yeterli mikrop, enzim ve asitlerin salgılanmasını sağlıyor. Belki de ilk yoğurt nasıl yapıldı diye soranlar için güzel bir cevap olabilir. Her ülkenin kendine ait yöntemi ve bir yoğurt sırrı var. Peki bu sırlar ne?
Enzim üssü TürkiyeDünyada üretim süreçlerinde artık kimyasalların yerine enzimler almaya başladı. Tuzla'da 2014 yılında kurdukları Livzym Biyoteknoloji için Serdar Uysal, "Biyoteknolojide ülkemizi global ölçekte bir üretim üssü haline getirmek amacıyla faaliyet gösteriyoruz" diyor.
Kokladığı her yarışta rekor kırdı! Amonyak tartışması: Doping mi yoksa zehir mi?1900'lerin başında herkesin şifa sanarak içtiği 'radyum' çok geçmeden acı ölümlere ve hastalıklara sebep olunca gerçek yüzü anlaşılmıştı. Ancak pek çok kişinin faydalı sanarak hayatlarına dahil ettiği amonyak için bu pek mümkün olmadı. Haltercilerin her yarış öncesi kokladıkları bu madde, son olarak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde dikkatleri üzerine çekse de Türkiye'nin gururu Naim Süleymanoğlu için acı sonun adı oldu.
Etten hiçbir farkı yok, üstelik lezzetli! Tüm hücreleri anında proteinle dolduracakÜç ana makro besinden biri olan protein, amino asitlerden oluşur ve vücutta enerji sağlama, doku oluşturma ve onarma, hormon ve enzim üretimi ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok işlevi vardır. Peki proteini et dışında başka hangi besinlerden alabileceğinizi biliyor musunuz?
Milliyet Executive ile İhracatın Yeni Yıldızlarıİş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 35. sayısı, yarın raflarda yerini alıyor.
Estetikte dolgulara veda modasıDoğal güzellikleri yaptırdıkları dolgularla bozulan 30’lu yaşlarındaki birçok kadın, şimdi de erken yaşlanma nedeniyle yüzlerindeki yabancı maddeleri attırıp ciltlerini gerdiriyorlar.
Egzamanın ilacı doğal değil doğru ürünlerGece uyandıracak ya da okul, iş, aile hayatınızı etkileyecek kadar derin kaşıntılara neden olan, hayat kalitesini bozan egzama; kulaktan dolma sabunlar, yağlar ile tedavi edilmemeli. En doğrusu hekimin önereceği tedavidir .
Şehrin yeni yabanı
Dünyada ilk defa iki geleneksel inovasyon yönteminin kullanılmasıyla ortaya çıkan “Upgraded Food” kategorisi ile The Good Wild, dünyayı faydası artırılmış ve iyileştirilmiş besinlerle tanıştırıyor.
11 milyon dolar yatırımla 60 milyon dolar değerlemeAfrika’dan Rusya ve Orta Doğu’ya uzanan geniş coğrafyada bölgenin ilk ve tek yerli endüstriyel enzim üreticisi olan Livzym Biyoteknoloji, yeni yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.
Arıcılar organik bal üretimi için yaylalara çıkıyorBatman'ın Sason ilçesinde organik bal üretimi yapan arıcılar, daha kaliteli bal üretebilmek için son hazırlıklarını tamamlayarak yüksek rakımlı dağlara çıkacak.
Soğan doğrarken ağlamaya son! Böyle yapınca soğan göz yaşartmıyor ve yakmıyorSoğan mutfağımızda her yemeğin olmazsa olmazı. Her şeye lezzet katan soğanın en çok şikayet edilen yanı doğrarken göz yaşartması ve yakması. Soğan doğrarken göz yaşarması ve yakmasından kurtulmanın bazı püf noktaları var. Böyle soğan doğrayınca gözü yaşartmıyor ve yakmıyor.
Şeker kamışı yağı rakip olur mu?ABD’li firma, şeker kamışından yağ geliştirdiğini, bu yağın zeytinyağından bile sağlıklı olduğunu iddia ediyor. Türkiye’de sektör temsilcileri ise zeytinyağının ikamesi yağ üretmenin mümkün olmadığı görüşünde.
Enzim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.