Kobi11 milyon dolar yatırımla 60 milyon dolar değerleme

11 milyon dolar yatırımla 60 milyon dolar değerleme

03.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Afrika’dan Rusya ve Orta Doğu’ya uzanan geniş coğrafyada bölgenin ilk ve tek yerli endüstriyel enzim üreticisi olan Livzym Biyoteknoloji, yeni yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.

11 milyon dolar yatırımla 60 milyon dolar değerleme

Bu yatırıma biyoteknoloji alanının önemli küresel oyuncularından Lallemand liderlik ederken, Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures diğer önemli yatırımcılar oldu. Yatırımla birlikte, Livzym Biyoteknoloji’nin değerlemesi 60 milyon dolara ulaştı.

Haberin Devamı

Yatırım, Livzym’in enzimlerin yanında alternatif protein, hassas fermantasyon ve postbiyotik üretim kapasitesinin artırılması için kullanılacak. Ayrıca Lallemand, Livzym’in ürettiği enzimlerin dünya çapında satışını da gerçekleştirecek.

Livzym Biyoteknoloji Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Serdar Uysal, konuyla ilgili şunları söyledi: “Onlarca sektörde teknolojik ara girdi olarak kullanılan ve kimyasallara alternatif çevreci bir çözüm olan enzimi, yerli olarak üreten ilk ve tek biyoteknoloji şirketiyiz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve diğer ilgili kamu kurumlarımızın endüstriyel biyoteknolojiye verdikleri kıymetli desteklerin katkısıyla, biyoteknolojide ülkemizi global ölçekte bir üretim üssü haline getirmek amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Küresel dağıtım ağıyla biyoteknoloji alanının en önemli oyuncularından olan Lallemand’ın liderliğinde, Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures’in katılımıyla aldığımız yeni yatırımı enzim, alternatif protein teknolojileri ve hassas fermantasyon kapasitemizi artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Lallemand’ın ülkemize ve Livzym’e duyduğu güvenin stratejik bir işbirliğine dönüşmesinden memnuniyet duyuyoruz.”