DünyaEstetikte dolgulara veda modası

Estetikte dolgulara veda modası

21.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Doğal güzellikleri yaptırdıkları dolgularla bozulan 30’lu yaşlarındaki birçok kadın, şimdi de erken yaşlanma nedeniyle yüzlerindeki yabancı maddeleri attırıp ciltlerini gerdiriyorlar.

Estetikte dolgulara veda modası

Estetik dünyasında şimdi de yüz yapısını bozan dolguların çıkarılması modası esiyor. Çünkü dolguların ve botoksun genç kadınların yüz yapısını bozarak erken yaşlanmaya neden olduğu bildiriliyor. Botoks en fazla altı ayda geçiyor ama dolgular uzun yıllar yok olmadığı için yüzlerden operasyonla çıkarılması gerekiyor. İngiltere’nin ünlü yüz estetiği cerrahı Dr. Julian De Silva da şunları söyledi:

Haberin Devamı

“30’lu yaşlardaki kadınlar giderek daha fazla yüz yaşlanması şikayetiyle bana geliyor. Bunun nedeni yoğun dolgu yaptırmış olmaları. Dolgu maddesi birikebilir, her zaman doğal olarak veya hyaluronidaz (cerrahların jelleri parçalamak için enjekte edebildiği bir enzim) ile tamamen çözünmez ve çıkarılması gerçekten zor olabilir.”

Estetikte dolgulara veda modası

Dr. Silva şöyle devam etti:

“ Beş yıldır görmediğim bir hasta yüz germe ameliyatı için geri geldi. Yanaklarına, dudaklarına, çenesine dolgularla o kadar fazla hacim verilmiş ki kendisini tanıyamadım. Yüzüne her 6 ayda bir dolgu ekletince dolgular birikmiş. Onları mümkün olduğunca erittik. Ancak hastaların ciltleri dolgularla anormal gerilip bozulduğu için genellikle ameliyat olmaları gerekiyor.” İngiliz Estetik Tıp Koleji’nin (British College of Aesthetic Medicine) yönetiminden Dr. Sophie Shotter da “Yüz dolgularla paramparça oluyor. Zaman geçince geride sarkık bir cilt kalıyor. Temel risk, hastanın ne kadar dolgu yaptırdığıyla ilgili. 18 yaşına kadar dolgu yapılmaması gerektiği halde daha az saygın kliniklerin bunu yaptığını biliyoruz. Bu yüzden mağdurlar 30’lu yaşlarına geldiklerinde ciltleri sarktığı için gerdirme ameliyatına ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Yüzünü gerdirdi

38 yaşındaki ABD’li oyuncu ve şarkıcı Lindsay Lohan, yüzüne çok fazla dolgu koydurttuğu için bir anda yaşlı görünmeye başladı. Kendisi de aşırı doldurma belirtilerinin rahatsızlığını yaşadığını açıkladı. Ardından estetik operasyonla cildini gerdirip yenilendi. Lohan, İngiliz estetik doktoru Johnny Betteridge’in deyimiyle dolgulardan kurtulmak için “iyi cerrahi ve cerrahi olmayan” bir çalışmanın birleşimiyle başarılı sonuç alıp halkın karşısına çıktı.

Estetikte dolgulara veda modası

Eriterek kurtuldular

7 Grammy ödüllü ABD’li şarkıcı Christina Aguilera’nın da çok fazla dermal dolgu nedeniyle ‘yastık yüzü’ görünümüne kavuştuğu için dolgularını erittirdiği, yüz ve göz gerdirme ameliyatı yaptırdığı bildirildi. İngiliz podcast yayıncısı 34 yaşındaki Ashley Stobart da 18 yaşından itibaren yaptırdığı dolgular nedeniyle garip göründüğü için sonunda estetik cerrahiye başvurduğunu söyledi.