Damak

Damak

Son dakika damak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan damak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan damak haber sayfamızda...

Damak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.066 damak haberi bulunmuştur.
Üniversiteli İlay'ın zayıflamak için başladığı meyve serüveni girişimciliğe dönüştü
Üniversiteli İlay'ın zayıflamak için başladığı meyve serüveni girişimciliğe dönüştüİzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi İlay Ülker (23), kilo vermek için tüketmeye başladığı tropikal meyveler sayesinde girişimci oldu.
30.04.2025Ekonomi
Didim’de Ege lezzetleri festivali var
Didim’de Ege lezzetleri festivali varDidim Belediyesi tarafından düzenlenen Ege Lezzetleri Festivali yoğun ilgi gördü. Başkan Hatice Gençay, “Festivalimizi sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz” dedi.
26.04.2025Ege
Malzemesi basit, tadı efsane! Damak çatlatan Alman keki tarifi: Yoğurt-limon-vanilya
Malzemesi basit, tadı efsane! Damak çatlatan Alman keki tarifi: Yoğurt-limon-vanilyaYoğurt, limon ve vanilya üçlemesinin birleşerek hazırlandığı Alman keki, yumuşak kıvamı ve aromasıyla damakları şenlendiren bir lezzet. Sosyal medyada herkesin beğenisini toplayan bu lezzeti evde kolayca deneyebilirsiniz. Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz için bu tarifi aşamalarıyla birlikte derledik.
22.04.2025Püf Noktası
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecek
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecekPiyaz, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olarak bilinir. Özellikle köfte, balık veya et yemeklerinin yanında sunulan bu lezzet, kuru fasulyenin başrolde olduğu bir şölene dönüşebilir. Ancak, mükemmel bir piyaz yapmak, sanıldığı kadar basit değil. İşte püf noktaları.
17.04.2025Püf Noktası
Tatlı krizlerini anında bastırıyor! Hem sağlıklı hem de pratik, sadece hurmayla yapılıyor
Tatlı krizlerini anında bastırıyor! Hem sağlıklı hem de pratik, sadece hurmayla yapılıyorModern yaşamın koşturmacası içinde çoğu zaman dengeli beslenmek zorlaşıyor. Özellikle gün içinde yaşanan ani tatlı krizleri, sağlıksız atıştırmalıklara yönelmeye neden olabiliyor. Ancak hem lezzetli hem de doğal bir alternatif olan hurma, bu krizleri bastırmak için en etkili ve sağlıklı çözümlerden biri.
17.04.2025Bilgi Rehberi
Sahte zeytinyağını anlamanın en kolay yolu buymuş! Ne koku ne tat, hemen anlaşılıyormuş
Sahte zeytinyağını anlamanın en kolay yolu buymuş! Ne koku ne tat, hemen anlaşılıyormuşSon yıllarda zeytinyağına olan ilginin artmasıyla birlikte piyasada sahte ürünlerin sayısı da hızla çoğaldı. Tüketiciler kaliteli ve sağlıklı zeytinyağına ulaşmak isterken, bazı kötü niyetli üreticiler daha ucuz yağları zeytinyağı diye piyasaya sürerek hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de gerçek üreticileri zor durumda bırakıyor. Peki sahte zeytinyağını anlamanın en kolay ve doğal yolu nedir?
12.04.2025Bilgi Rehberi
Ağızda dağılıyor, dışı kıtır içi yumuşacık! 30 yıllık ustadan gerçek tulumba tarifi
Ağızda dağılıyor, dışı kıtır içi yumuşacık! 30 yıllık ustadan gerçek tulumba tarifiTürk mutfağının en özel tatlılarından biri olan tulumba tatlısı, çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla her lokmada damakları şenlendiriyor. 30 yıllık bir tatlı ustasının deneyimlerinden çıkan bu tarif, tulumba tatlısını evde mükemmel bir şekilde yapmanızı sağlayacak.
11.04.2025Püf Noktası
Baş ağrısı sandı, dilinin yüzde 80'ini kaybetti! Kimsenin anlamadığı gizli işaret
Baş ağrısı sandı, dilinin yüzde 80'ini kaybetti! Kimsenin anlamadığı gizli işaretHenüz 35 yaşındaydı. Baş ağrısıyla başlayan şikâyetleri, hızla çenesine sonra kulağına yayıldı. Dili morardı, konuşmakta zorlanmaya başladı. Doktorlar önce sorunu çene ekleminde sandı ama gerçek bambaşkaydı. Genç kadın 60'lı yaşlardaki erkeklerde görülen hastalıktan nasıl muzdarip olabilmişti? İşte dilinin yüzde 80'inin alınmasına sebep olan hastalığın ardındaki gerçek.
10.04.2025Genel Sağlık
Gözleri gibi bakıyorlar, bölgede tek: 900 yıllık bir geçmişi var
Gözleri gibi bakıyorlar, bölgede tek: 900 yıllık bir geçmişi varEskişehir'de en kaliteli zeytinyağlarının çıktığı Sarıcakaya ilçesinde 800 yıldır ayakta olan zeytin ağacı, bölge halkı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) tarafından özenle korunuyor.
3.04.2025Gündem
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...Erzincan’da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
27.03.2025Gündem
Horlamasıyla sahibini uyutmadı! İşte Mini’nin mucizevi dönüşümü
Horlamasıyla sahibini uyutmadı! İşte Mini’nin mucizevi dönüşümüAdana’da yaşayan Selin Kılıçarslan’ın horlama ve nefes tıkanıklığı sorunu yaşayan Chihuahua cinsi köpeği Mini, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Veteriner Hekim Mete Betin’in özel teknikleriyle gerçekleştirilen operasyon, Mini’nin horlamasını tamamen ortadan kaldırdı.
9.03.2025Gündem
Bakan Bolat: Enflasyon bu yıl sonuna kadar 20’li rakamlara doğru inişe geçti
Bakan Bolat: Enflasyon bu yıl sonuna kadar 20’li rakamlara doğru inişe geçtiTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Enflasyon bu yıl sonuna kadar 20’li rakamlara doğru inişe geçti ve sürümden kazanılacağı, sürümden kar edileceği bir döneme, normalleşmeye doğru devam ediyoruz. Bu bir dengeleme dönemi” dedi.
6.03.2025Ekonomi
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyor
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
3.03.2025Haberler
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyor
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
3.03.2025Gündem
Yapay aromaların sağlığa etkisi
Yapay aromaların sağlığa etkisiSon yıllarda, özellikle Asya kökenli bir içecek türü olan Bubble Tea, gençler arasında giderek yaygınlaşan bir trend hâline geldi. Ancak şeker oranı yüksek içecekler, kan şekerinde ani dalgalanmalara sebep olarak enerji düşüklüğü, halsizlik ve ruh hali değişikliklerine neden olabiliyor.
22.02.2025Pazar
'İhracat hedeflerimize ulaşmamızda rol oynayan bir fuar'
'İhracat hedeflerimize ulaşmamızda rol oynayan bir fuar'Pınar Labne, 2024 yılında Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı.
20.02.2025Ekonomi
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
16.02.2025Yaşam
Türkiye'de kestane üretimi arttı
Türkiye'de kestane üretimi arttıMarket ve pazarlarda kilosu 100 ila 300 lira arasında değişen fiyatlardan satılan kestane, damak çatlatan kebaba dönüşünce fiyatı 700 liraya, ağızları tatlandıran şekeri yapılınca ise bin 500 liraya kadar çıkıyor.
31.01.2025Ekonomi
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyor
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyorBulgur pilavı, sofraların en sevilen ve en sağlıklı lezzetlerinden biridir. Özellikle lokantalarda yapılan bulgur pilavının lezzeti herkesin damak zevkine hitap eder ve evde yapılan pilavlardan daha farklı bir tat sunar. Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle içine eklenen bir kaşık baharatta saklıdır. Bu küçük dokunuşla pilavınıza hem aroma hem de zengin bir lezzet katabilirsiniz. İşte lokanta usulü bulgur pilavının detayları ve sırrı!
28.01.2025Bilgi Rehberi
Anadolu’nun lezzet mirası: Yedi Toprak
Anadolu’nun lezzet mirası: Yedi ToprakAnadolu’nun kadim topraklarından ilham alan ve zengin mutfak kültürünü modern dokunuşlarla sunan Yedi Toprak, sadece bir restoran olmaktan öte bir gastronomi hikâyesi. Bu eşsiz projeyi hayata geçiren Lale Yakut ve Kurucu Şef Emre Bayrak ile Yedi Toprak’ın ruhunu, felsefesini ve misafirperverlik anlayışlarını konuştuk.
25.01.2025Ege
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
6.01.2025Püf Noktası
Tavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor
Tavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyorTavuk kebabı, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafifliği, pratik hazırlanışı ve baharatlarla zenginleşmesi, herkesin damak zevkine hitap edebilir. İster ızgarada ister fırında, isterseniz şişte hazırlayın, tavuk kebabı her haliyle lezzetli bir yemektir. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var.
1.01.2025Püf Noktası
Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyor
Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyorKış aylarında tercih edilen portakal reçelinin mis gibi kokusu ve tatlı tadı herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Birçok kişi reçeli kendi damak zevkine göre hazırlar. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çok acı bir portakal reçeliyle karşılaşmak da mümkün. Nefis bir reçel hazırlamak için yapılması gerekenleri derledik.
18.12.2024Püf Noktası
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’Alaçatı’nın simge mekanlarından Avrasya Lokantası, geleneksel Anadolu mutfağını modern dokunuşlarla sunuyor. Sahibi Mustafa Dumanlıdağ, “Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var” diyor.
13.12.2024Ege
Kahveye bir çimdik serpin! Hazımsızlığın tek çaresi, meğer bildiğimiz gibi değilmiş
Kahveye bir çimdik serpin! Hazımsızlığın tek çaresi, meğer bildiğimiz gibi değilmişHer gün sıklıkla tüketilen kahve çeşitleri, birçok kişinin vazgeçilmezi arasında. Herkesin damak zevkine göre şekillenen kahveler, çeşitli aromatik tatlar sayesinde birbirinden ayırt edilebilir. Süt ve şeker ilavesi ile bambaşka bir boyut kazanır. Peki, kahveye tuz atmayı hiç denediniz mi?
3.12.2024Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Damak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.