Son dakika damak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan damak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan damak haber sayfamızda...
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...Erzincan’da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
Horlamasıyla sahibini uyutmadı! İşte Mini’nin mucizevi dönüşümüAdana’da yaşayan Selin Kılıçarslan’ın horlama ve nefes tıkanıklığı sorunu yaşayan Chihuahua cinsi köpeği Mini, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Veteriner Hekim Mete Betin’in özel teknikleriyle gerçekleştirilen operasyon, Mini’nin horlamasını tamamen ortadan kaldırdı.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Yapay aromaların sağlığa etkisiSon yıllarda, özellikle Asya kökenli bir içecek türü olan Bubble Tea, gençler arasında giderek yaygınlaşan bir trend hâline geldi. Ancak şeker oranı yüksek içecekler, kan şekerinde ani dalgalanmalara sebep olarak enerji düşüklüğü, halsizlik ve ruh hali değişikliklerine neden olabiliyor.
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Türkiye'de kestane üretimi arttıMarket ve pazarlarda kilosu 100 ila 300 lira arasında değişen fiyatlardan satılan kestane, damak çatlatan kebaba dönüşünce fiyatı 700 liraya, ağızları tatlandıran şekeri yapılınca ise bin 500 liraya kadar çıkıyor.
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyorBulgur pilavı, sofraların en sevilen ve en sağlıklı lezzetlerinden biridir. Özellikle lokantalarda yapılan bulgur pilavının lezzeti herkesin damak zevkine hitap eder ve evde yapılan pilavlardan daha farklı bir tat sunar. Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle içine eklenen bir kaşık baharatta saklıdır. Bu küçük dokunuşla pilavınıza hem aroma hem de zengin bir lezzet katabilirsiniz. İşte lokanta usulü bulgur pilavının detayları ve sırrı!
Anadolu’nun lezzet mirası: Yedi ToprakAnadolu’nun kadim topraklarından ilham alan ve zengin mutfak kültürünü modern dokunuşlarla sunan Yedi Toprak, sadece bir restoran olmaktan öte bir gastronomi hikâyesi. Bu eşsiz projeyi hayata geçiren Lale Yakut ve Kurucu Şef Emre Bayrak ile Yedi Toprak’ın ruhunu, felsefesini ve misafirperverlik anlayışlarını konuştuk.
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
Tavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyorTavuk kebabı, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafifliği, pratik hazırlanışı ve baharatlarla zenginleşmesi, herkesin damak zevkine hitap edebilir. İster ızgarada ister fırında, isterseniz şişte hazırlayın, tavuk kebabı her haliyle lezzetli bir yemektir. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var.
Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyorKış aylarında tercih edilen portakal reçelinin mis gibi kokusu ve tatlı tadı herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Birçok kişi reçeli kendi damak zevkine göre hazırlar. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çok acı bir portakal reçeliyle karşılaşmak da mümkün. Nefis bir reçel hazırlamak için yapılması gerekenleri derledik.
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’Alaçatı’nın simge mekanlarından Avrasya Lokantası, geleneksel Anadolu mutfağını modern dokunuşlarla sunuyor. Sahibi Mustafa Dumanlıdağ, “Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var” diyor.
Kahveye bir çimdik serpin! Hazımsızlığın tek çaresi, meğer bildiğimiz gibi değilmişHer gün sıklıkla tüketilen kahve çeşitleri, birçok kişinin vazgeçilmezi arasında. Herkesin damak zevkine göre şekillenen kahveler, çeşitli aromatik tatlar sayesinde birbirinden ayırt edilebilir. Süt ve şeker ilavesi ile bambaşka bir boyut kazanır. Peki, kahveye tuz atmayı hiç denediniz mi?
'Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de'Dünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
Sessiz dünyaların umut kapısı olduAdanalı hayırsever iş insanı Halil Avcı’nın, Adana’ya kazandırdığı Halil Avcı Duyma Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi, sessiz dünyaların umudu olmaya devam ediyor.
Yüksek tansiyonu olanlar içmeden düşünsün! Bir anda fırlatıp bir anda düşürüyorDoğada çeşit çeşit var olan bitkilerden damak tadımıza göre olanları kaynatır, çay yaparız. Kimileri yeşil çay içmeyi kimileri hibiskus içmeyi sever kimileri hiçbirini tercih etmez. Bitki çayı içerken elbette lezzetli olması önemli ancak daha fazla dikkat etmeniz gereken bir konu var. Özellikle yüksek tansiyonu olanlar okumaya devam edin.
Cola Turka’dan yeni reklam filmi: “İçimizden biri” geldi!Cola Turka, geçmişten bugüne taşıdığı köklü mirasını yenilenen bir enerjiyle geleceğe taşırken, yeni reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’nin kültürel hafızasında önemli bir yer edinen ve efsanevi reklamlarıyla bir döneme damga vuran marka, yeni reklam filmiyle ses getirecek gibi duruyor. Markanın geçmişiyle özdeşleşen kollektif duygulara odaklanan reklam nostaljik bir atmosfer yaratırken, aynı zamanda markanın yeni dönem atılımlarına yönelik ipuçları veriyor. Reklam filmi boyunca kullanılan “İçimizden Biri” sloganı, Cola Turka’nın bu topraklara duyduğu bağlılığı ve kültürel aidiyeti özetliyor.
Cola Turka’dan yeni reklam filmi: “İçimizden biri” geldi!Cola Turka, geçmişten bugüne taşıdığı köklü mirasını yenilenen bir enerjiyle geleceğe taşırken, yeni reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’nin kültürel hafızasında önemli bir yer edinen ve efsanevi reklamlarıyla bir döneme damga vuran marka, yeni reklam filmiyle ses getirecek gibi duruyor. Markanın geçmişiyle özdeşleşen kollektif duygulara odaklanan reklam nostaljik bir atmosfer yaratırken, aynı zamanda markanın yeni dönem atılımlarına yönelik ipuçları veriyor. Reklam filmi boyunca kullanılan “İçimizden Biri” sloganı, Cola Turka’nın bu topraklara duyduğu bağlılığı ve kültürel aidiyeti özetliyor.
Yemeğin kalorisini yarı yarıya azaltıyor! Yağ yerine kullanın, lezzeti gram şaşmayacakGünümüzde daha sağlıklı ve dengeli beslenme yönünde eğilim artarken, yemeklerde kullanılan yağ miktarını azaltmak da önemli bir konu haline geldi. Yemeklerde kullanmış olduğunuz yağ miktarını azaltmak hem daha az kalori almanıza yardımcı olur hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanızı sağlar. Ancak, yağı azaltırken lezzetten ödün vermemek için bazı pratik yöntemleri bilmek oldukça faydalıdır. Doğru teknikler ve sağlıklı alternatiflerle yağı azaltarak da damak tadına uygun, nefis tarifler yaratmak mümkün.
Sürekli hapşıran kedi Türkiye'de bir ilk oldu!Balıkesir'de damak yarığı nedeniyle sürekli hapşıran kedi, insan burnundaki bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan tıbbi malzemeyle sağlığına kavuştu.
Yemeklerin lezzetine lezzet katıyor! Yan yana gelince sofrada şölen oluşturacakSebzeler, sağlığımız için oldukça faydalı olmalarının yanı sıra doğru şekilde pişirildiklerinde çok farklı lezzetlere sahip olabilirler. Ancak her sebze herkesin damak tadına uygun değildir, bu sebeple bazen biraz daha yaratıcılık gerekebilir. İşte tam bu noktada baharatlar devreye giriyor. Baharatlar, sebzelerin doğal tatlarını daha da zenginleştirip derinleştirerek hem aroma hem de renk katarlar. Peki, hangi baharatları kullanmak daha iyi olur?
Damak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.