01.01.2025 - 12:26 | Son Güncellenme:
Tavuk kebabı, birçok kişinin özel günlerde hazırladığı ve misafirlere sunduğu lezzetli bir yemektir. Ancak tavuk kebabını hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Bu tarifi pişirirken yağ veya salça değdirmenize gerek yok.
- Tüm tavuk
Pilav için:
- 3 su bardağı pirinç
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz / yeteri kadar
- 1 fincan kuş üzümü
Yıllardır özel yemekler yapan şefler, üzerine yağ ve salça gibi ürünler sürülmesinin tavuğun yanmasına neden olacağını söylüyor. Bu durum tavuğun çiğ olmasına yol açar. Burada en çok dikkat edilmesi gereken şey, tavuğun derisine zarar vermemektir.
İlk olarak bütün tavuğunuza yağ ve salça değdirmeden yalnızca tuzlayın. Her tarafını tuzladıktan sonra derili tarafına bir kesik atabilirsiniz. Ardından tavuğun arka bacaklarını birbirine bağlayın. Kesik alandan geçirmek daha kolay olacaktır. Çapraz bir görüntü oluşması gerekiyor.
Tavuğu pişirme poşetine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 90 dakika pişirin. Bu esnada pilavı hazırlayabilirsiniz. Pilav hazırlamak için pirinci ölçülere göre ekleyin. İlk olarak pirinci soğuk suyla ıslamanız gerekiyor. Ustalar, suyun soğuk olması gerektiğinin altını çiziyor.
Pirinçleri ıslattıktan sonra soğanları ince ince doğrayın. Ardından kuş üzümnü de soğuk suyla ıslayın. Ortalama 10 dakika bekletin. Ardından pilav yapmaya geçebilirsiniz. Yağ ekledikten sonra soğanları kavurmaya başlayın. Rengini kaybettikten sonra pirinci ilave edebilirsiniz. İkisini birlikte kavurun.
Pirinçler birbirine yapışmaya başladığı zaman suyu ilave edebilirsiniz. Aynı şekilde baharatlarını da suyu dökmeden önce ilave edin. İç pilava lezzet vermesi için salça yerine 1 tatlı kaşığı toz biber ilave edin. Pilav piştikten sonra tavukla birleştirebilişininiz.
Tavuk kebabının daha iyi görünmesi için tavuğu pilav tabağının üstüne bütün halinde koyabilirsiniz. Ancak dilediğiniz şekilde, tavuğu dilimlere ayırarak sunabilirsiniz.