Son dakika çörek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çörek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çörek haber sayfamızda...
Halil Ergün: 'Hayatımı romansı buluyorum'Kanal D’de başlayan “Güzel Aşklar Diyarı” dizisiyle aynı dönemde vizyona giren “Dedemin Gözyaşları” filmiyle seyirci karşısına çıkan Halil Ergün, iki sınavdan da başarılı oldu.
Baklava tüketerek de zayıflayabilirsinizDiyet denilince akla hemen ‘tüketilmemesi gerekenler’ geliyor değil mi? Aslında durum hiç de öyle değil! Dengeyi koruyarak ölçülü şekilde her şeyden biraz yemeniz mümkün.
Binbir derde deva! ‘Sindirim sistemini baştan aşağı yeniliyor’Kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan çörek otunun akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarına iyi geldiğini söyleyen Dyt. Selin Yavuz, çörek otunun bilinmeyen birçok faydası olduğunu dile getirdi.
İzmir yangınında canlarını zor kurtardılar! 'Her şey saniyeler içinde oldu'Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Dün yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi'nde evi yanan vatandaşlardan Elmas Çetin (68), tüm eşyalarının yandığını belirtip, canlarını zor kurtardıklarını söyledi.
Horiepiskopos Hanna Aykurt toprağa verildiMardin’in Midyat ilçesinde evinin damını onardığı sırada düşerek hayatını kaybeden İstanbul Süryani Ortodoks Kilisesi'nde görevli Horiepiskopos Hanna Aykurt (68), toprağa verildi.
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Haftalarca bayatlamıyor! Puf puf kabaran yumuşacık poğaça böyle yapılmalıPoğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar elde etmek istiyorum diyorsanız bu tarifimiz tam size göre! İşte haftalarca bayatlamayan puf puf kabaran yumuşacık poğaça tarifi...
Evren aynalı bir koridor mu?COMPACT (Anomalilerin Gözlemleri, Modelleri, Tahminleri ve Kozmik Topoloji İşbirliği) adlı uluslararası bir ortaklık, evrenin haritasını çıkarmak için bilim insanlarıyla çalışıyor.
Tuz yerine zerdeçal kullanınDamarların sağlıklı olması demek sizin daha genç, zinde ve sağlıklı olmanız demektir. Bunun için de sigara, tuz ve stresten uzak durmak uyku düzenini sağlamak önemlidir. Tuz yerine zerdeçal gibi sağlıklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifiGünün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
Manisa'da renkli görüntüler! 7 ton mesir macunu halka saçıldıUNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan, 3 yıl koronavirüs, 1 yıl da deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı
Bayatlama derdinden kurtarıyor, kıyır kıyır oluyor! Tuzlu kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyunHer saatte keyifle tüketilen tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eğer pastaneden alınan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlardan daha lezzetli, ev yapımı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem sizi bayatlama derdinden kurtaracak hem de kıyır kıyır olacak.
Çürüyen çilek derdine son veren tüyo! Çilek haftalarca taze kalıyorYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, çileğin popülerliği arttı ve hemen hemen her yerde bulunmaya başladı. Ancak, ne yazık ki çilekler, satın alındıktan kısa bir süre sonra çürümeye başlayabilir. İşte, çileklerinizi daha uzun süre taze tutmanın yolları...
Bursa kestanesi coğrafi işaret aldıBURSA Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla, Bursa kestanesi için de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı. Bursa kestanesiyle birlikte Bursa’nın Coğrafi İşaret Tescil Belgeli değeri de 33’e çıkmış oldu.
Yüksek kan şekerini dakikalar içinde dengeliyor! Bir tutamında bin mucize yatıyorKan şekerinin dalgalanması nedeniyle ortaya çıkan ve ileri seviyelerde insülin kullanımı gerektiren diyabet hastalığının yol açacağı sorunlara karşı alınabilecek bazı önlemler bulunuyor. Günlük öğünlerinize bu besinleri ekleyerek kan şekeri dengesizliğinden kurtulabilirsiniz.
Yılların fırıncısı Ramazan pidesinin sırrını paylaştı! Hamuru yoğururken mutlaka yapınİslam alemi için en önemli ayların başında Ramazan geliyor. İftar vakti heyecanla beklenirken en nefis yemekler sofraları süslüyor. Ramazan ayında sofraların demirbaşları arasında Ramazan pidesi yer alıyor. Çörek otlu, yumurtalı, susamlı… Yıllardır sofralarımınız vazgeçilmezi olan Ramazan pidesini evimizde yapalım…
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifiMaya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Şu ‘RaIA’ geni olmasa gelsin çörekler, böreklerABD’de San Diego Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, “RaIA” adlı gen yok edilse, insanların şişmanlamadan istediğini yiyebileceği ortaya çıktı.
Çörek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.