Son dakika çörek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çörek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çörek haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 612 çörek haberi bulunmuştur.
Sadece ramazanda üretiliyor! Damak çatlatan lezzetin işte sırrı...Erzincan’da vatandaşlar iftar sofralarında tandır ekmeği, sahurda ise keteden vazgeçmiyor. Kent merkezinde tandır ekmeği ve kete üretimi yapan Tuncay Cantekin, "Tandır ekmeği mideyi yormadığı için, tereyağı, süt, un, tuzdan hazırlanan ve içerisine ceviz konan tandır ketesi ise oruç tutanları tok tuttuğu için vatandaşlar ramazanda bolca tüketiyor" dedi.
8 çeşidi de yapıldığı gibi tükeniyor! Kente özgü lezzette yoğun talepKahramanmaraş'ta fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan çöreği de talep görüyor. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan çörek, beğenilerek tüketiliyor.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacakMis gibi tereyağı kokusu, fırından çıkan sıcacık hamurun o altın sarısı görüntüsü... Lezzetli bir hamur işi gördüğünde diyetini dahi bozabiliyor. Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve misafir ikramlarının baş tacı olan çöreği bir de böyle hazırlayın.
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksinizRamazan ayının vazgeçilmezi olan pide, iftar sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. Fırından yeni çıkmış, sıcacık, çıtır çıtır ve bol yumurtalı bir pideye kim hayır diyebilir ki? Ancak artık fırına gitmeye gerek kalmadan, evinizde taş fırından çıkmış gibi nefis bir Ramazan pidesi yapabilirsiniz! İşte doğal yöntemlerle, katkısız ve en lezzetli haliyle ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…
Saç derisini besleyen doğal güç, biberiye kadar etkili! Tüm nemi saça topluyorSon yıllarda özellikle biberiyeli doğal bakım ürünlerine olan ilgi artarken, karanfil ve çörek otu gibi geleneksel bitkilerin saç sağlığı üzerindeki faydaları da dikkat çekiyor. Her ikisi de yüzyıllardır sağlık alanında kullanılan bu bitkiler, son zamanlarda saç dökülmesini önleme, saç büyümesini destekleme ve saç derisini besleme gibi özellikleriyle öne çıkıyor.
Kıvamı kremayla yarışır! Tahin işte böyle saklanır, 2 yıl hiç bozulmayacakTahin, kahvaltıdan tatlılara kadar pek çok tarifte kullandığımız lezzetli bir besindir. Üstelik içerisindekiler, sağlığımızı iyileştirmede etkili bir rol oynar. Bu lezzetli gıdanın tazeliğini ve kıvamını koruyabilmesi için doğru saklama yöntemlerinin bilinmesi şart.
Binbir derde deva! Küçücük siyah taneleri kana işliyor, iyileştirici gücü varmışAkne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarına iyi gelen çörek otu, sindirim sağlığını da destekliyor. Çörek otunun kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından önemli bir kaynak olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet bölümünden Dyt. Selin Yavuz, binbir derde deva bitkinin bilinmeyen faydalarını anlattı.
Zuhal Topal'a doğum sonrası 35 kilo verdiren formül! 'Her gün 1 tatlı kaşığı tüketiyorum'Ekranların sevilen ismi Zuhal Topal, doğum sonrası aldığı kiloları hızla vererek hayranlarının dikkatini çekti. Ünlü sunucu, 2 yıl içinde tam 35 kilo vererek nasıl fit bir görünüme kavuştuğunu açıkladı. Topal’ın sırrı sosyal medyada gündem olurken, bu yöntemi denemek isteyenler için detayları derledik.
Mışıl mışıl uyutan kadim gelenek! Yastığın altına koyun, nemli olmaması şartmışÇörek otu, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen bir mucize bitkidir. Osmanlı’dan günümüze, hatta İslam kültüründen Anadolu geleneklerine kadar gelen bu besin, sağlıkla ilişkilendirilir. Son zamanlarda çörek otunun yalnızca yemeklerde kullanılmadığı, farklı gelenekleri olduğunu da duyduk. Yatağın altına koyunca bakın ne işe yarıyormuş.
Halil Ergün: 'Hayatımı romansı buluyorum'Kanal D’de başlayan “Güzel Aşklar Diyarı” dizisiyle aynı dönemde vizyona giren “Dedemin Gözyaşları” filmiyle seyirci karşısına çıkan Halil Ergün, iki sınavdan da başarılı oldu.
Baklava tüketerek de zayıflayabilirsinizDiyet denilince akla hemen ‘tüketilmemesi gerekenler’ geliyor değil mi? Aslında durum hiç de öyle değil! Dengeyi koruyarak ölçülü şekilde her şeyden biraz yemeniz mümkün.
Binbir derde deva! ‘Sindirim sistemini baştan aşağı yeniliyor’Kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından zengin olan çörek otunun akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarına iyi geldiğini söyleyen Dyt. Selin Yavuz, çörek otunun bilinmeyen birçok faydası olduğunu dile getirdi.
İzmir yangınında canlarını zor kurtardılar! 'Her şey saniyeler içinde oldu'Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Dün yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi'nde evi yanan vatandaşlardan Elmas Çetin (68), tüm eşyalarının yandığını belirtip, canlarını zor kurtardıklarını söyledi.
Horiepiskopos Hanna Aykurt toprağa verildiMardin’in Midyat ilçesinde evinin damını onardığı sırada düşerek hayatını kaybeden İstanbul Süryani Ortodoks Kilisesi'nde görevli Horiepiskopos Hanna Aykurt (68), toprağa verildi.
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Haftalarca bayatlamıyor! Puf puf kabaran yumuşacık poğaça böyle yapılmalıPoğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar elde etmek istiyorum diyorsanız bu tarifimiz tam size göre! İşte haftalarca bayatlamayan puf puf kabaran yumuşacık poğaça tarifi...
Evren aynalı bir koridor mu?COMPACT (Anomalilerin Gözlemleri, Modelleri, Tahminleri ve Kozmik Topoloji İşbirliği) adlı uluslararası bir ortaklık, evrenin haritasını çıkarmak için bilim insanlarıyla çalışıyor.
Çörek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.