A, B, C VİTAMİNİ İÇERİYOR
Halk arasında siyah tohum, siyah kimyon ve bereket tanesi gibi isimlerle tanına nır. Çörek otunun doğal olarak yetiştiği bölgeler Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Güneybatı Asya'dır. Ayrıca, Orta Doğu'nun Akdeniz Bölgesi, Hindistan, Pakistan, Suriye, Suudi Arabistan ve Türkiye gibi pek çok bölgede de yetiştirilmektedir. Çörek otu tohumları, karaciğerde A vitaminine dönüşebilen karotenler ve çeşitli mineraller açısından zengindir. Özellikle kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından önemli bir kaynaktır. Ayrıca, magnezyum, selenyum ve çinko gibi minerallerin yanı sıra A vitamini, B vitaminleri (B1, B2, B3, B6, B9) ve C vitamini de içerir. Farmakolojik araştırmalar, çörek otu tohumu ve bileşenlerinin çeşitli sağlık yararlarını ortaya koymuştur. Bu çalışmalar, çörek otu tohumunun antioksidan, antidiabetik, antibakteriyel, antikanserojenik, antifungal, antitümoral, antikonvülsan, antienflamatuar, antiülserojenik, hipoglisemik ve bağışıklık sistemi güçlendirici özellikler göstermektedir.