TAAMEYA YAPILIŞI; Taameya tarifi ve malzemeleri nelerdir? Ara sıcak mı, ana yemek mi?Taameya, Mısır'a özgü yöresel lezzetlerden biri olarak bilinir. Falafel olarak da bilinen Taameya bakla ezmezi baharatların karıştırılması ile birlikte elde edilen ürünün yağ ile kızartılması sonucu elde edilir. Ara sıcak ve meze olarak tüketilen Taameya'nın tarifi ve yapışına ilişkin detaylar haberimizde...
Gönüllere huzur damaklara lezzet veren tatlı aşureBinlerce yılın geleneği aşure günü, ülkece büyük zorluklar yaşadığımız şu sıralarda hem nefis lezzeti hem de yansıttığı değerlerle eminim herkese iyi gelecek ve moral verecektir
Baklava nasıl yapılır, şerbeti ve kesimi nasıl olur 2021? Evde baklava tarifi ve malzemeleri neler? İşte baklava yapımı...Baklava yapımı ve malzemeleri araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayram'ının sevilen lezzetlerinden olan baklavanın tarifi bayrama kısa bir süre kala merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bayramın evlerde geçirilecek. Evde baklava yapacak olanlar ise "evde baklava nasıl yapılır?" sorusunun cevabını ve bakla şerbeti yapımını araştırıyor. Peki baklava nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte evde baklava şerbeti ile ilgili ayrıntılar...
Demirhindi nedir, nerede yetişir? Demirhindi nasıl yenir? Oldukça sevilen bir besin olan Demirhindi nasıl yenir, demirhindi nedir sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. Sağlık açısından faydalı olan, hem mutfakta hem de tıbbi amaçla kullanılan demirhindinin faydaları ve demirhindi nasıl yenir sorusunun cevapları…
Bakla çorbası nasıl yapılır? Bakla çorbası malzemeleri nelerdir?MasterChef Türkiye programında bu hafta yapılan ve gündem olan bakla çorbası ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki milyonlarca vatandaşımızın hakkında araştırma yaptığı bakla çorbası nasıl yapılır? İşte bakla çorbası için gerekli malzemeler ve tarifi...
Demirhindi nasıl yenir?Demirhindi nedir, demirhindi nasıl yenir gibi sorular insanlar tarafından son günlerde çok fazla meraka edilmeye başlandı. Biz de sizler için demirhindi nedir, demirhindi nasıl yenir gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Demirhindi hem mutfakta hem de tıbbı amaçlı kullanılan oldukça sağlıklı bir meyvedir. İşte demir hindi nedir, demirhindi nasıl yenir sorularının cevapları…
4 Ocak günün menüsü (Sebze yemekleri)4 Ocak günün menüsü en lezzetli sebze yemeklerini bir araya topluyor. Adını bile duyduğunuzda ağzını sulandıracak yemek tarifleri 4 Ocak günün menüsü ile evinize geliyor. İşte karşınızda en güzel sebze yemekleri ve 4 Ocak günün menüsü…
16 Kasım günün menüsü (Balık sofrası)16 Kasım günün menüsü, bugün balık severler için bir ziyafet düzenliyor. 16 Kasım günün menüsü balık tariflerimiz ve balık masasında olması gereken diğer lezzetleri açıklıyor. İşte; balığın en bol en lezzetli olduğu bu mevsimde en yakın zamanda yemeniz gereken lezzetlerle 16 Kasım günün menüsü…
20 Ekim 2017 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)Bugün ne pişirsem diyenler için şahane bir 20 ekim günün menüsü hazırladık. Zeytinyağlıları sevenler için 20 Ekim günün menüsünde ziyafet var. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifler tam size göre...
Ender Saraç’tan yağları eritmenin formülüKocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Çayırova ilçe sergisi açılışında söyleşi yapan Dr. Ender Saraç kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme için tarifler verdi.
Prof. Karatay’dan yemek tarifleriYazdığı zayıflama kitabı ve kolesterol tartışmalarıyla gündeme gelen Prof. Canan Efendigil Karatay, ‘Karatay Mutfağı’ adlı 3. kitabını çıkardı. Kitapta, Türk mutfağından ‘Karatay prensipleri’ne göre revize edilmiş tarifler var
‘Keşkeğin bir duruşu vardır’Keşkek UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine girdi. Çiya lokantalarının sahibi Musa Dağdeviren Ramazan’da da paskalyada da yapılan bu geleneksel yemeği anlattı
Adı farklı, tadı aynıVitamin ve mineral bakımından zengin bakla, sofraların baş tacı olmaya aday. İdilika Restoran’ın sahibi İdil Çimrin, bugün ‘Kopanista’ tarifi veriyor...
ADI FARKLI, TADI AYNIVitamin ve mineral bakımından zengin bakla, sofraların baştacı olmaya aday. İdilika Restoran’ın sahibi İdil Çimrin, bugün ‘Kopanista’ tarifi veriyor
Uzun yaşamın sırrı Girit mutfağı mı?’Girit Mutfağının Çukurova’daki İzleri’ adlı kitapta, uzun yaşamın sırrı olarak belirtilen Girit Mutfağı’ndan yemekler anlatıldı.
Sebze çorbası kalp dostudurDr. James Duke, bugün kalp sağlığı için başka kaynaklarda bulamayacağınız bir öneri sunuyor. ‘Medistron’ adını verdiği sebze çorbalarının ‘ilaç etkisi’ gösterdiğini söyleyen Duke, özellikle sarımsak ve soğanın yararlarına dikkat çekiyor
“Cin tonik var diye telefon ederdik”29 adıyla özdeşleşen Metin Fadıllıoğlu eğlence ve restoran sektöründe 40’ıncı yılını kutladı. Ünlü işletmeci müşterisi olduğu Club 33’te işe diskjokeylikle başlayarak bugünlere geldi. Fadıllıoğlu: “Benim jenerasyonum bir sosyal devrim yaşadı. İki kasa tonik bulduğumuzda müşterilere telefon ederek ‘Bu gece gelip cin tonik içebilirsiniz’ demiştik. Şimdi bakkalda bile viski satılıyor.”