Adı farklı, tadı aynı
Vitamin ve mineral bakımından zengin bakla, sofraların baş tacı olmaya aday. İdilika Restoran’ın sahibi İdil Çimrin, bugün ‘Kopanista’ tarifi veriyor...
Taze Bakla Malzemeler:
- 500 gram taze sakız bakla (mümkünse çok taze, küçük boyda olanlar tercih edilmeli)
-5 diş sarımsak - 1 kuru soğan - 1/2 demet taze soğan n 1/2 demet dereotu - Zeytinyağı - Tuz - Şeker
Hazırlanışı: Baklaları küçük küçük doğrayın, unlu ve limonlu suda bekletin. Tencerenin içine zeytinyağını, taze ve kuru soğanları, baklaları, şekeri, tuzu ve suyu ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştiğinde üzerine doğranmış dereotu ekleyin ve soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Patlıcan/ Kabak Pabucaki Malzemeler:
- 4 küçük boy Girit kabağı - 4 küçük boy patlıcan
- 1/4 kalıp beyaz peynir - Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu - 1 tutam tuz
Hazırlanışı: Girit kabaklarını ve patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini oyup tuzlu suda haşlayın. Peyniri, maydanozu, dereotunu ve dilediğiniz baharatı karıştırın. Kabakların ve patlıcanların içini bu karışımla doldurun, fırına verin.
Ada Köftesi Malzemeler:
- 500 gram kıyma - 1 rendelenmiş soğan -4 dilim ıslak ekmek içi (suya batırıp hafifçe sallayın ve kaba alın)
- 1 yemek kaşığı kekik - 1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı un - Yarım su bardağı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı: Un hariç bütün malzemeleri 10 dakika kadar yoğurup köfte hamuru elde edin. Karışımı birkaç saat dolapta dinlendirin. Köfteleri arkalı önlü unlayıp kızgın yağda kızartın.