Açtığınız yufkaları tepsiye dizin aralarına bolca ceviz, antep fıstığı ya da badem hangisini tercih ettiyseniz her kata bol bol koyun.
Son yufkayı da açınca kesme işlemine geçebilirsiniz. Önce daireyi ortadan ikiye böler gibi bir bıçakla kesin. Sonra tekrar ikiye bölün. Dört parça elde edince köşegen kesmeye başlayın. Bu sistemin adı kırlangıç kesmedir. Baklava sizin eseriniz olacağından istediğiniz gibi kesmeniz de mümkün.
Kesme işlemini bitirince tereyağını eritip kızdırın ve üzerine dökün.
Önceden ısıtılan 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu sırada şerbeti kaynamış olacak. Şerbeti kaynattıktan sonra biraz soğutun.
Fırından çıkan baklavanızın üzerine şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra bile yenmeye hazır.
Afiyet olsun..