Son dakika Acıbadem Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Acıbadem Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Acıbadem Üniversitesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 802 acıbadem üniversitesi haberi bulunmuştur.
HPV aşısı: Hayatlar kurtaran bir yenilikRahim ağzı kanseri, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü. 2005 yılından beri tüm dünyada HPV aşısı kullanılıyor…
Diyabet tedavisinde yeni dönem: Yapay PankreasTüm dünyada diyabetli sayısı her geçen gün artsa da tedavide de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yapay pankreas programı sayesinde artık hastaların kan şekeri seviyeleri ve insülin dozları bile telefondan takip edilebiliyor.
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren'den 'ilk ders': 'Bahaneler yerine hayalleriniz olsun'Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken 'giyilebilir kalp pili' icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
Sahnelerde yeni bir yıldız doğuyorArabesk ve fantezi müzikte geniş repertuvarıyla tanınan Serdar Uslu, şu sıralar Alaçatı’daki Keyf-i Kadeh’te sahne alıyor. Uslu, müziğe başlangıcını ve hayatını “Magazin’in Babası” Yusuf Çınar’a samimiyetle anlattı.
Pankreas kanseri gençlerde yaygınlaşıyorErken teşhisi pek mümkün olmayan pankreas kanseri, son yıllarda obezitenin yaygınlaşması nedeniyle genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor
Yedikten hemen sonra yatmayınOruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
Türkiye’de 7 milyon kişi nadir hastalıkla yaşıyorKistik fibrozis, fenilketonüri ve SMA hastalığı gibi yenidoğan bebeklerde taranan, son zamanlarda bazılarının adını daha sık duyduğumuz nadir hastalıklar, tüm dünyada yaklaşık 7 bin hastalığı kapsıyor ve bu hastalıklar 300 milyon kişiyi etkiliyor. Ülkemizde ise 7 milyon kişi nadir hastalıklarla yaşıyor.
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladıkİstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla bireylerin nadir ve tanısız hastalıklardan kaynaklanan sosyal ve fiziksel dezavantajlı durumlarının etkilerini azaltıyoruz. Nadir hastalıklarda yeni tanı ve tedavi yöntemlerine ışık tutacak veri tabanı oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladıkİstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla bireylerin nadir ve tanısız hastalıklardan kaynaklanan sosyal ve fiziksel dezavantajlı durumlarının etkilerini azaltıyoruz. Nadir hastalıklarda yeni tanı ve tedavi yöntemlerine ışık tutacak veri tabanı oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.
Dünyada aşısı olan tek kanser türüHer gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruzKovid-19 varyantı Juno (JN1), domuz gribi ve RSV virüsü nedeniyle Avrupa ve Türkiye’de vaka sayısı hızla artıyor. Adeta ‘virüsler pandemisi’ yaşıyoruz. Uzmanlar, yoğun bakıma yatışın arttığı bu dönemde zorunlu maske uygulamasına geçilmesinde hemfikir.
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadeleNezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
Üç kullanım sonrası yıkayınİngilizlerin yarıya yakını banyo havlularını 3 ayda bir yıkıyormuş. Havluda biriken bakteriler, hastalıklara neden oluyor. Uzmanlar, havluların 3 kullanım sonrası yıkanmasını öneriyor...
Ne fazla ne de az!Finlandiya’daki araştırmacıların çok spor yapmanın ömrü uzatmadığı tespiti, tartışma yarattı. Türk uzmanlar, sağlık için gerekli olan sporun dengeli yapılmasına dikkat çekti.
Gece korkusu ekrandan yansıyor“Odasında tek başına yatmaya korkuyor!”, “Her gece yanımıza geliyor!”, “Gece ışığını kapattırmıyor!”... Son yıllarda pek çok anne baba aynı dertten muzdarip.
Fark edilmezse kaçınılmaz! Ölüme ‘takviye’Özellikle kas geliştirmek isteyenlerin kullandığı protein tozları, amonyak zehirlenmesi gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Araştırmalar, piyasada satılan bu ürünlerin içeriklerinin, etiket bilgisiyle uyuşmadığını da gösteriyor.
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz'Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü söylemesi pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? "Daha öncekilerden farklı. Eski koronavirüs aşıları artık korumaz" diyen 2 uzman, önemli bilgiler paylaştı.
Erken gelen gribe karşı aşı çağrısıİnfluenza vakalarının bu yıl erken görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, korunmak için özellikle risk grubunda bulunanların grip aşısı olmasını öneriyor...
Kovid pandemisiyle kalp sağlığı bozulduKovid-19 pandemisinin ardından kalp hastalıklarının daha sık görülmeye başlandığına dikkat çeken kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kan sulandırıcı efsanesinin zararına dikkat çekerek, “Kalp hastalığı olmayan kişilerde koruma amaçlı verilen Aspirin uzun vadede kanama riskini artırır” uyarısında bulundu.
Naz Aydemir Akyol gerçeği! Kulüpten açıklama geldiCEV Kupası yarı final ilk maçında Scandicci'ye 3-0 mağlup olan THY'de Naz Aydemir Akyol'un uzun süredir takımda olmayışı dikkat çekti. Sezon sonunda takımdan ayrılacak yıldız pasörle ilgili gerçek ortaya çıktı. Kulüpten resmi açıklama geldi.
Acıbadem Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.