GündemAlkollü sürücü eski milli basketbolcuyu hayattan kopardı

Alkollü sürücü eski milli basketbolcuyu hayattan kopardı

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman (34), Muğla’nın Datça ilçesinde alkollü bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Alkollü sürücü eski milli basketbolcuyu hayattan kopardı

KENAN GÜRBÜZ / Muğla - Birçok takımda forma giyen, bir dönem A Milli Takım’da da oynayan İlkan Karaman’a önceki gün Datça’da bir akaryakıt istasyonunun önünden karşıya geçmeye çalıştığı sırada otomobil çarptı.

Haberin Devamı

Kafa travması geçirdiği belirlenen Karaman, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazanın ardından olay yerinden kaçan sürücü Emre Ali Önder (30), Karaman’ın kaldırıldığı Datça Devlet Hastanesi önünde yakalanıp tutuklandı. Sürücünün 1.16 promil alkollü olduğu belirlendi.

Birçok takımda oynadı

İlkan Karaman, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş gibi birçok takımın formasını giydi. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım’da da oynayan Karaman, ilk Türk basketbolcu olarak gittiği Tayvan’da bir maçta 46 sayı atarak adını Asya basketbol tarihine yazdırdı. Karaman’ın vefatı sonrası birçok kulüp taziye mesajı yayımladı.

Yazarlar