MASTERCHEF ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU? Dün MasterChef Türkiye'de hangi yarışmacı dokunulmazlığı kazandı, kimler eleme potasına girdi?MasterChef Türkiye'nin yeni sezonu için takım oyunları başladı. Kaptanlık oyunu sonrasında bu haftanın takımları belli oldu. Mavi takımın kaptanı Emre, Kırmızı takımın kaptanı olarak Ayşe'yi seçti. İlk konsept ise Ege mezeleri oldu. Peki iki takımdan hangisi daha başarılı oldu? MasterChef Türkiye'de ilk takım oyununu hangi takım kazandı? Maviler mi, Kırmızılar mı? MasterChef'te ilk eleme adayı kim seçildi?
Masterchef'te dokunulmazlık oyununu kazanan takım belli oldu! Mehmet Şef Nevzat'a fena kızdıMasterchef'te ilk dokunulmazlık oyununu kazanan takım belli oldu. Kıran kırana geçen mücadelede yarışmacılar Ege mezeleri hazırladı. Meze ağırlıklı bir mutfak hazırlanması istenen yarışmacılar birbirinden güzel tabaklar hazırladı. Nevzat'ın tabağının tadına bakmasına ise Mehmet Şef tepki gösterdi. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Kuzey Ege’nin yıldızı AyvalıkBaşkan Mesut Ergin “22 adasıyla, tabiat parklarıyla, uzun pırlanta kumsallarıyla, tarihi sokaklarıyla, endüstriyel yapılarıyla, tescilli binalarıyla, gastronomisiyle Ayvalık bir dünya kenti” dedi.
Bodrum’un yeni normu Tatilin gözdelerinden Bodrum her sezon en çok konuşulanlar arasındadır. Ege’nin masmavi sularının kıyısında konumlanan The Norm Collection Door’a da konuklarına sunduğu yazın, doğanın ve konforun tadını çıkarma imkânıyla konuşulacaklar arasında
Kalimera’da eğlendilerAtölye 6/5 Yoga Stüdyosu sahibi Deniz Bayar ile Dafni Jewellery sahibi iletişim uzmanı Gözde Yenigül, 8 Mart dünya kadınlar gününde farklı bir organizasyona imza attı.
2023 heyecanıYılbaşına sayılı günler kala süsleme ürünleri ve hindiye ilgi artıyor. Online’da yılbaşı ağacı ve süsleme ürünlerinin satışlarında artış yaşanıyor.
Tam kararında tariflerYılbaşı mezeleriMALZEMESİZengin için:* 1 su bardağı ince bulgur* Yarım çay bardağı acı pul biber+isot* 1 adet kuru soğan* 1 yemek kaşığı biber salçası* 1 çay bardağı zeytinyağı* Çeyrek demet maydanoz* 1 avuç ceviz* 3 yemek kaşığı nar ekşisi* Tuz* KimyonHibeş için:1 su bardağı tahin2 limonYarım su bardağı su2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuzYAPILIŞI: YAPILIŞI: Zengin için; ilk olarak bulguru üstünü geçecek kadar suyla ıslayıp 1 saat kenarda şişmeye bırakalım...
Bu şehirde 2 şey ya-pı-la-maz!Hemen cevabını verelim; birincisi kardan adam, ikincisi de diyet! Çünkü sıcak havasıyla ünlü bu kentin her köşesinde adeta bir lezzet festivali var. Hem de her gün. Biz de Adana’dan kilolarımıza kilo katıp döndük...
Haftanın mekanları...SERCAN KISMET25 çeşitMilas’taki tamamen doğal ürünlerle hazırlanan nefis kahvaltılıkların, renkli sunumlarla servis edildiği Muhtar Çökertme’de, misafirler 25 çeşit üründen oluşan taze bir kahvaltıyla güne başlamanın keyfini çıkarıyor...
Kabak Yemeğinin Yanına Ne Gider? Kabak Yemeğinin Yanına Yemek Ve İçecek TavsiyeleriKabak çeşitli şekillerde pişirilmesi mümkün olan sebzelerden birisi olarak bilinmektedir. Kabak yemeği de besleyiciliği yüksek olan sebze yemekleri arasında yer almaktadır. Kabak yemeğinin yanında tüketilmesi için hazırlayacağınız yiyeceklerinde uyumlu olması için dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. İşte, kabak yemeğinin yanında tercih edilecek yemekler hakkında merak edilen detaylar.
Japon lezzetleri Ayvalık’taİstanbul’da 26 yıl boyunca finans sektöründe çalıştıktan sonra hayallerinin peşinden giden Sevinç Aydın, balık ve mezeleriyle anılan Ayvalık’a Japon mutfağını kazandırdı.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETGastronomik deneyimlerHem lezzet hem de müzik şöleni sunan üç farklı restoranı ve müzik programı ile Susona Bodrum, LXR Hotels&Resorts, bu yaz da unutulmaz bir tatil yaşatacak...
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETYeni adresi BeşiktaşKuruçeşme ve Cihangir’de hizmet veren Berdush, yeni adresi Beşiktaş’ta misafirlerini ağırlıyor...
Türk mezeleri 150 ülkedeAnadolu topraklarında yetişen meyve ve sebzelerin, baharatlar, zeytin, zeytinyağı, kuru meyveler, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarla harmanlanmasıyla lezzet şölenine dönüştüğü mezeler, 150 ülkenin sofralarını süsleyerek Türkiye’ye 2021 yılının ocak-kasım döneminde 207 milyon dolar döviz getirdi...
Lezzetleriyle büyülediAyvalık da, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı. Zeytin ve zeytinyağı, Ayvalık’ın ünlü damla sakızlı kurabiyesi, Paşa Limanı Tesisleri’nin mezeleri ve yöresel tatlarıyla Ayvalık lezzetlerini konuklarına sundu.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETAlternatif eğlenceliSarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul, yeni yılı görkemli atmosferinde unutulmaz yılbaşı eğlenceleriyle karşılıyor...
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETLezzet ve eğlence bir aradaEtiler’in popüler mekanı uluOrta, şık atmosferi, muhteşem lezzetleri, canlı müzik performansıyla ve misafirlerine lezzet ve eğlenceyi bir arada sunuyor...
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETLezzet, manzara ve eğlence bir aradaGrand Haliç Otel’in terasında yer alan Pera Adalı’da, misafirler lezzetin ve manzaranın tadını doyasıya çıkarıyor...
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETEğlence ve lezzet bir aradaBeşiktaş’taki Bi’Hoş Meyhane, taze ürünlerden hazırlanan mezeleri ve diğer lezzetli tabaklarıyla öne çıkıyor...
Semtten öte bir yaşam tarzıKadıköy’ün dünyanın en havalı semtleri arasında gösterildiğini okuyunca açıkçası hiç şaşırmadım. Belki bir Kadıköylü olarak taraf tutuyor olabilirim ama size de sormak isterim; var mı bu kadar karizmatik başka bir yer?