25.12.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN
Yılbaşı mezeleri
MALZEMESÄ°
Zengin için:
* 1 su bardağı ince bulgur
*ÂYarım çay bardağı acı pul biber+isot
* 1 adet kuru soÄŸan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Çeyrek demet maydanoz
* 1 avuç ceviz
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi
* Tuz
* Kimyon
Hibeş için:
1 su bardağı tahin
2 limon
Yarım su bardağı su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: YAPILIŞI: Zengin için; ilk olarak bulguru üstünü geçecek kadar suyla ıslayıp 1 saat kenarda şişmeye bırakalım. Soğan-maydanoz-ceviz üçlüsünü iyice kıyıp kenara alalım. Pul biber ve isot ikilisinin içine 2 parmak sıcak su ekleyip renklerinin çıkmasını sağlayalım. Bulgur şişince tüm malzemeyi birleştirelim.Hibeş için; ilk önce tahinle limonu çırpalım. Çok koyu bir kıvam alacak panik yok! Sonra suyunu verip kıvamını açalım. Ardından geri kalan malzemeyi ekleyip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bu minnoşları anlatmaya yetmez dizeler
Bugünkü konseptimiz yılbaşı için mezeler
Cenab-ı Hak’tan dileğimdir
Sizinle olsun tüm mucizeler