13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
SERCAN KISMET
Lezzet ve eğlence bir arada
Etiler’in popüler mekanı uluOrta, şık atmosferi, muhteşem lezzetleri, canlı müzik performansıyla ve misafirlerine lezzet ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Soğuk mezeleri, ara sıcakları, salataları, ana yemekleri ve mevsim meyvelerinin yer aldığı menüsüyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakan mekanda, Rubato, Ayta Sözeri, Günel ve Cevher gibi ünlü isimler sahne alıyor.
Özel reçete
Feriköy’deki Siete Cafe&Art Studio, pazartesi hariç her gün 11.00-23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Adını bulunduğu Gormezano Palas’ın kapı numarası olan 7’den alan mekanda, aileden kalma özel reçetelerle hazırlanmış fırın ürünleri ve tatlılar öne çıkıyor.
Yeni lezzet
Mavra Arnavutköy, misafirlerine eşsiz lezzetler sunmaya devam ediyor. Mekanda, meşe kömürüyle hazırlanan mangalda işin ehli şefler tarafından pişirilen kokoreç, sonrasında eklenen köy tereyağı, sebzeler ve dağ kekiğiyle lezzetlendiriliyor.
Limonlu suda bekletiliyor
Acıbadem’deki Şırdancı Eşo, temizliği oldukça uzun ve zahmetli olan şırdanı saatlerce tuzlu ve limonlu suda bekletilerek misafirlerine servis ediyor. Firma, şırdan, mumbar ve kokoreçi, ilerleyen günlerde çiğ paket halinde web sitesinden satışa sunulacak.
Alternatif menü
Oldukça zengin et ve kebap menüsüyle ünlü olan Tike, alternatif olarak vejeteryan misafirlerini de tatmin edecek menüler sunuyor. Suadiye sahil yolunda deniz ve doğa manzarasının hakim olduğu mekanda, minimum 20 çeşit meze bulunuyor.
İkinci adresi açıldı
Nişantaşı’nda Çeşme havasını estiren Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın İstanbul’daki ikinci adresi Anadolu Yakası’nda Şaşkınbakkal oldu. Mekanın birbirinden lezzetli bazlamaları, çeşit çeşit peynirleri, kurucusu Nurten Annenin meşhur el yapımı reçelleri ve pişileri ile güne tatlı bir başlangıç yapmak isteyenleri davet ediyor.