GündemMeteoroloji hava durumu raporunu güncelledi! 20 kent için alarm verildi

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi! 20 kent için alarm verildi

14.07.2024 - 16:29 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den bir son dakika uyarısı geldi. Bugün 20 ken için sarı kodlu uyarı verildi. Bu hafta için sağanak ve sıcaklık uyarıları peş peşe geldi. İşte bugun için uyarılan 20 il...

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi 20 kent için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri, Ordu'nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay’ın batı ilçelerinin yerel sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimleri ve Konya'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi 20 kent için alarm verildi

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

20 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji bugün “Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye” için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

YARIN 6 KENTTE SARI ALARM

Yarın ise “Artvin, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Bayburt, Ardahan” için sarı alarm verildi.

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi 20 kent için alarm verildi

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün öğleden sonra Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Isparta'nın doğusu, Konya'nın batısı ve kuzeyi ile Ankara'nın batısında ve güneyinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

15.07.2024 Pazartesi günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin'in güneyinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKDENİZ'İN İÇ KESİMLERİ İÇİN UYARI GELDİ

Haberin Devamı

Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın ve Hatay'ın batısı, Adana'nın ve Mersin'in iç kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde bugün beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artırarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 36

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu 33

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. 29

Haberin Devamı

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi 20 kent için alarm verildi