GündemSıla’dan ne istediniz? 3 gün hastaneye götürmeyen 'Anne'

Sıla’dan ne istediniz? 3 gün hastaneye götürmeyen 'Anne'

13.09.2024 - 06:02 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da öldürülen Narin’in sızısı dinmeden, Türkiye bu kez de Sıla bebekle sarsıldı. Şiddete ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek dün entübe edildi, annenin de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı.

Sıla’dan ne istediniz 3 gün hastaneye götürmeyen Anne

Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri, vücudunda morluklar olan kızı Sıla’yı(2), ‘düşme’ şikayetiyle 2 Ağustos günü Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Muayenesi yapılan Sıla Y., ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Aile, geçen pazar akşamı Sıla Y.’yi yeniden hastaneye götürdü. Baygın halde olan Sıla Y.’yi muayene eden doktorlar, darp ve ısırık izleri ile morluklar görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan S.Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Muayene edilen Sıla Y.’nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Sıla bebek dün durumunu ağırlaşması üzerine entübe edilirken, minik bebekten alınan DNA örnekleri, incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

Haberin Devamı

Sıla’dan ne istediniz 3 gün hastaneye götürmeyen Anne

Üvey baba da tutuklandı 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, annenin de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Polis kıyafeti giydirilerek adliyeye sevk edilen anne Bakiye Yeniçeri, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “Çocuğu ihmal” suçundan tutuklanıp cezaevine götürüldü. Gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan Sıla Y.’nin bırakıldığı komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu da tutuklandı. Son olarak, Bakiye Yeniçeri’nin birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ile bebeğin bırakıldığı evin sahibi Kani A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kardeşi koruma altına alındı 

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularının bilgisine başvurdu. Anne Yeniçeri, kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Yapılan incelemenin ardından ailenin 5 yaşındaki diğer kızı da koruma altına alındı. Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu. ● TEKİRDAĞ DHA, AA 

Haberin Devamı

‘Anne delilleri gizledi’

Milliyet’e açıklamalarda bulunan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, annenin delilleri gizlediğine dikkat çekerek, “Anne maalesef çocuğunun uğradığı cinsel istismarı anlamasına rağmen elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor. Akabinde de çocuğunu 3 gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davranıyor. Maalesef ki çocuğun beyin kaynaması geçirmesinin nedeni erken müdahale edilmemesinden kaynaklı. Kati rapor dosyada mevcut. Zaten şüpheli iki kişinin tutuklanmasına sebep buydu. Maalesef ne yazık ki, evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda. Zanlılara Baro’dan avukat atandı ama avukatlar çok zor ikna oldu. Savcı annenin sağlıklı davranışlarının olmadığını belirtti, ifadesinde de ‘Korkudan dolayı haber vermedim’ demiş.” diye konuştu.

Öte yandan annenin Malkara ilçesinde bir müzikholde çalıştığı iddia edildi. Annenin işe giderken bebeğini komşularına bıraktığı ve olayın bu şekilde geliştiği iddia edildi. EREN KOCA Haber Merkezi

Yazarlar