EyüpsporEmre Akbaba'dan Fatih Terim itirafı! '5-10 saniye kalp krizi geçirdim'

Emre Akbaba'dan Fatih Terim itirafı! '5-10 saniye kalp krizi geçirdim'

12.09.2024 - 12:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor forması giyen Emre Akbaba, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendisi için girdiği transfer rekabetine değinen Akbaba, Fatih Terim hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Emre Akbabadan Fatih Terim itirafı 5-10 saniye kalp krizi geçirdim

Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor'un yıldız 10 numarası Emre Akbaba, Fanatik'e çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kariyerinden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendisi için girdiği transfer rekabetine kadar birçok konuya değinen Akbaba, Fatih Terim hakkında da konuştu.

Haberin Devamı

Emre Akbaba'nın açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'EN ÇOK KOŞAN TAKIM BİZDİK'

Sabah 6.45'te uyandığım ilk sabah Arda Hoca'yı gördüm. 'Günaydın Komutanım' dedim bir anda (Gülerek). Ancak, Süper Lig'in ilk iki haftasına baktığımızda en çok koşan takım bizdik. Demek ki doğru bir metot olmuş bizim için.

Geçtiğimiz sezonki Galatasaray maçını izlemeye geldi Arda Hoca. Sezon sonunda sözleşmem biteceği için benimle de görüşmeye geldi. Daha önce böyle bir şey görmedim. Bana planlarını ve projelerini gösterdi. Metodunu ve uygulamak istediği taktiği net bir şekilde anlattı. Sportif anlamda benim için en doğru yerin Eyüpspor olacağını o gün anlamıştım. Koşu mesafelerinin çok iyi bir noktada olduğunu, bu anlamda Süper Lig'deki üst takımların seviyesinde olduklarını belirtti. Benim de koşu mesafem her zaman yüksektir. Ben de bu anlamda fayda sağlayacağımı düşündüm.

Haberin Devamı

Emre Akbabadan Fatih Terim itirafı 5-10 saniye kalp krizi geçirdim

'ARDA TURAN ÇOK ÖZEL BİR İNSAN'

Arda Turan, futbolculuk ve hocalığın dışında çok özel bir insan. İlk A Milli Takım'a gittiğim dönemde milli takımın kaptanıydı ve Barcelona'da oynuyordu. Alanyaspor'dan gelen bir futbolcuydum sonuçta ve benimle ilgilenmesi önemliydi. Burak Yılmaz ve Selçuk İnan da aynı şekilde. Çok değerli hissettirmişti.

Daha sonra Galatasaray'da beraber oynadık ve bir kaptanının nasıl davranması gerekiyorsa öyle davrandı. Şimdi de hocam oldu. Herkese aynı şekilde davranıyor ve ayrım yapmıyor. Çok başarılı bir hoca olacağını da düşünüyorum. Çok iyi bir ekibi var. Tüm takıma iyi enerji veriyorlar.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN TRANSFER SAVAŞI

O dönemde yabancı sınırlaması da yoktu. Öyle bir ortamda beni hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin istemesi çok değerliydi. Gurur vericiydi. Son güne kadar konuşmadım hocayla (Fatih Terim) ama Galatasaray'a gitmem gerektiğini bir şekilde ifade etti bana. Burası senin için iyi olur. Hem biz istiyoruz hem de taraftar seni istiyor dedi. Zaten ben de istiyordum.

FATİH TERİM İTİRAFI

Fatih Terim de çok özel bir insan. Dışarıdan sert görünebilir ama zor günlerinizde her zaman yanınızda olur. Fatih Terim sizi hiçbir zaman bırakmaz. Sakatlık yaşarsınız, yine de size çok iyi davranır. Örneğin Omar Elabdellaoui'nin yaşadığı talihsiz kazanın ardından örnek olacak cinsten bir davranış sergiledi hoca. Hocayla anılarımızı bazen arkadaşlarıma anlatıyorum. Sallamayı çok severdi. Anlatıyorum bunları. Gülüyorlar ve keşke biz de Fatih Terim'le çalışabilseydik diyorlar. Şu an anılarımıza dair net olarak bir şey anlatmasam daha iyi (gülüyor)

Haberin Devamı

Sakatlandığım dönemde ilgilenmesi ve her zaman sahip çıkması... Bir gün kuzenlerimle Fransa'daydım. Kardiyo yapmak için havuza girmem gerekiyordu. Havuzdayken Fatih Terim beni aradı. Kuzenime ve abime dedim ki, 'Fatih Terim arıyor.' Millet bağırıyor havuzda. Nasıl cevap vereceğim şimdi ben dedim. Orada bir tedirgin oldum.

Açtım da beş on saniye kalp krizi geçirdim. Sakatlığımın durumunu sordu. Nasıl olduğuma dair benden bilgi almıştı.

Emre Akbabadan Fatih Terim itirafı 5-10 saniye kalp krizi geçirdim

SAKATLIK DÖNEMİNDE YAŞADIKLARI

Sakatlıklar, futbolun içerisinde olan bir şey. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak insanı etkileyen bir durum. İnancımdan dolayı hiçbir zaman neden ve keşke kelimelerini kullanmadım. Rize'deki sakatlığımdan sonra psikologla görüşürken ona, ayağıma baktığımda 6-8 ay sonra inşallah sahada olurum diye düşündüğümü aktardım. Psikoloğum da bana, senin tedavi sürecin Rize'de başlamış zaten dedi. Ben, hiçbir zaman keşke demedim ve her zaman vardır bir hayır dedim.

Haberin Devamı

Sakatlandığım için bir sonraki sezon benim ilk dönem için lisansım çıkmamıştı. O dönemde Levent Şahin vardı Fatih Terim'im yardımcısı. O zaman bana, 'Ben hayatımda sakatlık durumunda senin kadar çalışan bir insan görmedim' dedi. Bazen 3-4 saat çalışıyordum. Daha sonra onun meyvesini de tekrar sahaya çıktığımda aldım.

'İÇİMDE UKDE KALDI'

Adana Demirspor'da oynarken Avrupa'da oynama şansımızı kaybettik. Bir penaltı uzaklıktaydık. Bu çok içimde ukde kaldı. Adana'yla Avrupa'da maça çıktığımızda insanların çok mutlu olduğunu gördüm bir de gruplara kalsaydık güzel olacaktı.

MİLLİ TAKIM YORUMU

Öncelikle çok iyi bir turnuva geçirdik. Herkesi tebrik ediyorum. Tabii ki ben de olsaydım sonradan girip katkı sağlayabilirdim diye de düşündüm. Geçtiğimiz sezonun sonunda 5 maç oynayamadığım için oynayabilme şansımız kalmadığını da biliyordum.

Haberin Devamı

'KEREM'İ TEBRİK EDERİM'

Kerem Aktürkoğlu'nu tebrik ederim buradan. İzlanda'ya 3 gol attı. Mesaj atmadım, çok kişi atmıştır zaten. Benfica'ya gitti. Onun adına çok mutlu oldum. İnşallah orada çok başarılı olur. Her zaman Avrupa hedefi vardı. İyi bir kulübe gitti.

Kerem'i ilk gördüğümde, 3. Lig'den gelmiş olmasına rağmen, 'Bu çocuk oynar' dedim. İnsan hemen fark ediyor yani. Ona da söyledim zaten, sen oynarsın merak etme dedim.