Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu Yayıncılar Derneği toplantısında gazetecilerle buluşması niyeyse bazı meslektaşlarımızı çok rahatsız etti.

CHP içindeki iktidar kavgasında sırtını dayadığı kliğe hoş görünmek için “Kılıçdaroğlu yandaşlarla buluştu” diyen de oldu. Seviyeyi hayatını emeğiyle kazanan basın emekçilerine “Ayak takımı” diyecek kadar düşüren de…

Seviye derken kimse yanlış anlamasın. Fatih Altaylı gibi tiplerin herhangi bir seviye endişesi veya kriteri yok. Sosyal medyada birkaç fazla tık almak, etkileşim kasmak için her şeyi yapabilecek bir tıynete sahip olduklarını daha önce defalarca ispatladılar.

Haberin Devamı

Bu ülkede Altaylı gibi tiplerin doğrudan kişilik haklarına saldırarak hedef gösterdiği ve mağdur ettiği insanları koruyacak bir yasa sanıyorum yok. Varsa da uygulanmıyor. 30 küsur yıldır haysiyet cellatlığı yaparak toplumu geren bir adama kimse “Dur” demiyor, diyemiyor!

Türkiye’de terörün pik yaptığı dönemde terör örgütü elebaşının karşısında her zamanki tavrının aksine süklüm püklüm oturan...

FETÖ’nün güçlü olduğu dönemde örgüte övgüler yağdıran...

Bir kadın STK temsilcisi için “Gördüğüm yerde cinsel tacizde bulunacağım” diyen...

Yöneticilik yaptığı kurumda golf sopasıyla kadın dövdürtmekten yargılanan...

90’larda üniversitelerde derslere alınmadığı için eylem yapan başörtülü öğrencilerin taşıdığı pankarta sinirlenip “Fahişeler, aşağılık şerefsizler, satanistler” diye küfürler savuran bir karakter.

Bir haysiyet celladı. Her dönem avukatlığına soyunduğu güçlüler dışında kimseyi sevmiyor. Hatta insan yerine koymuyor.

Peki ne yapacağız? “Canım o da böyle biri işte” deyip koca bir sosyolojiye ettiği hakaretlere sessiz mi kalacağız? Ayak takımının bir mensubu olarak ben böyle davranmayacağım.

Altaylı’nın youtube kanalına sponsor olan firmalara çağrımdır. Maddi olarak desteklediğiniz bu adamı ahlaki ve insani hassasiyetleri gözeterek yayın yapması konusunda uyarın.

Gazetecilik etiğinin dışına çıktığı, insanları hedef gösterdiği, hakaret ve küfür ettiği yayınlarına devam ederse sizin de bu durumu onayladığınız anlamına gelir. Bunun doğuracağı sonuçlar sizi de olumsuz etkiler. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

NARİN’İN 45 ARKADAŞINA PSİKOSOSYAL DESTEK

Türkiye günlerdir Narin’e ağlıyor.

Pazartesi günü sadece Diyarbakır’dan değil 81 ildeki her evden bir cenaze kaldırıldı sanki.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk andan itibaren olayı yakın takip ediyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla Narin’in köyündeki tüm çocuklar adeta korumaya alınmış. Narin’in kaybolduğu haberinin ardından Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı yerdeki diğer çocuklara yönelik ivedilikle psikososyal destek çalışmalarına başlamış. Bugüne kadar 45 çocuğa uzman ekipler tarafından psikososyal destek sağlanmış. Bakanlık ekipleri hala sahada ve psikososyal destek sürecine devam ediyor.

Bakanlık dava sürecine de müdahil olacak. Bakan Göktaş “Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur” diyor.

Küçük Narin’in hunharca katledilmesine üzülmeyen, ağlamayan kimse yok.

Haberin Devamı

Tam yazıyı yazmaya oturacakken Adana’da bir grup esnafın Narin için dua edip helva dağıttığı haberi düştü bilgisayarımın ekranına. Arkasından Hatay’da hayırsever işadamı Serdar Özyurt’un, Narin’in adını taşıyacak bir anaokulu yaptıracağı haberi geldi.

Sosyal medya provokatörleri hiç heveslenmesin. Bu milletin acısı da sevinci de ortak. Öyle olmaya da devam edecek.