GündemÖrsan Öymen’i mezarı başında andık

Örsan Öymen’i mezarı başında andık

23.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk basın tarihinin önemli kalemlerinden, Milliyet gazetesinin unutulmaz yazarı Örsan Öymen, ölümünün 37’nci yıldönümünde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı.

Örsan Öymen’i mezarı başında andık

Aleyna Sevim - Öymen’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, Örsan Öymen’in çocukları Örsan Kunter Öymen ile Yasemin Öymen, ağabeyi eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, kızkardeşi Gülden Hacaloğlu ve Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Pınar Aktaş’ın yanı sıra Öymen ailesinin yakınları ve meslektaşları katıldı.

Haberin Devamı

‘İYİ BİR İNSANDI’

Törende Öymen’in kızı Yasemin Öymen’in elinden tutarak konuşan Altan Öymen, Öymen’in vefatının üzerinden 37 yıl geçtiğini söyleyerek, “Gelen herkese ve özellikle Milliyet Gazetesi mensuplarına, yazı işleri müdürüne teşekkür ederim. Çok iyi bir gazeteciydi. Çok iyi bir yazardı. Kitaplarıyla, her şeyiyle Türk basınına büyük katkısı olmuştur. Çok iyi ve güzel bir insandı” dedi.

Örsan Öymen’in oğlu Örsan Kunter Öymen de anmada anne ve babasıyla ilgili anılarını anlattı. Babasının Milliyet gazetesindeki ‘Politika Kazanı’ adlı köşesinin Türkiye’nin en çok okunan köşesi olduğunu belirten oğul Öymen, “Her zaman halkın yanında olmuş, cesur mert dürüst bir insandı. Zaman her şeyin ilacı derler ama zaman acının ilacı olmuyor. 37 yıl geçse de biz o acıyı unutmadık, her zaman yaşıyoruz” diye konuştu.